Za področje
    https://vsebovredu.triglav.si/prirocniki/zavarovanje-doma?p=01&utm_campaign=dom&utm_medium=banner&utm_source=moj-mojster&utm_term=affiliate

    Kako ustvariti kopalnico s pridihom tropskega

    Članek je koristil že 2098+ uporabnikom
    Ali ste vedeli, da v kopalnici v povprečju preživimo dobre pol ure, kar v letu nanese skoraj 200 ur, preživetih v kopalnici? Če na svoj čas, preživet v kopalnici, pogledamo s tega stališča, postane hitro jasno, da potrebujemo lepo, urejeno in privlačno kopalnico, v kateri se nam ne bo problem zadrževati 200 ur na leto. Kopalnica pa mora poleg tega biti predvsem praktična in udobna, po vrhu vsega pa še enostavna za čiščenje. V nadaljevanju vam predstavljamo kopalnico s pridihom tropskega vzdušja in vam ponujamo nekaj praktičnih nasvetov, kako jo poustvariti v lastnem domu.
    Trendi, dizajn 2098
    cropped
    Imamo kar 1040 izvajalcev za področje Kopalnice:

    1. Tropska kopalnica: FIGR Architecture Studio

    Predstavljena kopalnica, ki vam jo bomo pomagali poustvariti, je plod domišljije arhitektov FIGR Architecture Studio. Kopalnica je polna kontrastov, a kljub vsemu uravnotežena. Najbolj jo zaznamuje kontrast med črnim stropom z lesenimi nosilci in belimi ploščicami z izrazito teksturo. Dopolnjuje pa jo tudi polno dodatkov: iznajdljive stenske luči oziroma žarnice, okroglo ogledalo, črne kopalniške armature, rastline in elegantna steklena stena, za katero sta postavljena eliptična kopalna kad in tuš.

    Kopalnici dajo pridih tropskega predvsem rastline in dobro kombiniranje materialov.
    Kopalnici dajo pridih tropskega predvsem rastline in dobro kombiniranje materialov. 

    V oči stopi tudi okrogli umivalnik, postavljen na omarico iz temnega furnirja, ki spominja na tropski les. Da je kombinacija popolna, so arhitekti v črno barvo odeli tudi kopalniški radiator. Največja posebnost kopalnice pa je okno, ki je sicer zelo veliko in v prostor prinese obilico svetlobe, a je orientirano proti fasadi sosednjega objekta. Iz kadi zato ne moremo opazovati ničesar prijetnega. Arhitekti so situacijo rešili tako, da so med fasado in okno nasadili tropske rastline in s tem pričarali pravi mali gozd, ki se bo v naslednjih letih še bolj razrasel in zgostil. Iz kadi bodo stanovalci tako lahko občudovali naravo.

    Vhodni del kopalnice je oblečen v temen furnir z izrazito leseno teksturo.
    Vhodni del kopalnice je oblečen v temen furnir z izrazito leseno teksturo. 
    https://casavogue.globo.com/Interiores/Decor-do-dia/noticia/2019/07/decor-do-dia-banheiro-com-granilite-teto-preto-e-madeira.html
    Kopalnica deluje retro, a sodobno hkrati. Retro stenske luči, in ploščice so tukaj interpretirane na sodoben način. FIGR Architecture Studio, vir: Casavogue

    2. Kako poustvariti tropsko kopalnico

    Če želite poustvariti takšno kopalnico, morate biti pozorni predvsem na pravo mero in ravnotežje med temnimi in svetlimi barvami. Predstavljeni kopalnici to zelo dobro uspeva, saj ima vse večje površine, kot so tla in stene, svetle (pretežno bele), nato pa jih poživi s črnimi dodatki. To so npr. kopalniške armature in barva stropa, vsekakor pa nastopajo v manjšini. Črna barva je močna barva, zato pazljivo z njeno uporabo.

    Potem so tukaj rastline. Te s svojo močno zeleno barvo monoton prostor hipoma spremenijo v barvitega, na naravo pa spominja tudi leseni furnir, ki posnema tropski les. Resnično se počuitmo kot v deževnem gozdu.

    2.1 Nadpultni umivalnik

    Okrogli nadpultni umivalnik nam takoj pade v oči. Okrogli umivalnik pa ni samo lep, temveč tudi enostaven za čiščenje, saj je okrogle površine lažje počistiti kot kvadratne, ki imajo veliko robov. Lep, minimalističen okrogli nadpultni umivalnik najdete v trgovini TopDom. 

