Za področje

    Kopalnica za zrela leta

    Članek je koristil že 2430+ uporabnikom
    V jeseni življenja se naše potrebe spremenijo. Kopalnica je prostor, ki ga konstantno uporabljamo, glede na naše življenjsko obdobje pa potrebuje tudi prilagoditve. Tudi za starejše ostajajo kriteriji pri izbiri opreme privlačen videz in kakovost materialov, dodatno pa so še pomembnejši varnost, funkcionalnost in udobje.
    Strokovni članek 2430
    RAK SILVER PAR.JPG
    Imamo kar 1503 izvajalcev za področje Prenova kopalnice:

    »Kam se lahko primem, če mi spodrsne v kopalnici? In kako naj si prilagodim prostor, če težko sedem in vstanem?« Nič ni narobe, če si postavljate taka vprašanja. Že mlajšim se včasih pripeti neželena nezgoda v kopalnici, v obdobju po petdesetem letu pa je prav, da poskrbimo za varnost.

    Brezskrbna uporaba kopalnice ne pomeni, da bomo prostor povsem spremenili. Kopalnica bo še vedno prijetna in udobna. Že nekaj premišljenih prilagoditev je namreč dovolj, da se bomo v njej počutili še prijetneje in hkrati varneje.

    Tu je 5 nasvetov za udobje v kopalnici v zrelih letih.

    1. Poskrbimo za varnost z držali.

    Kopalnico opremimo s kakovostnimi držali (poskrbimo, da je površina grobo polirana in zagotavlja dober oprijem). Tako na primer vstajanje, sedanje ali tuširanje ne bodo težava, tudi če naš korak v poznejših letih ne bo več tako varen. Če tega še nismo uredili, poskrbimo nujno tudi za primerne, nedrseče talne obloge.

    2. Prilagodimo višino.

    Že nekaj centimetrov naredi razliko. Nekoliko dvignjena straniščna školjka (višina 45 cm) nam omogoči lažjo uporabo. Brez skrbi, na voljo so modeli, ki so po videzu enako privlačni kot klasični elementi, kakršnih smo bili vajeni prej.

    RAK_SILVER.JPG

    3. Zagotovimo si varno kopanje.

    Vstop v kad, počepanje, odpiranje pip ... so lahko v jeseni življenja izziv. Namesto kadi lahko v kopalnico postavimo protidrsno tuš kad, poravnano s tlemi.

    4. Namestimo sedež za prhanje.

    Tuširanje sede bo lažje in udobnejše. Dodamo lahko tudi nove armature: prha z glavo, ki ima več nastavitev, omogoča, da bomo pri tuširanju še vedno uživali kot prej. Ne pozabimo tudi za namestitev nosilcev na primerno mesto in višino, zato da imamo lahko po potrebi tudi med sedenjem prosti obe roki.

    RAK_SILVER_TUS_KABINA.JPG

    5. Izberemo primerno kopalniško pohištvo in dodatke.

    Kopalniška omarica z umivalnikom, pod katerim je dovolj prostora za shranjevanje, je v jeseni življenja še koristnejša. Manj je predmetov, razpostavljenih po odprtih policah, manj je nevarnosti, da nas ti ovirajo ali padajo po tleh, od koder jih bomo težje pobirali. Tudi čiščenje kopalnice je preprosto in manj zamudno. Pri izbiri kopalniškega pohištva dajmo prednost omaricam z vgrajeno razsvetljavo, s katero bo pregled nad vsebino omarice še lažji.

    Vse predstavljene rešitve iz kolekcije SILVER proizvajalca RAK Ceramics je mogoče naročiti v salonih keramike TOPDOM.

    RAK_SILVER_OMARICE_2.jpg

    Strokovni članek 2430
    Avtor: TOPDOM, d.o.o.

    Kako so Vam koristile te informacije?


    Revija Mojmojster

    Najboljše prakse, ideje in nasveti za urejen dom. V vaš e-nabiralnik vsakih 14 dni, brezplačno!

    Gradite prenavljate? Pridobite ugodne ponudbe naših partnerjev za kratkoročni ali dolgoročni kredit:
    Informativni mesečni obrok*
    /mesec


    Znesek kredita
    EUR
    Doba odplačevanja
    let
    Naprej
    Izračun kredita >

    *Informativni mesečni obrok je izključno informativne narave in ne predstavlja ponudbe za sklenitev kredita ali poslovne zaveze družbe Daibau ali bank. Izračun je namenjen informaciji uporabniku o okvirni višini mesečnega obroka za določen znesek stanovanjskega kredita ob določeni dobi odplačevanja. Pri izračunu mesečnega obroka je uporabljena zgolj informativna fiksna obrestna mera 3,6%. Za točen izračun in ponudbo je potrebno pridobiti ponudbe bank.

    Iščete izvajalce, ponudbo za področje Prenova kopalnice?

    Imamo kar 1503 izvajalcev za področje Prenova kopalnice:

    Brezplačno povpraševanje
    Izbor podjetij, ocene strank
    Brez provizij
    Imamo kar 1503 izvajalcev za področje Prenova kopalnice
    8.6
    0

    GREGOR TOPOLOVEC - TOPI S.P.


    8.5
    1

    Jože Škrablin s.p.


    10
    7

    MM PROFIL d.o.o.


    10
    13

    SPN gradbene storitve, ERVIN NUHANOVIĆ S.P.


    Pogoji uporabe I Politika zasebnosti I Informacije o piškotih I Impressum
    © 2023 Daibau International d.o.o., vse pravice pridržane