Za področje

    15 najlepših kopalnic!

    Članek je koristil že 15993+ uporabnikom
    Ali razmišljate o prenovi kopalnice? Potrebujete navdih? Izbrali smo 15 kopalnic, ki so jih v zadnjih letih zasnovali arhitekti iz različnih koncev sveta.
    Strokovni članek 15993
    priljubljen
    Screenshot 2021 04 13 at 11.16.31
    Imamo kar 1039 izvajalcev za področje Kopalnice:

    Ne glede na to ali kopalnico samo nadgrajujete, jo celostno prenavljate ali pa o tem, zaenkrat, samo sanjarite - prenova kopalnice lahko bistveno izboljša bivalno izkušnjo vašega doma. Zato ni čudno, da ima ta prostor (ob kuhinji) pogosto prednost, ko pride čas za domače izboljšave. Toda zasnova in izbira povsem novega videza kopalnice ni vedno enostavna, zato smo za vas zbrali nekaj idej z risalnih miz arhitektov, za katere upamo, da vam bodo v spodbudo in navdih.

    1. Kopalnica s tuš steno, ki spreminja barvo

    Kopalnica, ki jo je zasnoval kanadski arhitekt Rainville Sangaré, se nahaja v stanovanju v slovitem brutalističnem stanovanjskem kompleksu Habitat 67 arhitekta Moshea Safdiea v Montrealu. Stena tuša je iz dihrojskega stekla, ki se lesketa v svetlih tonih oranžne, zelene in modre ter ustvarja barvite odseve kopalniške opreme. Betonske stenske ploščice so referenca na brutalistično stavbo v kateri se stanovanje nahaja. Druga oprema v kopalnici vključuje pocinkane police za brisače, črne armature ter kljuke za oblačila ter mornarsko modra umivalnika s črnim pultom, ki se ujemata z okvirji ogledal.

    Kopalnica s tuš steno, ki spreminja barvo
    Kopalnica, ki jo je zasnoval arhitekt Rainville Sangaré (via www.dezeen.com)

     

    2. Kopalnica z živo rumeno steno

    Majhna kopalnica z belimi ploščicami, črno mrežo fug ter živo rumeno steno je bila prenovljena v sklopu obnove viktorijanskega mezoneta v Londonu. Poleg rumene stene, grafično podobo kopalnice poudarjajo tudi črne kopalniške armature in umivalnik. Sveža podoba kopalnice je kot nalašč za stanovanje mladih in mladih po duši.

     

    Kopalnica, ki so jo zasnovali Studio 30 Architects
    Kopalnica, ki so jo zasnovali Studio 30 Architects (via www.dezeen.com)

    3. Betonske stene v kopalnici

    Italijansko avstralski arhitekturni studio MORQ je v avstralskem Perthu zgradil hišo, ki je na zunaj skoraj brez oken. Le ta obkrožajo zgolj notranje dvorišče polno tropskih rastlin. Betonske stene hiše so ostale izpostavljene tudi v kopalnici. Mehčajo jih lesena tla, z lesom obložena kad in umivalnik ter lesen strop.

    Kopalnica, ki so jo zasnovali MORQ-architects
    Kopalnica, ki so jo zasnovali MORQ arhitects (via www.dezeen.com)

    4. Eklektična kopalnica

    Vhod v kopalnico, ki sta jo v ljubljanskem Malem nebotičniku zasnovala arhitekta Eva Senekovič in Žiga Ravnikar, predstavlja večnamenska, igriva stena s kljukicami za obešanje klobukov in torbic. V kopalnici, tako kot leta 1933, ko je bila stavba zgrajena, ni keramičnih ploščic. Na stenah je preprosto pralni omet, na tleh pa svetlo siv teraco, ki je sodobna različica prvotnega tlaka v kopalnici.

    Stanovanje v Malem nebotičniku_Eva Senekovič, Žiga Ravnikar
    Stanovanje v Malem nebotičniku_Eva Senekovič, Žiga Ravnikar

    5. Kopalnica iz izpostavljene opeke

    Arhitekt Martin Skoček je v notranjosti te dvokapnice blizu Bratislave na Slovaškem uporabil rešene stare opeke. Glavna spalnica v hiši ima dramatično lastno kopalnico s samostoječo kadjo. Prostor je obdan z opeko ter pokrit z leseno streho.