    Nadpultni umivalnik TopDom
    Nadpultni umivalnik TopDom

    2.2 Kad

    Nič ni lepšega kot sprostiti se v vroči kopeli. V predstavljeni tropski kopalnici velja pravilo okroglih linij, čemur ne sledita le umivalnik in stranišče, pač pa tudi kopalna kad. Arhitekti so izbrali samostoječo kad, ki so jo elegantno umaknili od robov stene, zato da še bolj izstopi v prostoru. Armature tako kot pri umivalniku gledajo iz stene. Podobno kad lahko najdete pri Villeroy&Bochu.

    Kad Villeroy&Boch
    Kad Villeroy&Boch (vir: Reuter)

    2.3 Viseča WC školjka

    Arhitekti so za stranišče izbrali visečo WC školjko z zaobljenimi robovi, ki sledijo estetiki okroglin na kadi in umivalniku. Takšno stranišče je veliko bolj udobno in vabljivo od oglatih stranišč, ki se obotavljajo na robu modnih smernic. Stranišče pač mora biti okroglo in preprosto ... Pri TopDomu imajo prav takšno: 

    Viseca wc školjka TopDom
    Viseča wc školjka TopDom

    2.4 Armature za umivalnik in kad

    Verjetno so vam v oči takoj padle drzne, črne armature za umivalnik, kad in tuš. Črne armature so zadnja leta še posebej trendovske. Poseben detajl, uporabljen za to kopalnico, je njihova namestitev: vse armature so pritrjene na steno, tudi armature kadi in umivalnika. Zelo lepe črne armature za umivalnike izdeluje podjetje Steinberg.

    Črne armature Steinberg
    Črne armature Steinberg (vir: Reuter)

    2.5 Armature za tuš

    Če ste za umivalnik izbrali črno armaturo, je smiselno, da takšno barvo izberete tudi za armature za tuš in kad. Črne armature za tuš boste med drugim našli pri podjetju TopDom, kjer ponujajo minimalistično oblikovano tuš ročko: 

    Črna armatura za kad ali tuš TopDom
    Črna armatura za kad ali tuš TopDom

     

    2.6 Stropni izliv za tuš – »dež«

    Če želite v tuširanju še posebej uživati, potem ni boljšega id stropnega vodnega izliva ali po domače rečeno stropnega »dežja«. Ta pride še posebej prav pri umivanju las. Stropni »dež« najdete pri podjetju Gessi.

    Stropni izliv za tuš Gessi
    Stropni izliv za tuš Gessi (vir: Mico)

    2.7 Stenske ploščice

    Keramične ploščice za kopalnico ne bodo šle nikoli iz mode. Z napredkom tehnologije in nenehnim iskanjem novega ter drznejšega pa so se keramične ploščice v zadnjih letih precej spremenile. A še danes ostajajo zelo popularne večno klasične navadne, bele ploščice manjših dimenzij. Takšne so uporabljene tudi v prikazani vzorčni kopalnici, v prostor pa vnesejo nekaj večne elegance in umirjenosti. Podobne lahko najdete pri pri proizvajalcu keramike Mutina.

    Keramične stenske ploščice Mutina
    Keramične stenske ploščice Mutina (vir: Mutina)

    2.8 Teraco ploščice

    Tropska kopalnica ima na tla položene teraco plošče s sivim agregatom, mi pa vam poleg tega priporočamo tudi bež odtenke, ki se bodo lepo dopolnjevali z lesenimi elementi. To preprosto povedano pomeni, da so »kamenčki« v betonu v sivih in rjavih odtenkih. Teraco tehnično gledano ni keramika, temveč brušen beton. Beton se zbrusi do te mere, da na plano pogleda agregat (kamni), to pa da ploščicam prav poseben, čaroben videz. Zelo pestro ponudbo teraco ploščic vam ponuja Archello.

