Za področje

  Novih 6.000 m2 športnih površin v Trbovljah

  Članek je koristil že 7045+ uporabnikom
  Ob koncu poletja 2021 je Občina Trbovlje odprla popolnoma prenovljen Športni park Ledenica, ki je dobil povsem novo podobo in večjo uporabnost. Tukaj bo vsak našel svoj prostor za sprostitev, naj bo to miren počitek, branje knjige, rekreacija ali pa noro adrenalinsko doživetje. To je prostor, ki resnično povezuje prav vse generacije. Vse to vas čaka na 6.000 kvadratnih metrih prostora, zasnovanega po najnovejših smernicah.

  1. Most športnih junakov Trbovelj

  Še pred nekaj leti to območje ni obetalo prav veliko. Vendar so občani in občanke združili moči. Ob prizadevanju mnogih je zrasel nov športni objekt. Njegova odprta zasnova se dopolnjuje in neločljivo prepleta z značilnostmi mesta in terena. Park se nahaja na levi in desni strani struge Trboveljščice. To ločnico povezuje most s prav posebnim imenom, namenom in simbolnostjo - Most športnih junakov Trbovelj. Vse je pripravljeno, da se bo v prihodnosti bleščal od pečata mnogih trboveljskih vrhunskih športnikov.

  Ledenica 3.jpg
  Pogled z mostu proti plezalnim balvanom (arhiv Občine Trbovlje)

  2. Plaža ob Trboveljščici

  Še posebno zanimiv je dialog med parkom in Trboveljščico. Zaradi te dodane vrednosti boste obiskovalci lahko uživali ob vodnem ambientu - na plaži ob Trboveljščici. Ta je idealna za vse, ki radi poklepetate in si odpočijete od vsakodnevnih skrbi.

  3. Največji skate park v Zasavju

  Popolno nasprotje temu umirjenemu kotičku pa čaka le streljaj stran, kjer bodo na skate poligonu na svoj račun prišli skejterji in BMX kolesarji. V Športni park Ledenica je namreč umeščen tudi največji skate park v Zasavju. Tisti, ki radi telovadijo na prostem, pa bodo lahko svoje sklepe razgibali v motorik parku, ki bo namenjen in prilagojen vsem generacijam.

  sportni_park_ledenica.jpg
  Priljubljen del športnega parka Ledenica je tudi največji skate park v Zasavju (arhiv Občine Trbovlje)

  Po dobri telovadbi pa ni lepšega od počitka pod senčnimi krošnjami, zato so poskrbeli tudi za primerno ozelenitev, ki si ga park takšne vrste vsekakor zasluži. Zasajenih je bilo kar 38 dreves in 65 grmovnic, ki bodo krasili in hladili ta nov, sodobno urejen športni park.

  *Naslovnica (arhiv Občine Trbovlje)

  7045
  Avtor: Mojmojster

  Kako so Vam koristile te informacije?


  Iščete izvajalce, ponudbo za področje Arhitekti, arhitektura?

  arhitektura, ideje in inspiracije

  1
  6
  1
  1
  3
  2
  3
  2
  3
  1
  1
  1
  1
  1
  2
  Revija Mojmojster

  Najboljše prakse, ideje in nasveti za urejen dom. V vaš e-nabiralnik vsakih 14 dni, brezplačno!

  Pogoji uporabe I Politika zasebnosti I Informacije o piškotih I Impressum
  © 2024 Daibau International d.o.o., vse pravice pridržane