Za področje

    Toplotna črpalka Samsung, ki kot vir energije uporablja zrak. Zagotovite si jo pri podjetju Tratnjek

    Članek je koristil že 2703+ uporabnikom
    Zakaj izbrati toplotno črpalko, kot vir ogrevanja in hlajenja? Izgorevanje fosilnih goriv za pridobivanje energije ustvarja 85 % vsega onesnaženja z vdihljivimi delci v zraku in je človeški vir toplogrednih plinov in kratkoročnih podnebnih onesnaževalcev, ki prinašajo podnebne spremembe ter vsako leto prispevajo k 7 milijonom prezgodnjih smrti po vsem svetu.
    Strokovni članek 2703
    klima tratjnek kuhinja
    Imamo kar 1353 izvajalcev za področje Toplotna črpalka:

    Eden izmed ključnih izzivov 21. stoletja je ublažitev podnebnih sprememb in v samem središču tega izziva je proizvodnja energije. Obnovljiva energija je energija, ki izvira iz naravnih virov, ki se lahko obnovijo sami, ne da bi izčrpavali naravne vire planeta. Ti viri so sončna svetloba, veter, dež, plimovanje itd., ki so neizčrpni in povzročajo manj škode okolju. Za ogrevanje se priznavajo, kot najboljša rešitev toplotne črpalke, ki uporablja za delovanje zrak. Uporaba toplotnih črpalk bi lahko prinesla zmanjšanje za približno 1,8 milijarde ton CO₂ v Evropi. Podjetje Tratnjek klima center predstavlja toplotno črpalko Samsung.

    klima-tratjnek-kuhinja.jpg

    Toplotne črpalke Samsung zrak-voda vzamejo toploto iz zunanjega zraka in jo nato prenesejo v sistem, ki temelji na vodi. Toplota, ki se ustvari, se lahko uporabi za ogrevanje prostorov ali za vir tople vode za hišo. Toplotna črpalka zrak-voda ima pomembno prednost – ustvarja obnovljivo energijo, saj zemljo in zrak praktično segreva sonce.

    Toplotne črpalke zrak-voda so lahko zasnovane v kompaktni ali ločeni izvedbi. Čeprav imata obe izvedbi zunanji enoti, je glavna razlika v tem, da je toplotni izmenjevalnik zunanja enota pri kompaktnih izvedbah, medtem ko je pri ločenih izvedbah toplotni izmenjevalnik v notranji enoti. Toplotna črpalka zrak-voda je lahko nameščena zunaj ali znotraj stavbe. Obe enoti ločene izvedbe toplotne črpalke zrak-voda sta povezani s cevmi za hladilno sredstvo. Zunanja enota pridobi toploto iz zraka in prenaša to toplotno energijo hladilnemu sredstvu v sistemu. Hladilno sredstvo je kompresirano pri visoki temperaturi in se po tokokrogu pretaka v notranjo enoto, ki vsebuje toplotni izmenjevalnik, ki s hladilnega sredstva prevzame toploto z visokimi temperaturami in jo odda naprej vodi, ki se po tokokrogu pretaka v sistem ogrevanja in vroče vode.

    shema-ogrevanja-slabša (2).pngPoleg kompaktne in ločene izvedbe toplotnih črpalk zrak-voda obstajajo še integrirane rešitve za ogrevanje in hlajenje, ki lahko hkrati uporabljajo tehnologije zrak-voda in zrak-zrak, kar pomeni, da v eno rešitev integrirajo sistem toplotne črpalke zrak-zrak in sistem toplotne črpalke zrak-voda. Glavna funkcija je nadzorni sistem TDM (Time Division Multi), ki lahko najbolje izkoristi kombinacijo obeh vrst toplotnih črpalk, da bi dosegla polno delovanje sistema v kratkem času. Takšna integrirana toplotna črpalka zagotavlja vodo in zrak, ki ga je segrela oziroma ohladila ena zunanja enota.