    Kopalnica_Hiša V_Martin Skoček
    Kopalnica_Hiša V_Martin Skoček (via www.dezeen.com)

     

    6. Kopalnica z gozdno zelenimi ploščicami

    Eklektična kopalnica tega stanovanja v Edinburghu ima glazirane zelene ploščice na spodnji polovici sten in sprednji strani kadi. Umivalnik je postavljen na obnovljeno leseno kredenco iz šestdesetih let danskega oblikovalca Iba Kofoda Larsena.

    Kopalnica v Edinburškem stanovanju_ Luke in Joanne Mclelland
    Kopalnica v Edinburškem stanovanju_ Luke in Joanne Mclelland (via www.dezeen.com)

    7. Pipe iz medenine z zlatim odtenkom

    Kopalnica, ki so jo zasnovali v biroju Winter Architecture za hišo v Melbournu, združuje belo sanitarno keramiko, sive talne plošče z izpostavljenimi kamnitimi agregati, tanke, pokončno postavljene bele stenske ploščice ter, kot poudarek, držala za brisače in kopalniške armature iz medenine z zlatim odtenkom.

    Kopalnica v Južni Jarri_Winter Architects
    Kopalnica v Južni Jarri_Winter Architecture (via www.dezeen.com)

    8. Kopalnica s pogledom na avstrijsko podeželje

    V Hiši s tremi očmi, ki so jo zasnovali Innauer Matt arhitekti, ima kopalnica stekleno steno s pogledom na čudovito avstrijsko podeželje. Kad oblečena v marmor je postavljena tik ob njo, da lahko kopalci med sproščanjem uživajo tudi v prelepem razgledu.

    Kopalnica v Hiši s tremi očmi_Innauer Matt arhitekti
    Kopalnica v Hiši s tremi očmi_Innauer Matt Architekten (via www.dezeen.com)

    9. Kopalnica brez vrat

    V mansardi 150 let stare hiše, ki je bila včasih mlin, so BAAM arhitekti zasnovali odprto in pretočno stanovanje za mlado družino. Tako kot vsi ostali prostori v stanovanju, je tudi kopalnica brez vrat. V svetlem, zračnem prostoru je čisto vse kar potrebujemo. Celo wc, ki se skriva za veliko lončnico.

    Kopalnica v 150 let starem mlinu_Homementum_BAAM arhitekti
    Kopalnica v 150 let starem mlinu_Homementum_BAAM arhitekti
    Kopalnica v 150 let starem mlinu_Homementum_BAAM arhitekti

    10. Kopalnica s površinami prevlečenimi s tadelaktom

    Hiša v predmestju Melbourna v mestu Beaumaris ima kopalnico s površinami, prekritimi s tadelaktom - nepremočljivim ometom na osnovi apna, ki ga v maroški arhitekturi pogosto uporabljajo za izdelavo umivalnikov in kopalnih kadi.

    Kopalnica v Rezidenci Ruxton Rise_Studio Four
    Kopalnica v Rezidenci Ruxton Rise_Studio Four (via www.dezeen.com)

    11. Samostansko preprosta kopalnica

    Počitniško hišo na Škotskem je zasnoval arhitekturni studio GRAS, in ima "samostansko preprosto" notranjost, ki se nadaljuje tudi v kopalnici. Le ta ima lesena tla in strop, betonske sive stene ter prostor za tuširanje, oblečen v velike črne keramične plošče. Črna kopalna kad je postavljena ob okno z razgledom na slikovito škotsko pokrajino.

    Kopalnica v Kyle House_GRAS
    Kopalnica v Kyle House_GRAS (via www.dezeen.com)

    12. Mehki minimalizem podeželskega bivanja

    Na robu notranjske vasi so Studio 7 zasnovali hišo, ki se brezšivno prilega svoji okolici. Njeno notranjost oblikujejo trije materiali grobo obdelan masiven hrast, ki da interierju toplino in domačnost, viden beton kot kontrast lesu in toplini, ter bela barva, ki je osnovni element za vgrajeno pohištvo. Kombinacija materialov, struktur in barv izraža osnovno oblikovno idejo – ustvariti celovit slog, ki izraža brezčasno, minimalistično eleganco z značilnostmi podeželja .

