Za področje

    Brušenje betona - cena in cenik izvajalca

    Kakšna je cena brušenega betona? Cena za brušenje betonskega tlaka je odvisna od stanja podlage (njena ravnost, trdnost, prisotnost ali odsotnost napak v obliki razpok, lukenj, marka betona) in od namena brušenja. Strošek brušenja tako določimo šele po tem, ko si strokovnjak ogleda stanje tlaka. Betonski tlak lahko zbrusimo do mat videza ali naredimo polirani beton. Izvedba brušenega betona se splača tudi cenovno, saj je lep, brez fug, ki so pri ploščicah neizbežne, obenem pa je cenejši, saj ne potrebujemo kupiti ploščic in plačati polaganja.

    Komu zaupati brušenje betona? Uporabite obrazec spodaj in pošljite povpraševanje ustreznim in ocenjenim izvajalcem za brušenje betona v vaši okolici. Brezplačno in nezavezujoče!

    Pridobite ponudbo:
    Pošlji povpraševanje

    Cena za brušenje betona


    Cena za brušenje betona. Cena vključuje dobavo in vgradnjo materiala in je odvisna od površine in debeline brušenja.

    7.20 €/m2

    MINIMALNA CENA
    €/m2

    SREDNJA CENA
    14.40 €/m2

    NAJVIŠJA CENA
    Želim ponudbo izvajalcev

    Diamantno brušenje betona - cena

    Brušenje betona potrebujemo kadar želimo odstraniti mehko cementno mleko, ki se naredi na novem estrih, kadar želimo izravnati betonsko površino pred polaganjem tlaka ali kadar želimo obnoviti star betonski tlak, mozaik ali tla iz umetnega kamna. Ob brušenju betona obvezno nosite ustrezno zaščito za dihala. Cena za brušenje betona je odvisna od trdnosti betona, finosti brušenja, tipa površine (tla, stena ali strop) ter seveda od izvajalca.

    Diamantno brušenje betona - cena
    6 €/m2

    MINIMALNA CENA
    9 €/m2

    SREDNJA CENA
    12 €/m2

    NAJVIŠJA CENA

    Druge cene za - Brušenje betona

    Kako so Vam koristile te informacije?

    Potrebujete ponudbe naših partnerjev za kratkoročni ali dolgoročni kredit?
    Informativni mesečni obrok*
    /mesec


    Znesek kredita
    EUR
    Doba odplačevanja
    let
    Naprej
    Izračun kredita >

    *Informativni mesečni obrok je izključno informativne narave in ne predstavlja ponudbe za sklenitev kredita ali poslovne zaveze družbe Daibau ali bank. Izračun je namenjen informaciji uporabniku o okvirni višini mesečnega obroka za določen znesek stanovanjskega kredita ob določeni dobi odplačevanja. Pri izračunu mesečnega obroka je uporabljena zgolj informativna fiksna obrestna mera 3,6%. Za točen izračun in ponudbo je potrebno pridobiti ponudbe bank.

    Brušenje betona - kaj morate vedeti?

    brušen-beton.jpg
    Brušen ali poliran beton odlikuje izjemna vzdržljivost, trdnost in trajnost, zato ni čudno, da se zanj vse pogosteje odločajo lastniki domov!

    1. Kaj je brušen oz. poliran beton?

    Brušeni oziroma polirani beton je vrhunski in vzdržljiv material za tla. Z ustrezno opremo za brušenje in izkušnjami lahko izvajalci zbrusijo betonske površine, nove ali stare, do sijajnega zaključka. Tovrstna tla odlikuje izjemna vzdržljivost, trdnost in trajnost, zato ni čudno, da se zanj vse pogosteje odločajo lastniki trgovin na drobno, komercialnih skladišč ter pisarniških prostorov, zelo priljubljen pa postaja tudi pri lastnikih stanovanj!Težki stroji se uporabljajo za postopno brušenje betonske površine do želene stopnje sijaja in gladkosti, podobno kot pri brušenju lesa.

