Za področje

    Zamenjajte klasično za varčno in okolju prijazno IR-ogrevanje

    Članek je koristil že 1499+ uporabnikom
    Topli dnevi nas po navadi spodbudijo k čistilni akciji v naših domovih in prav tako je to čas, ko se radi odločamo za nove projekte v bivanjskih prostorih. Če ste tudi vi med tistimi, da v letu 2021 menjate način ogrevanja, vam predstavljamo varčno in okolju prijazno, ki greje iz dneva v dan več domov.
    Strokovni članek 1499
    ir paneli (1)
    Imamo kar 263 izvajalcev za področje IR paneli:

    Revolucija na področju ogrevanja

    IR-ogrevanje je na slovenskem trgu razmeroma mlad način ogrevanja, ki pa je pri uporabnikih vedno bolj priljubljen. Zaradi nizke porabe energije, visoke učinkovitosti in privlačnega videza se lahko podjetje Ekosen pohvali z več kot 10000 ogrevanimi uporabniki v zadnjih 12 letih.

    Prepričljive prednosti IR-ogrevanja
    • nizka poraba energije
    • visoka učinkovitost
    • privlačen videz
    • deluje na obnovljiv vir energije
    • majhne toplotne izgube
    • zmanjšuje vlago in nastanek plesni
    • enostavno za uporabo
    • možnost upravljanja na daljavo

    Trendi ogrevanja

    V zadnjih letih smo potrošniki postali veliko bolj ozaveščeni glede načinov, kako lahko pomagamo pri ohranjanju okolja, zato ni nič nenavadnega, da se vse več uporabnikov odloči za grelni sistem, katerega glavni vir energije je elektrika. Tako kot na cesti srečamo vse več električnih avtomobilov, tako bomo v domovih opazili vse več načinov ogrevanja na elektriko.

    Velik plus pri IR-ogrevanju je ta, da IR-grelna telesa na stropu električno energijo v celoti pretvorijo v IR-toploto, ki prijetno ogreje vaše telo in prostore.

    Okolju prijazno ogrevanje

    Za ta način ogrevanja se odloča vedno več okoljsko ozaveščenih uporabnikov, saj lahko z uporabo IR-grelnih panelov emisije CO2 zmanjšamo na 0 %.

    V kombinaciji s fotovoltaiko ne samo, da smo prijazni do okolja, ampak v prihodnosti tudi privarčujemo. Večina uporabnikov te kombinacije trdi, da s sončno energijo pridobijo toliko elektrike, da celotno gospodinjstvo z IR-ogrevanjem nima dodatnega mesečnega stroška; v veliki večini imajo celo presežek električne energije.

    IR-ogrevanje v primerjavi s toplotno črpalko

    V zadnjem času se bije bitka, ali je bolj učinkovito IR-ogrevanje ali sistem ogrevanja s toplotno črpalko.

    IR-grelni sistem je zelo učinkovit, saj ni velikih toplotnih izgub. Če primerjamo IR-ogrevanje s toplotno črpalko, je pomanjkljivost zadnje izguba toplote že takoj na začetku. Cevi pri sistemu s toplotno črpalko potrebujejo dodaten čas, da se ogrejejo, in šele nato oddajo toploto. IR-grelni paneli začnejo ogrevati prostor in predmete v prostoru v trenutku, ko jih vklopimo. Prav tako pri IR-panelih ni nobenega vzdrževanja, kar za toplotno črpalko ne velja. IR-paneli delujejo neslišno, medtem ko zunanja enota večine toplotnih črpalk povzroča hrup. Poraba IR-panelov se je že zelo približala porabi toplotne črpalke in je v nekaterih primerih lahko letna celo manjša, saj pri IR-panelih ni vzdrževanja (velja za nizkoenergijske in pasivne hiše). IR-grelni sistem lahko kupujemo po delih (danes soba, jutri kopalnica), kar pri toplotni črpalki ni možno. Investicija v IR-panele je veliko veliko nižja kot v toplotno črpalko.
    Glavni razlog učinkovitosti IR-grelnih panelov pa je ta, da IR-toplota ne segreva zraka, ampak površine predmetov in sten v prostoru, ki še ure po izklopu ogrevanja oddajajo toploto v prostor.

    Povečajte učinkovitost in prihranite z IR-ogrevanjem

    Da povečamo učinkovitost in prihranek, pa priporočamo uporabo regulatorja IR Sun WiFi.

    Učinkovita poraba energije

    • Takoj ko vklopite IR-grelne panele, začnejo ogrevati prostor, in takoj ko je dosežena želena temperatura, se izklopijo.
    • Prostor se ohlaja počasi, ker so ogreti predmeti ter stene in ne samo zrak.
    • Kotel oz. črpalka ni del IR-grelnega sistema, kar pomeni, da ni dodatne naprave, ki deluje ves čas in v ceveh s počasnimi reakcijskimi časi izgublja toploto.
    • V vsakem prostoru lahko posebej nastavimo želeno temperaturo.