    Sistem zrak-zrak hitro doseže stabilno notranjo temperaturo okolja, sistem zrak-voda pa prinaša toplo vodo radiatorjem, talnemu ogrevanju in sanitarnim sistemom.

    shema-ogrevanja.png

    Ta stroškovno učinkovita in trajnostna tehnologija je vključena v eno zunanjo enoto, zato je idealna za okolja z omejenim prostorom.

    prednosti.png

    Samsung ClimateHub TDM Plus ponuja bolj trajnostno toplotno ogrevanje, vročo vodo in ohlajanje pri zasebni rabi, z ničelnim potencialom razgradnje ozona (ODP) in nizkim potencialom globalnega segrevanja (GWP). Z uporabo 2-conskega upravljanja je mogoče optimizirati temperaturo v dveh ločenih conah. Samsung toplotna črpalka ClimateHub TDM Plus ima za sezonski koeficient učinkovitosti (SCOP) oceno A+++ za energetsko učinkovitost. Dobro se ogreva pri nizkih temperaturah in uporablja hladilno sredstvo R410A ter deluje zanesljivo tudi ob hladnem vremenu.

    Pri podjetju Tratnjek klima center si zagotovite sistem Samsung ClimateHub TDM Plus, ki ponuja:

    Kompaktna oblika: Kompaktna hidro enoto, integriran bojler, ki vsebuje toplotni izmenjevalnik, bojler za sanitarno toplo vodo in nadzorno enoto.

    Pripravljeno za pametno omrežje/omogoča FV: Funkcija FV preveri stanje sončnih kolektorjev in zmanjša porabo elektrike na omrežju. Pametno omrežje pomaga izkoristiti varčno in trajno napajanje.

    Pametna povezljivost: Krmilnik na dotik uporabnikom omogoča različne nastavitve temperature v posameznih conah z nadzorom porabe energije. S kompletom za povezavo Wi-Fi je mogoče upravljati različne vidike sistema, vključno z nadzorovanjem do 16 notranjih enot prek aplikacije Samsung SmartThings.

    Ne odlašajte predolgo in si zagotovite svojo toplotno črpalko Samsung ClimateHub pri podjetju Tratnjek klima center. Njihovi prijazni komercialisti so vam na voljo za kakršnokoli vprašanje.

    Strokovni članek 2703
    Avtor: TRATNJEK, d.o.o.

    Kako so Vam koristile te informacije?


    Revija Mojmojster

    Najboljše prakse, ideje in nasveti za urejen dom. V vaš e-nabiralnik vsakih 14 dni, brezplačno!

    https://skleni.triglav.si/isklepanje/dom/dom_zavarovanje?utm_campaign=dom&utm_medium=banner&utm_source=moj-mojster&utm_term=affiliate
    Gradite prenavljate? Pridobite ugodne ponudbe naših partnerjev za kratkoročni ali dolgoročni kredit:
    Informativni mesečni obrok*
    /mesec


    Znesek kredita
    EUR
    Doba odplačevanja
    let
    Naprej
    Izračun kredita >

    *Informativni mesečni obrok je izključno informativne narave in ne predstavlja ponudbe za sklenitev kredita ali poslovne zaveze družbe Daibau ali bank. Izračun je namenjen informaciji uporabniku o okvirni višini mesečnega obroka za določen znesek stanovanjskega kredita ob določeni dobi odplačevanja. Pri izračunu mesečnega obroka je uporabljena zgolj informativna fiksna obrestna mera 3,6%. Za točen izračun in ponudbo je potrebno pridobiti ponudbe bank.

    Iščete izvajalce, ponudbo za področje Toplotna črpalka?

    Imamo kar 1353 izvajalcev za področje Toplotna črpalka:

    Brezplačno povpraševanje
    Izbor podjetij, ocene strank
    Brez provizij
    Imamo kar 1353 izvajalcev za področje Toplotna črpalka
    9.7
    12

    HAN, Vodovodne inštalacije in ostale storitve, Halim Nadarević s.p.


    10
    9

    ELEKTROTERM, BLAŽ ČERNE S.P.


    10
    11

    ALEŠ ABRAM S.P.


    8.9
    2

    Nautitek d.o.o.


    Pogoji uporabe I Politika zasebnosti I Informacije o piškotih I Impressum
    © 2023 Daibau International d.o.o., vse pravice pridržane