    1.1 Kje se lahko uporabi brušen beton?

    Brušena betonska tla srečamo praktično povsod: v skladiščih, prodajalnah, v hotelih in restavracijah, v pisarniških stavbah, garažah, avto salonih, vtovih, zunanjih terasah, zasebnih rezidencah...

    1.2 Prednosti tal iz brušenega betona

    Lastniki stanovanj, trgovci na drobno, trgovinska skladišča, izobraževalne in zdravstvene ustanove izberejo brušen beton kot finalni tlak zaradi številnih prednosti, ki jih nudi tovrstna talna obloga. Dekorativni beton je postal logična izbira zaradi velike vrednosti, ki jo prinaša, in ker lahko tekmuje z drugimi tlaki tudi v estetskem pogledu.

    1.2.1 Prednosti brušenega betona v stanovanjih

    - Prihranek stroškov: Tradicionalni materiali za talne obloge niso potrebni, kadar se beton uporablja kot končna talna površina
    - Prihranek v življenjskem ciklu: Polirana tla niso tako občutljiva na poškodbe kot drugi materiali in jih ni treba zamenjati
    - Enostavno čiščenje: ne vsebuje prahu, umazanije in alergenov
    - Na voljo v najrazličnejših barvah in izvedbah

    1.2.2 Prednosti brušenega betona v javnih prostorih

    - Prihranek stroškov: Uporaba brušenega betona kot končne talne površine je stroškovno učinkovitejša, stroški vzdrževanja so nižji
    - Bolj odporen na promet
    - Manj vzdrževanja in daljša življenjska doba: Brušena betonska tla so enostavna za čiščenje in zahtevajo le občasno vlažno brisanje. Prav tako odpravljajo potrebo po grdih voskih ali premazih, pa tudi s tem povezanim delom, časom in stroški za njihovo uporabo. Sijajna površina poliranega betona je odporna na sledi pnevmatik viličarjev in madeže pri razlitju nafte in kemikalij.
    - Odporen na težave z vlago: Polirani oz brušen beton omogoča tlem dihanje in odpravlja težave, ki se pojavijo pri drugih talnih materialih, ki tesnijo, kot so ploščice itd.
    - Visoka odbojnost svetlobe: pomembno za tla v poslovnih stavbah, hotelih, restavracijah in drugih javnih objektih, ki želijo svetlo, čisto in profesionalno podobo. Varčuje tudi z energijo z zmanjšanjem zahtev po umetni razsvetljavi
    - Je trajnostna alternativa za tla: Za polirani beton niso potrebni nevarni premazi, čistila ali lepila

    1.3 Ali je možno vsak beton brusiti oz. polirati?

    Skoraj vsa strukturno trdna betonska tla, bodisi stara bodisi nova, lahko z ustrezno pripravo brusimo. Vendar obstajajo nekatere izjeme, zato se je o tem dobro pozanimati pri ustreznem strokovnjaku.

    1.4 Ali je brušen beton težko vzdrževati?

    Polirana betonska tla so izjemno trpežna skozi celo življenje, vendar jih bo treba tudi pravilno vzdrževati, da bodo ohranila svoj čudovit izgled. Dobra novica je, da jih je na splošno lažje vzdrževati kot druge vrste dekorativnih tal. Redno vzdrževanje je sestavljeno iz ohranjanja tal brez prahu in umazanije, ki lahko površino opraska z vlažnim brisanjem.

    1.5 Ali so tla iz brušenega/poliranega betona spolzka?

    Polirana betonska tla so lahko videti gladka kot steklo, vendar so popolnoma varna, če so čista in suha. V javnih objektih z velikim dnevnim prometom pa je preprečevanje nesreč zaradi zdrsov in padcev glavna prednostna naloga.

