Za področje

    Hibridna okna nove generacije AJM Performance Natur in AJM Performance Design

    Članek je koristil že 3372+ uporabnikom
    Nova generacija PVC oken AJM Performance Natur in AJM Performance Design se ponaša z edinstvenim videzom in izjemnimi lastnostmi. Z okni AJM Performance Design in AJM Performance Natur pri AJM zadoščamo željam sodobnih kupcev po modernih, zmogljivih, varnih in trpežnih oknih.
    Strokovni članek 3372
    vgradnja oken
    Imamo kar 461 izvajalcev za področje Okna:

    Sodobni arhitekturni trendi v ospredje postavljajo velike steklene površine z največkrat lesenimi ali aluminijastimi okenskimi okvirji. Temu trendu sledijo tudi kupci, ki za svoje novogradnje ali prenove tako vse bolj iščejo lesena ali aluminijasta okna. Pri tem kupce pogosto preseneti nekoliko višja cena lesenih in aluminijastih oken v primerjavi s PVC okni. Če med seboj primerjamo PVC, lesena in ALU okna, je potrebno upoštevati še, da je vzdrževanje lesenih oken še vedno zahtevnejše od PVC in ALU oken, čeprav danes lesena okna potrebujejo veliko manj vzdrževanja, kot pred leti. Kadar izbiramo nova okna je v obzir potrebno vzeti tudi omejitve v dimenzijah. Teh je več pri lesenih oknih, kot pri oknih z okvirji iz aluminija ali pri PVC oknih. Nasprotno je največ izzivov z energetsko učinkovitostjo pri aluminijastih oknih, medtem ko sta PVC in les dobra toplotna in zvočna izolatorja. Sodobna tehnologija to pomanjkljivost ALU oken rešuje s tehnološkimi postopki, a so zato dobro izolativna okna iz aluminija nekoliko dražja od dobrih PVC oken.

    dnevna-soba.jpg

    Pri AJM smo poslušali želje kupcev. Razvili smo dva nova hibridna modela oken, ki zadostita visokim zahtevam po energetski učinkovitosti, hkrati pa imata tudi visoko estetsko vrednost. Prvo okno je križanec oziroma hibrid med PVC in lesenimi okni in smo ga poimenovali AJM Performance Natur. Drugo okno je križanec oziroma hibrid med PVC in aluminijastimi okni in se imenuje AJM Performance Design.

    terasa.jpg

    AJM Performance Natur – skandinavski navdih

    AJM Performance Natur združuje najboljše iz PVC in lesenih oken. Gre za pristen videz lesenega okna v kombinaciji z vsemi prednostmi PVC okna: odlično zvočno in toplotno izolacijo, nezahtevnim vzdrževanjem, dolgo življenjsko dobo, možnostjo 100% reciklaže in možnostjo izdelave oken ekstremnih dimenzij.

    Prednosti PVC oken ima AJM Performance Natur »v sebi«. Na zunaj se ponaša z izvrstno površino okenskih okvirjev, ki je tako po videzu, kot tudi na otip povsem podobna lesu. Še več, od pravega lesa se po površinski strukturi praktično ne razlikuje.

    Navdih za razvoj okna AJM Performance Natur prihaja iz skandinavskih dežel in sloni na skandinavski estetiki. Skandinavski slog opremljanja spremlja leseno pohištvo, preproste oblike, ravne linije in topli odtenki. Ta povsod po svetu priljubljen slog opremljanja smo z oknom AJM Performance Natur preslikali tudi na okna. Okno v notranjosti deluje naravno, toplo in prijetno, kar je značilno za skandinavski slog notranje ureditve. Na zunanji strani pa pridobi hiša z dekorji v videzu lesa zelo kakovosten videz, saj okna na pogled pravzaprav ne ločimo od pravega lesenega okna. AJM Performance Natur je na voljo v štirih lesnih dekorjih: svetli hrast, hrast karamel, alpski hrast in sivi hrast.

    slika1_skupaj.jpg

    Sodobna ALU estetika in tehnična brezhibnost

    Na drugi strani pa je okno AJM Performance Design pripravljeno za vse ljubitelje sodobnega industrijskega videza in aluminijastih oken. To okno je ravno tako hibrid, ki pa združuje v sebi najboljše komponente PVC in aluminijastih oken. Eleganten ALU videz je velik trend v oblikovanju prostora. In v okno AJM Performance Design smo tako združili najboljše iz PVC in ALU oken. V enem izdelku so združene odlične toplotno izolativne lastnosti PVC oken in vzdržljive lastnosti aluminija.

