Za področje
  https://skleni.triglav.si/isklepanje/dom/dom_zavarovanje?utm_campaign=dom&utm_medium=banner&utm_source=moj-mojster&utm_term=affiliate

  Vodovodni priključek in priklop na kanalizacijo

  Članek je koristil že 7571+ uporabnikom
  Ko začnemo z gradnjo stanovanjske hiše, moramo predhodno zagotoviti tudi ustrezne komunalne priključke. Tudi za zagotovitev teh so potrebna zemeljska dela, saj je potrebno izkopati ustrezne rove za komunalne priključke, kot npr. za vodo in kanalizacijo.
  Strokovni članek 7571
  Zemeljska dela, izkop za kanal, vir: www.sewage 3.com
  Imamo kar 1437 izvajalcev za področje Izkopi:

  1. Vodovodni priključek

  Vsako gospodinjstvo potrebuje pitno vodo in priklop na sistem pitne vode, vodovod. Voda je shranjena v zajetju, od katerega nato teče do vseh uporabnikov. Ko želimo prejemati pitno vodo se moramo priklopiti na centralni sistem s priključkom, katerega moramo zagotoviti sami. Na tem mestu pa so potrebna zemeljska dela.

  2. Kanalizacijski priključek

  Podobno mora vsako gospodinjstvo imeti svoj kanalizacijski priključek, ki je del kanalizacije. Tudi za kanalizacijski priključek je potrebno izkopati rov, potrebna so zemeljska dela. Pri tem moramo biti pozorni, da je izkop narejen v padcu vsaj 2%.

  Kanalizacijski priključek moramo zagotoviti sami, zato je tudi v lasti uporabnika. Zagotoviti moramo kakovostno kanalizacijo, ki je skrbno zgrajena in zagotavlja nemoteno delovanje, zato pri tem potrebujemo strokovno pomoč. Kakovost priključka je odvisna od kakovostnega polaganja cevi, pravilne izgradnje, priključitve in preizkusa vodotesnosti.

  Včasih je zagotovitev kanalizacije zelo enostavna, včasih pa je objekt zelo oddaljen od centralnega sistema. Če tehnično ali ekonomsko izčrpen izkop ni možen in se kanalizacije do objekta ne da zgraditi, mora lastnih objekta zagotoviti greznico, oziroma malo čistilno napravo. Odpadna voda iz greznice moramo odvažati na lokalno čistilno napravo.

  Za več informacij se obrnite na sistem Mojmojster.net.

  Strokovni članek 7571
  Avtor: Mojmojster

  Kako so Vam koristile te informacije?


  Revija Mojmojster

  Najboljše prakse, ideje in nasveti za urejen dom. V vaš e-nabiralnik vsakih 14 dni, brezplačno!

  Gradite prenavljate? Pridobite ugodne ponudbe naših partnerjev za kratkoročni ali dolgoročni kredit:
  Informativni mesečni obrok*
  /mesec


  Znesek kredita
  EUR
  Doba odplačevanja
  let
  Naprej
  Izračun kredita >

  *Informativni mesečni obrok je izključno informativne narave in ne predstavlja ponudbe za sklenitev kredita ali poslovne zaveze družbe Daibau ali bank. Izračun je namenjen informaciji uporabniku o okvirni višini mesečnega obroka za določen znesek stanovanjskega kredita ob določeni dobi odplačevanja. Pri izračunu mesečnega obroka je uporabljena zgolj informativna fiksna obrestna mera 3,6%. Za točen izračun in ponudbo je potrebno pridobiti ponudbe bank.

  Iščete izvajalce, ponudbo za področje Izkopi?

  Imamo kar 1437 izvajalcev za področje Izkopi:

  Brezplačno povpraševanje
  Izbor podjetij, ocene strank
  Brez provizij
  Imamo kar 1437 izvajalcev za področje Izkopi
  8.9
  0

  MGM-GUTAJ d.o.o.


  10
  3

  Dalmastroj Stapić d.o.o.


  9.4
  2

  Gradbena dela, Robert Golob, s.p.


  8.3
  3

  KMG GRADBENIŠTVO d.o.o.


  Pogoji uporabe I Politika zasebnosti I Informacije o piškotih I Impressum
  © 2023 Daibau International d.o.o., vse pravice pridržane