    Podeželjska kopalnica_Hiša LHM_Studio 7
    Podeželska kopalnica_Hiša LHM_Studio 7
    Podeželjska kopalnica_Hiša LHM_Studio 7

    13. Kopalnica, ki jo je zasnoval sloviti arhitekt David Adjaye

    Ta kopalnica je del vzorčnega stanovanja v novem nebotičniku 130 William v New Yorku, ki ga je zgradil David Adjaye. Stene, tla ter umivalnik so ioblečene v marmor. Na stenah je le ta vertikalno nazobčan in skupaj s profilirano leseno oblogo umivalnika ustvarja dramatičen tri dimenzionalni učinek. Ogledalo osvetljeno od zadaj deluje kot bi lebdelo v prostoru.

    Kopalnica v nebotičniku 130 William_David Adjaye
    Kopalnica v nebotičniku 130 William_David Adjaye (via www.dezeen.com)

    14. Kopalnica v zeleni barvi

    Brazilska oblikovalka Melina Romano je zasnovala to praprotno zeleno obarvano kopalnico, ki je podaljšek spalnice v stanovanju v Sao Paulu. Ima presenetljivo črno stranišče, vogalno ogledalo in podstavek za umivalnik iz rdeče opeke z odprto režo za shranjevanje brisač in toaletnih potrebščin.

    Stanovanje v Sao Paulu_ Hygge Studio
    Stanovanje v Sao Paulu_ Hygge Studio (via www.dezeen.com)

    15. Kopalnica v vzorcu teraca

    V stanovanju s skandinavskim pridihom so arhitekti Studia.a+v zasnovali sodobno minimalistično kopalnico s ploščicami v vzorcu teraca na stenah in tleh. Siv kamniti agregat lepo dopolnjujejo armature v črni barvi, sanitarna keramika v beli barvi pa prostoru doda svežino.

    Stanovanje M&M_Studio a+v
    Stanovanje M&M_Studio. a+v

     

     

     

     

     

    Strokovni članek 15993
    Avtor: Mojmojster

    Kako so Vam koristile te informacije?


    kopalnice, ideje in inspiracije

    Revija Mojmojster

    Najboljše prakse, ideje in nasveti za urejen dom. V vaš e-nabiralnik vsakih 14 dni, brezplačno!

    https://skleni.triglav.si/isklepanje/dom/dom_zavarovanje?utm_campaign=dom&utm_medium=banner&utm_source=moj-mojster&utm_term=affiliate
    Gradite prenavljate? Pridobite ugodne ponudbe naših partnerjev za kratkoročni ali dolgoročni kredit:
    Informativni mesečni obrok*
    /mesec


    Znesek kredita
    EUR
    Doba odplačevanja
    let
    Naprej
    Izračun kredita >

    *Informativni mesečni obrok je izključno informativne narave in ne predstavlja ponudbe za sklenitev kredita ali poslovne zaveze družbe Daibau ali bank. Izračun je namenjen informaciji uporabniku o okvirni višini mesečnega obroka za določen znesek stanovanjskega kredita ob določeni dobi odplačevanja. Pri izračunu mesečnega obroka je uporabljena zgolj informativna fiksna obrestna mera 3,6%. Za točen izračun in ponudbo je potrebno pridobiti ponudbe bank.

    Iščete izvajalce, ponudbo za področje Kopalnice?

    Imamo kar 1039 izvajalcev za področje Kopalnice:

    Brezplačno povpraševanje
    Izbor podjetij, ocene strank
    Brez provizij
    Imamo kar 1039 izvajalcev za področje Kopalnice
    10
    10

    Instalaterstvo Mušić, ogrevanje in vodne inštalacije, Semir Mušić s.p.


    9.8
    3

    TOP-LES mizarske storitve Anton Podlesnik s.p.


    8.9
    4

    POHIŠTVO DEKOR, FERDO OTIČ S.P.


    8.9
    7

    TISA, JANEZ BENEDIČIČ, S.P.


    Pogoji uporabe I Politika zasebnosti I Informacije o piškotih I Impressum
    © 2023 Daibau International d.o.o., vse pravice pridržane