    Tu je nekaj nasvetov za izboljšanje odpornosti proti zdrsu poliranih betonskih tal v teh okoljih:

    - Na poliranih tleh naj ne bo olj, masti in stoječe vode. Upoštevajte rutinski program vzdrževanja in čim prej očistite razlitja in madeže s tal.
    - Nanesite balzam proti drsenju. Ti izdelki vsebujejo posebne dodatke, namenjene izboljšanju oprijema in mokri površini, ki je varnejša. Občasno jih je treba ponovno nanašati, lahko pa jih preprosto dodate med rutinskim čiščenjem.
    - Na polirani beton, ki vsebuje protizdrsni dodatek peska, nanesite tesnilni sloj. Te izdelke pred nanosom preprosto vmešamo v tesnilno maso, da povečamo oprijem, ne da bi odstranili videz polirane površine.

    2. Brušenje betona - izbira pravega ponudnik

    Zavedati se morate, da postopek brušenja ali poliranja betonskih tal zahteva veliko strokovnega znanja in uporabo specializiranih težkih polirnih strojev, opremljenih z diamantnimi diski, ki postopoma brusijo površine do želene stopnje sijaja in gladkosti. Glede na naložbe v opremo in zahtevane spretnosti to vsekakor ni projekt za domačega mojstra. Za delo boste želeli najeti profesionalnega izvajalca za poliranje betona. Na spletnem portalu Mojmojster poiščite lokalnega, zanesljivega izvajalca za brušenje betona.

    3. Brušen beton - različne stopnje brušenja od mat do sijaja

    Odvisno od diamantnega peska, ki ga uporabljate za poliranje oz. brušenje betonskih tal, lahko dosežete različne stopnje sijaja, od mat do steklene površine.

    Za grobo brušenje običajno začnete z diamanti, vdelanimi v kovinsko matrico. Ko začnete polirati tla v zaporednih plasteh, običajno preidete na drobnejše diamantne abrazive, povezane v plastično ali smolnato matrico, da dosežete višje stopnje sijaja.

    Tu so štiri faze poliranja in stopnje sijaja, ki jih lahko pričakujete v posamezni fazi:

    3.1 Prva stopnja stopnja - mat

    Ko pogledate naravnost navzdol, bodo tla videti nekoliko motno z malo jasnosti ali odseva, če sploh.

    3.2 Druga stopnja - saten

    Ko pogledate naravnost navzdol v končna tla in na razdalji približno lahko vidite rahel odsev od zgoraj.

    3.3  Tretja stopnja - pol mat

    Površina bo imela veliko višji odsev kot pri stopnji 2, in začeli boste videti dobro odbojnost svetlobe. Na razdalji nekaj metrov bodo tla jasno odražala stransko in zgornjo razsvetljavo.

    3.4 Četrta stopnja - sijaj

    Ko stojite neposredno nad površino, popolnoma jasno vidite svoj odsev. Tudi tla so videti mokra, če jih gledamo z različnih kotov.

    4. Brušenje betona - postopek izvedbe tlaka

    4.1 Vlivanje betona

    Najpogostejši način za izdelavo betonskega tlaka je z vlivanjem betona. Največja površina vlitega betona brez fug oz. dilatacij je lahko 5 m x 5 m. Večja območja je potrebno razdeliti na manjše dele in jih razrezati (izdelati dilatacije) naslednji dan po vlitju. Dilatacije je potrebno izdelati tudi pri vratih. Tam so namreč šibke točke betonskega tlaka, kar pomeni, da se bo beton skrčil in razpokal v ravni črti. Dilatacije se lahko kasneje zapolni z elastično tesnilno maso, kot je poliuretan v podobni barvi kot so vaša tla. Pripravljeno betonsko mešanico se običajno vlije na armaturno mrežico, s čimer se prepreči oz. zmanjša nevarnost razpokanja betona. Debelina betona na toplotni izolaciji ali ceveh talnega ogrevanja mora biti od 5-10 cm.