    Udobje in izboljšana kakovost zraka

    • Delovanje IR-panelov je popolnoma neslišno.
    • Ni kroženja zraka, torej tudi ni prašenja.
    • Kondenzacije je občutno manj, saj IR-toplota suši stene.
    • Zaradi suhih sten ni razmer za nastanek plesni.
    • Ker ni gibljivih delov, ni vzdrževanja.

    Ne samo način ogrevanja, pomemben je predvsem ponudnik

    Nakup novega sistema ogrevanja je velika stvar. Pomembno je, da pred tem razmislite, kateri način ogrevanja je najbolj primeren za vaš življenjski slog, o stroških začetne naložbe, garanciji za produkte, podpori strankam med nakupom grelnega sistema in po njem ter še mnogo več.ir-paneli (2).jpg

    Ob tem pa ni pomembna samo začetna naložba v IR-ogrevanje, ampak tudi kakovost in trajnost. Podjetja z daljšo dobo na trgu so zagotovo bolj zaupanja vredna, saj zaradi izkušenj lahko izboljšajo storitev in produkt, ki ga ponujajo.

    Ekosen se je v zadnjih 12 letih razvil iz vizije direktorja Aleša Babiča v podjetje z veliko ekipo, ki se nenehno izobražuje in izboljšuje. Izboljšali so že obstoječe produkte in jim dodali inovacijo na področju IR-ogrevanja, regulator IR Sun WiFi.

    Za največje izboljšave pa se podjetje lahko zahvali vam, dragi uporabniki. Vi ste tisti, ki podate povratne informacije, na podlagi katerih so mogoče izboljšave. Rezultat sodelovanja podjetja Ekosen z uporabniki IR-grelnega sistema je kombinacija kakovosti, zmogljivosti in cene.

    Zaupajte zadovoljnim uporabnikom in njihovemu mnenju

    Podjetja z dolgo tradicijo so se na trgu lahko obdržala zaradi zadovoljnih uporabnikov. Izkušnje iz prve roke lahko najdete povsod na spletu, zato kar pogumno z iskanjem informacij. Ob tem pa ne pozabite na družbena omrežja, kjer se najde največ korektnih informacij. Na spletni platformi Facebook se pridružite skupini UPORABNIKI IR-OGREVANJA – izkušnje in se prepričajte sami.

    Želite izvedeti več o IR-ogrevanju?

    Za pripravo rešitve z IR-grelnim sistemom Ekosen pokličite na brezplačno telefonsko številko 080 30 10 ali pišite na e-naslov info@ekosen.si.

    Lahko pa nas obiščete v salonih:
    · v Miklavžu na Dravskem polju (pri Mariboru), Ptujska cesta 17,
    · v Mengšu (pri Ljubljani), Gorenjska cesta 19,
    · v Kopru, Cesta Zore Perello-Godina 2.

    Strokovnjaki na področju IR-ogrevanja

    Pravi naslov za svetovanje in nakup IR-grelnih panelov je brez dvoma podjetje Ekosen s svojimi dolgoletnimi izkušnjami in odličnimi referencami na tem področju.
    Vas zanima, koliko bi privarčevali, če bi dom ogrevali z IR-grelnim sistemom Ekosen. Preverite.

    Strokovni članek 1499
    Avtor: EKOSEN, d.o.o.

    Kako so Vam koristile te informacije?


    Revija Mojmojster

    Najboljše prakse, ideje in nasveti za urejen dom. V vaš e-nabiralnik vsakih 14 dni, brezplačno!

    Gradite prenavljate? Pridobite ugodne ponudbe naših partnerjev za kratkoročni ali dolgoročni kredit:
    Informativni mesečni obrok*
    /mesec


    Znesek kredita
    EUR
    Doba odplačevanja
    let
    Naprej
    Izračun kredita >

    *Informativni mesečni obrok je izključno informativne narave in ne predstavlja ponudbe za sklenitev kredita ali poslovne zaveze družbe Daibau ali bank. Izračun je namenjen informaciji uporabniku o okvirni višini mesečnega obroka za določen znesek stanovanjskega kredita ob določeni dobi odplačevanja. Pri izračunu mesečnega obroka je uporabljena zgolj informativna fiksna obrestna mera 3,6%. Za točen izračun in ponudbo je potrebno pridobiti ponudbe bank.

    Iščete izvajalce, ponudbo za področje IR paneli?

    Imamo kar 263 izvajalcev za področje IR paneli:

    Brezplačno povpraševanje
    Izbor podjetij, ocene strank
    Brez provizij
    https://skleni.triglav.si/isklepanje/dom/dom_zavarovanje?utm_campaign=dom&utm_medium=banner&utm_source=moj-mojster&utm_term=affiliate
    Imamo kar 263 izvajalcev za področje IR paneli
    10
    43

    VITATERM TRGOVINA IN STORITVE d.o.o.


    10
    55

    Gm Pro, trgovina in storitve, d.o.o.

    XIII 1
    8.9
    7

    ENERGETIKA VODOVOD d.o.o.


    8.9
    2

    ELEKTRO ALI, Aleš Navotnik s.p.


    Pogoji uporabe I Politika zasebnosti I Informacije o piškotih I Impressum
    © 2023 Daibau International d.o.o., vse pravice pridržane