Za področje

    Novih 6.000 m2 športnih površin v Trbovljah

    Članek je koristil že 6775+ uporabnikom
    Ob koncu poletja 2021 je Občina Trbovlje odprla popolnoma prenovljen Športni park Ledenica, ki je dobil povsem novo podobo in večjo uporabnost. Tukaj bo vsak našel svoj prostor za sprostitev, naj bo to miren počitek, branje knjige, rekreacija ali pa noro adrenalinsko doživetje. To je prostor, ki resnično povezuje prav vse generacije. Vse to vas čaka na 6.000 kvadratnih metrih prostora, zasnovanega po najnovejših smernicah.

    1. Most športnih junakov Trbovelj

    Še pred nekaj leti to območje ni obetalo prav veliko. Vendar so občani in občanke združili moči. Ob prizadevanju mnogih je zrasel nov športni objekt. Njegova odprta zasnova se dopolnjuje in neločljivo prepleta z značilnostmi mesta in terena. Park se nahaja na levi in desni strani struge Trboveljščice. To ločnico povezuje most s prav posebnim imenom, namenom in simbolnostjo - Most športnih junakov Trbovelj. Vse je pripravljeno, da se bo v prihodnosti bleščal od pečata mnogih trboveljskih vrhunskih športnikov.

    Ledenica 3.jpg
    Pogled z mostu proti plezalnim balvanom (arhiv Občine Trbovlje)

    2. Plaža ob Trboveljščici

    Še posebno zanimiv je dialog med parkom in Trboveljščico. Zaradi te dodane vrednosti boste obiskovalci lahko uživali ob vodnem ambientu - na plaži ob Trboveljščici. Ta je idealna za vse, ki radi poklepetate in si odpočijete od vsakodnevnih skrbi.

    3. Največji skate park v Zasavju

    Popolno nasprotje temu umirjenemu kotičku pa čaka le streljaj stran, kjer bodo na skate poligonu na svoj račun prišli skejterji in BMX kolesarji. V Športni park Ledenica je namreč umeščen tudi največji skate park v Zasavju. Tisti, ki radi telovadijo na prostem, pa bodo lahko svoje sklepe razgibali v motorik parku, ki bo namenjen in prilagojen vsem generacijam.

    sportni_park_ledenica.jpg
    Priljubljen del športnega parka Ledenica je tudi največji skate park v Zasavju (arhiv Občine Trbovlje)

    Po dobri telovadbi pa ni lepšega od počitka pod senčnimi krošnjami, zato so poskrbeli tudi za primerno ozelenitev, ki si ga park takšne vrste vsekakor zasluži. Zasajenih je bilo kar 38 dreves in 65 grmovnic, ki bodo krasili in hladili ta nov, sodobno urejen športni park.

    *Naslovnica (arhiv Občine Trbovlje)

    6775
    Avtor: Mojmojster

    Kako so Vam koristile te informacije?


    arhitektura, ideje in inspiracije

    1
    5
    1
    1
    3
    2
    3
    2
    3
    1
    1
    1
    1
    1
    2
    Revija Mojmojster

    Najboljše prakse, ideje in nasveti za urejen dom. V vaš e-nabiralnik vsakih 14 dni, brezplačno!

    Pogoji uporabe I Politika zasebnosti I Informacije o piškotih I Impressum
    © 2023 Daibau International d.o.o., vse pravice pridržane