Za področje

    Primer izvedbe trajnostne hidroizolacijske rešitve - PRESTIŽNI OBJEKT – VILA BLOK 9KA

    Članek je koristil že 2455+ uporabnikom
    V Ljubljani se je investitor odločil, da zgradi prestižni objekt, ki je zasnovan na visokih standardih in udobju bivanja. Načrtovani nizko-energetski prostori večjih stanovanj so odprti in obdani s sončno svetlobo, ki znižujejo energetsko porabo.
    Strokovni članek 2455
    Vila blok 9ka
    Imamo kar 845 izvajalcev za področje Novogradnja:

    V kletnih prostorih objekta je projektant zagotovil lastniške shrambe in parkirišča, ki skupaj z avtodvigalom stanovalcem zagotavlja parkirna mesta za njihove jeklene ljubljenčke. Hkrati s tem je dvignil uporabnost objekta ter funkcionalnost zemljišča, ki omogoča ozelenitev okolice, ki je v skladu s smernicami zelenih prijaznih površin ter preprečuje prekomerno obremenjenost okolice.

    Zaradi zahtevnega terena je bilo v III. gradbeni fazi predvideno posedanje objekta za 70 mm kakor tudi enostransko opažiranje vkopanih sten. Z zagotavljanjem maksimalnega izkoristka zazidljivega zemljišča, se je investitor tako srečal z izzivom kako ustrezno in trajno hidroizolacijsko zaščititi vkopani del objekta, ki se bo posedal ter mu hkrati zagotoviti čim daljšo življenjsko dobo.

    Investitor in projektant sta pomoč poiskala pri specializiranemu podjetju GREENING d.o.o., ki se ukvarja s tranjnostnimi rešitvami v gradbeništvu predvsem na področju betonske hidroizolacijske zaščite ter zaščite AB konstrukcij. Svetovali in predlagali so jima ustrezno rešitev s SISTEM PENETRON, ki poleg zagotavljanja vodotesnosti betonskih stikov in prebojev, z mikro inženiringom rešuje probleme, ki se pojavljajo zaradi poroznosti betona, kapilarnega trakta ter mikrorazpok v betonu ter niso dovzetni za vplive poseda. Investitor je izbral ustreznega certificiranega izvajalca SISTEMA PENETRON, ki mu je zagotovil ustrezne garancije, ki ščitijo investitorja ob hkratni prisotnosti tehnične službe podjetja Greening, ki je s svojimi nasveti pomagala vodji gradbišča in nadzoru, da se je objekt gradil po standardih, ki so zakonsko običajni v Sloveniji.

    Trajnostna gradnja.jpg

    Z načrtovano trajnostno rešitvijo ter predvidenimi postopki zaščite so sistemsko povečali življenjsko dobo betonskega objekta iz prejšnjih 40 let, na več kot 250 let. Zaščita betona in betonskih konstrukcij po SISTEMU PENETRON deluje tako, da betonu, v času mešanja oz. pred vgradnjo, dodajo aktivatorje, ki se ob stiku z molekulami vode in minerali, (ki so posledica procesa zorenja betona), tvorijo netopni kristali, ki zapirajo pore, kapilarni trakt in mikro razpoke do širine 0,5 mm. Prednost t.i. kristalizacije betona je v tem, da se beton, zaradi dodanih aktivatorjev lahko obnavlja cel življenjski cikel. Ob vsakokratnem stiku z vodo ali vlago, se vedno v betonski konstrukciji sprožijo aktivatorji, ki znova zacelijo beton oz. razpoke. Na tak način preprečujejo napade vode, vlage ali drugih škodljivih snovi, ki potujejo preko molekul vode do armaturnih konstrukcij. Betonski objekt in prostori zgrajeni po SISTEMU PENETRON so popolnoma suhi njihovo celo življenjsko dobo.

    Prednost SISTEMA PENETRON je tudi ta, da lahko ob zaključku življenjske dobe objekta, betonske dele enostavno recikliramo. Beton s kristalizacijskim dodatkom recikliramo v druge agregate, ki jih lahko uporabimo pri naslednji gradnji.

    Trend gradnje s kristalizirajočimi dodatki je v ekspanziji po celem svetu, predvsem na velikih gradbenih trgih, saj SISTEM investitorjem zagotavlja enostavno vgradnjo, stroškovno učinkovitost ter daje betonu dodatno trdnost skupaj z vodo-neprepustnostjo. SISTEM zelo pozitivno vpliva na okolje in celoten življenjski ciklus objektov, hkrati pa pripomore k zmanjševanju ogljičnega izpusta.

    Z uporabo kristalizacijskega SITEMA PENETRON se lahko investitorji in projektanti zelo enostavno izognejo uporabi različnih hidroizolacijskih zaščit, kot so to na primer tekoče ali montažne bitumenske ali polimerne membrane. Taka vrsta zaščite nikoli ni trajna, še bolj pa je vprašljiv izvedbeni del, ki lahko povzroči nepopravljivo škodo objektom. Zaradi njihove narave proizvodnje in recikliranja pa povzročajo velike obremenitve za okolje in naravo.

     

    Strokovni članek 2455
    Avtor: Greening d.o.o.

    Kako so Vam koristile te informacije?


    Revija Mojmojster

    Najboljše prakse, ideje in nasveti za urejen dom. V vaš e-nabiralnik vsakih 14 dni, brezplačno!

    Gradite prenavljate? Pridobite ugodne ponudbe naših partnerjev za kratkoročni ali dolgoročni kredit:
    Informativni mesečni obrok*
    /mesec


    Znesek kredita
    EUR
    Doba odplačevanja
    let
    Naprej
    Izračun kredita >

    *Informativni mesečni obrok je izključno informativne narave in ne predstavlja ponudbe za sklenitev kredita ali poslovne zaveze družbe Daibau ali bank. Izračun je namenjen informaciji uporabniku o okvirni višini mesečnega obroka za določen znesek stanovanjskega kredita ob določeni dobi odplačevanja. Pri izračunu mesečnega obroka je uporabljena zgolj informativna fiksna obrestna mera 3,6%. Za točen izračun in ponudbo je potrebno pridobiti ponudbe bank.

    Iščete izvajalce, ponudbo za področje Novogradnja?

    Imamo kar 845 izvajalcev za področje Novogradnja:

    Brezplačno povpraševanje
    Izbor podjetij, ocene strank
    Brez provizij
    Imamo kar 845 izvajalcev za področje Novogradnja
    10
    19

    MEA Admir Aljić s.p.


    8.9
    1

    Franc Fuks s.p.


    10
    3

    Mlinček, Metod Narobe s.p.


    10
    1

    GP BEZJAK d. o. o.


    Pogoji uporabe I Politika zasebnosti I Informacije o piškotih I Impressum
    © 2023 Daibau International d.o.o., vse pravice pridržane