    4.2 Izravnava tal

    Po vlitju je potrebno beton izravnati z laserjem, grabljicami ter vibracijskimi stroji za estrihe. Ko je površina ravna, se po želji nanjo nanese še barva. Tekom dneva se betonska površina dodela in poravna z ročnimi gladilkami. Končno površino zapremo in zgostimo z ročno gladilko in / ali strojno gladilko. To cementno pasto pripelje na površino, jo gladi in strdi, dokler ne razvije sijaja. To lahko traja od štiri do 14 ur in je delno odvisno od temperaturnih razmer. V kolikor je v prostoru manj kot 5 ° C se lahko svež beton trajno poškoduje; Če je prevroče pa se beton lahko prehitro suši in se skrči ter popoka. .

    4.3 Brušenje in zatesnitev betona

    Ko je beton posušen, ga je treba zbrusiti in zatesniti. To se dela vsaj mesec dni po vlivanju, razen v primeru, ko gre za hitro sušeč estrih. Čiščenja in brušenje betona se izvaja z čistilnim strojem ali, še bolje, z lahkim diamantnim poliranjem, da odstranimo minimalno mlečnost in tako dosežemo srednje visok sijaj. Za gladko polirana tla lahko površino še izboljšamo z diamantno obloženimi fleksibilnimi blazinicami. Nato je treba tla še zatesniti. Uporablja se vpojna tesnilna masa, ki betonu omogoča dihanje.

     

     

    Mojmojster.net, pomagamo pri oceni investicije in izboru izvajalca za vaš Dom



    Želim ponudbo izvajalcev
    Zadnja povpraševanja

    Brušenje tal - tlaka

    Pozdravljeni,

    potrebujem brušenje betonskih tal v garaži veliki 45m2. Prosim za kontakt.

    Lep pozdrav. 405 € do 675 €

    ........

    Zunaj, dekorativni beton, premaz

    Zunaj, povrsina betona cca 60 m2. Star beton, da se pobrusi in zakljucni dekorativni premaz. 900 € do 1500 €

    ........

    Brušenje betona ob hiši - pohoden del vrta.

    Pozdravljeni

    Za pohodni del vrta bi želeli imeti brušen beton. Beton je že vlit, del betona je starejši, del betona je bil vlit koncem leta 2023. Gre za krajši pločnik, širšo ploščo za postavitev mize ter tri manjše stopnice. 450 € do 750 €

    ........

    Želim ponudbo izvajalcev





    Cena, Brušenje betona okoli hiše, 70,00 m2
    Brušenje betona, Ljubljana

    630 € do 1050 €

    Cena, Brušenje škarpe in terase okoli hiše, terasa: 104 m2, škarpa: 27 m2
    Brušenje betona, Polzela

    2250 € do 3750 €

    Cena, Brušenje betonske stene, 4,5m2
    Brušenje betona, Ljubljana

    108 € do 180 €

    Cena, Beton okoli hiše in na terasi, 60 m2
    Brušenje betona, Polzela

    630 € do 1050 €

    Cena, Brušenje in izravnava ulitega betona za teraso, cca 60 m2
    Brušenje betona, Brezovica Pri Ljubljani

    450 € do 750 €

    Cena, Brušenje betona na terasi, 45 m2
    Brušenje betona, Kranj

    405 € do 675 €

    Cena, Brušenje estriha, Po opisu
    Brušenje betona, Miklavž Na Dravskem Polju

    63 € do 105 €

    Cena, Brušenje tlaka pred vhodom, 5 m2
    Brušenje betona, Begunje Na Gorenjskem

    90 € do 150 €

    Cena, Brušenje samorazlivne mase, 10 m2
    Brušenje betona, Markovci

    72 € do 120 €

    Cena, Brušenje betona, 70 m2.
    Brušenje betona, Kropa

    630 € do 1050 €

    Cena, Brusenje betonske stene v hiši, 10m2
    Brušenje betona, Lukovica

    36 € do 60 €

    Cena, Parkirišče iz brušenega betona in pohodne plošče za dvorišče, parkirišče je 6x5m, pohodna plošča je 1mx40cm in jih potrebujemo 20kom
    Brušenje betona, Križevci Pri Ljutomeru