    Teraco ploščice Archello
    Teraco ploščice Archello (vir: Archello)

    2.9 Omarica za umivalnik

    Da bo omarica, na katero bo sedel umivalnik res perfektna, vam priporočamo mizarsko izvedbo. Ne samo, da bo mizar lahko natančno ukrojil idealne dimenzije omarice glede na prostor, ki je na voljo, tudi furnir oz. tip lesa boste lahko do potankosti kontrolirali. Lahko boste izbirali med temnejših lesom z izrazito teksturo, kakršen je les v tropski kopalnici, med rdečkastim, lakiranim ali mat, lahko boste izbrali svetel les ... Mizar bo več pozornosti namenil tudi detajlom. Če želite posnemati umivalnik s fotografije, priporočamo, da omarico zasnujete brez ročajev in odpiranje zasnujete s poglobljenim zgornjim robom. Za piko na i pa na vrh lesene omarice sede še kos kamna, ki je odporen na vodo.

    2.10 Črn radiator

    Kopalniški radiator je ključen predmet vsake kopalnice. Ne samo, da nas greje, ko smo goli, hitro nam posuši mokre brisače. Radiator pa je lahko tudi lep dodatek, ki poživi in smiselno zaokroži celostno oblikovanje kopalnice. V vzorčni tropski kopalnici je radiator tako kot tudi vse armature v črni barvi, s čimer nadaljuje temo črnih poudarkov. Črne radiatorje dobite v trgovini Bathstore. 

    Črn kopalniški radiator Bathstore
    Črn kopalniški radiator Bathstore. (Vir: Bathstore)

    2.11 Luč nad umivalnikom

    Luč, ki je v bistvu samo žarnica, deluje zelo retro. V predstavljeni kopalnici so arhitekti na obe strani umivalnika umestili po eno luč, ki je s črnim nastavkom pritrjena v steno, ven pa pogledata le dve žarnici. Takšna luč pa ni nobena novost, oblikoval jo je že italijanski oblikovalec Castiglioni v prejšnjem stoletju.

    Stenska luč, ki jo je oblikoval znan italijanski oblikovalec Achille Castiglioni.
    Stenska luč, ki jo je oblikoval znan italijanski oblikovalec Achille Castiglioni. (vir: Pamono)

    2.12 Okroglo ogledalo brez okvirja

    Preprosto, okroglo ogledalo brez vidnega roba in okvirja je vedno dobra izbira. Tudi pri obliki ogledala so arhitekti sledili pravilu okroglih oblik. Pri ogledalih velja pravilo večje je, boljše je, saj se v večjem ogledalu lažje ogledujemo, prav tako se vidi več telesa. Okrogla ogledala ponujajo na Keramika-online:

    Okroglo ogledalo Stilhaus
    Okroglo ogledalo Stilhaus. (Vir: Keramika-online)

     

     

     

     

     

     

    Trendi, dizajn 2098
    Avtor: MojMojster Magazin - Trendi

    Kako so Vam koristile te informacije?


    kopalnice, ideje in inspiracije

    Revija Mojmojster

    Najboljše prakse, ideje in nasveti za urejen dom. V vaš e-nabiralnik vsakih 14 dni, brezplačno!

    Gradite prenavljate? Pridobite ugodne ponudbe naših partnerjev za kratkoročni ali dolgoročni kredit:
    Informativni mesečni obrok*
    /mesec


    Znesek kredita
    EUR
    Doba odplačevanja
    let
    Naprej
    Izračun kredita >

    *Informativni mesečni obrok je izključno informativne narave in ne predstavlja ponudbe za sklenitev kredita ali poslovne zaveze družbe Daibau ali bank. Izračun je namenjen informaciji uporabniku o okvirni višini mesečnega obroka za določen znesek stanovanjskega kredita ob določeni dobi odplačevanja. Pri izračunu mesečnega obroka je uporabljena zgolj informativna fiksna obrestna mera 3,6%. Za točen izračun in ponudbo je potrebno pridobiti ponudbe bank.

    Iščete izvajalce, ponudbo za področje Kopalnice?

    Imamo kar 1040 izvajalcev za področje Kopalnice:

    Brezplačno povpraševanje
    Izbor podjetij, ocene strank
    Brez provizij
    Imamo kar 1040 izvajalcev za področje Kopalnice
    8.9
    5

    MIZARSKI SERVIS PETER ŠTOR S.P.


    8.9
    1

    Uroš Zagožen s.p.


    8.9
    1

    KERAMIČARSTVO, BRANKO ŠERUGA S.P.


    8.9
    1

    UDC d.o.o., gradbene storitve in svetovanje


    Pogoji uporabe I Politika zasebnosti I Informacije o piškotih I Impressum
    © 2023 Daibau International d.o.o., vse pravice pridržane