    Gre za povsem novo generacijo dekorativne folije, ki na površini okenskega okvirja s popolno natančnostjo posnema videz aluminija. Primerna je tako za notranje in zunanje površine okna. AJM Performance Design je na voljo v sedmih različnih izvedbah: Antracit siva, Jet black mat, Siva s strukturo - DB 703, Balzaltno siva, Umbra siva, Okensko siva, Prometno bela.

    slika2_skupaj.jpg

    Nova generacija okenskih folij

    Površina v dekorju iz lesa ali aluminija je odporna na praske in mehanske obremenitve in ohranja videz in obliko tudi ob močnejših obremenitvah iz okolja in po več letih uporabe.

    Zahvaljujoč tehnološki dovršenosti temne barve ne povzročajo povečane toplotne absorpcije, kar pomeni, da okno obdrži svojo obliko tudi ob povečanem sončnem sevanju. Tako njihova uporaba ostaja varna, saj ni temperaturno pogojenih težav pri zapiranju in tesnjenju. Zato je montaža takih oken primerna tudi za zelo osončene lege.

    odboj-sonca-na-oknu.jpg

    Če si želite lesena okna, a stavite na odlične tehnične karakteristike in minimalno vzdrževanje, potem bo za vas okno AJM Performance Natur. V primeru, da vam je bližje videz aluminija, a bi želeli tudi dobre izolativne lastnosti oken in dostopnejšo ceno, potem pa priporočamo okna AJM Performance Design.

    Bi želeli izvedeti več? Oglasite se v najbližjem salonu AJM ali preverite na spletni strani www.ajm.si

    Strokovni članek 3372
    Avtor: AJM okna-vrata-senčila d.o.o.
    Tags: Okna, PVC okna

    Kako so Vam koristile te informacije?


    Revija Mojmojster

    Najboljše prakse, ideje in nasveti za urejen dom. V vaš e-nabiralnik vsakih 14 dni, brezplačno!

    https://skleni.triglav.si/isklepanje/dom/dom_zavarovanje?utm_campaign=dom&utm_medium=banner&utm_source=moj-mojster&utm_term=affiliate
    Gradite prenavljate? Pridobite ugodne ponudbe naših partnerjev za kratkoročni ali dolgoročni kredit:
    Informativni mesečni obrok*
    /mesec


    Znesek kredita
    EUR
    Doba odplačevanja
    let
    Naprej
    Izračun kredita >

    *Informativni mesečni obrok je izključno informativne narave in ne predstavlja ponudbe za sklenitev kredita ali poslovne zaveze družbe Daibau ali bank. Izračun je namenjen informaciji uporabniku o okvirni višini mesečnega obroka za določen znesek stanovanjskega kredita ob določeni dobi odplačevanja. Pri izračunu mesečnega obroka je uporabljena zgolj informativna fiksna obrestna mera 3,6%. Za točen izračun in ponudbo je potrebno pridobiti ponudbe bank.

    Iščete izvajalce, ponudbo za področje Okna?

    Imamo kar 461 izvajalcev za področje Okna:

    Brezplačno povpraševanje
    Izbor podjetij, ocene strank
    Brez provizij
    Imamo kar 461 izvajalcev za področje Okna
    10
    2

    Is Okna, Ivan Slaviček s.p.


    10
    1

    AL-OK d.o.o.


    9.8
    4

    Oblaganje tal in sten in ostale storitve, Albina Keglević s.p.


    10
    2

    AKTAL proizvodno in trgovsko podjetje d.o.o.


    Pogoji uporabe I Politika zasebnosti I Informacije o piškotih I Impressum
    © 2023 Daibau International d.o.o., vse pravice pridržane