    1170 € do 1950 €

    Cena, Izravnava in brušenje plošče, 40 m2
    Brušenje betona, Sovodenj

    450 € do 750 €

    Cena, Brušenje betonske plošče v stanovanju, 20 - 50 kvadratnih metrov
    Brušenje betona, Ajdovščina

    540 € do 900 €

    Cena, Brušenje betonskih stropov v kleti, 110m2
    Brušenje betona, Križevci Pri Ljutomeru

    1170 € do 1950 €

    Cena, Frezanje betona, cca 40 m2
    Brušenje betona, Tolmin

    360 € do 600 €

    Cena, Brušenje betonskih stropov, 135 m2
    Brušenje betona, Celje

    72 € do 120 €

    Cena, Brušenje in poliranje betona, 60 m2
    Brušenje betona, Maribor

    540 € do 900 €

    Cena, Fugiranje, minimalno brusenje betona, impregnacija, 152m2 (sten: 52m2, strop: 92m2)
    Brušenje betona, Ljubljana

    1440 € do 2400 €

    Cena, Brušenje stropne plošče, 70m2
    Brušenje betona, Maribor

    765 € do 1275 €

    Cena, Brušenje betona, 30 m2
    Brušenje betona, Logatec

    270 € do 450 €

    Cena, Brušenje betona, izravnava, 28 m2
    Brušenje betona, Brusnice

    180 € do 300 €

    Cena, Brušenje betonske plošče, 8m2
    Brušenje betona, Malečnik

    180 € do 300 €

    Cena, Brušenje terase in plačnika okoli hiše, 100 m2
    Brušenje betona, Novo mesto

    450 € do 750 €

    Cena, Izravnavo slabo ulitega tlaka, 220 m2
    Brušenje betona, Tolmin

    180 € do 300 €

    Cena, Betoniranje in brusenje, 30m2 terasa, 5m2 stopnice
    Brušenje betona, Žalec

    720 € do 1200 €

    Cena, Brušenje betona, ponižanje tal za 2 cm, 7 m2
    Brušenje betona, Celje

    180 € do 300 €

    Cena, Brušenje betona, 60m2
    Brušenje betona, Selnica ob Dravi

    585 € do 975 €

    Cena, Brušenje betonskega stropa, 50 m2
    Brušenje betona, Grosuplje

    630 € do 1050 €

    Cena, Frezanje betona, 40m2
    Brušenje betona, Murska Sobota

    630 € do 1050 €

    Cena, Brušenje in izravnavo betonskih tal, 17m2
    Brušenje betona, Ljubljana

    180 € do 300 €

    Cena, Potrebno je pobrustiti estrih za par milimetrov, 20m2
    Brušenje betona, Kamnik

    180 € do 300 €

    Cena, Brušenje in poliranje betona v stanovanju, 5 m2
    Brušenje betona, Ljubljana

    90 € do 150 €

    Cena, Brušenje betonske plošče v mansardi, 90 m2
    Brušenje betona, Velenje

    900 € do 1500 €

    Cena, Brušenje estriha, 2x4, 8m2
    Brušenje betona, Spodnji Ivanjci

    108 € do 180 €

    Cena, Brušenje betona zunaj, 40m2
    Brušenje betona, Ljubljana

    450 € do 750 €



    Iščete izvajalce, ponudbo za področje Brušenje betona?
    Revija Mojmojster

    Najboljše prakse, ideje in nasveti za urejen dom. V vaš e-nabiralnik vsakih 14 dni, brezplačno!

    Brušenje betona cenik

    Pridobi nezavezujočo ponudbo podjetij

    128+ podjetij za Brušenje betona
    Brezplačno povpraševanje
    Brez provizij
    Pridobi ponudbo
    https://skleni.triglav.si/isklepanje/dom/dom_zavarovanje?utm_campaign=dom&utm_medium=banner&utm_source=moj-mojster&utm_term=affiliate
    Pogoji uporabe I Politika zasebnosti I Informacije o piškotih I Impressum
    © 2023 Daibau International d.o.o., vse pravice pridržane