Za področje
    https://vsebovredu.triglav.si/prirocniki/zavarovanje-doma?p=01&utm_campaign=dom&utm_medium=banner&utm_source=moj-mojster&utm_term=affiliate

    Svetovni dan Zemlje

    Članek je koristil že 1722+ uporabnikom
    Svetovni dan Zemlje praznujemo 22.aprila. Prvič je bil organiziran leta 1970, od takrat pa se vsakoletno obeležuje v več kot 192 državah.  22. aprila 1970 je na milijone ljudi odšlo na ulice in protestiralo proti 150-letnemu vplivu, ki ga je pustil industrijski razvoj na našem planetu. Prizadevanja za ohranjanje planeta in naravnih virov so zdaj po 50. letih še bolj aktualna.
    Strokovni članek 1722
    dan zemlje (1)

    Letošnji dan Zemlje bo že 51. po vrsti. Gre za enega izmed prepoznavnejših okoljskih dni, ki bo v letošnjem letu deloval pod sloganom »Trije dnevi klimatskega delovanja oz. Three days od climax action« od 20. do 22. aprila. V teh dneh bodo večje okoljevarstvene organizacije organizirale tri ločene vrhe o podnebnih ukrepih, ki bodo sovpadali s podnebnim vrhom, ki ga organizira ameriški predsednik Biden. Pomemben podatek je, da so pod vodstvom predsednika Bidena od letošnjega leta ZDA ponovno pogodbenice pariškega sporazuma. Na Svetovni dan Zemlje bi se ljudje morali spomniti na pomen varovanja okolja, ter trajnostnega prizadevanja za složno bivanje med človekom in Zemljo v luči hitrih globalnih sprememb.dan-zemlje (1).jpg

    POTREBNO SE JE ZAVEDATI, DA JE GRADBENA INDUSTRIJA ENA IZMED NAJVEČJIH GLOBALNIH ONESNEŽEVALCEV ZEMLJE!

    PODJETJE GREENING BO ZATO SKUPAJ Z MEDNARODNIM PODJETJEM PENETRON, NA POSEBEN NAČIN OBELEŽILO DAN ZEMLJE.  

    PREKO RAZLIČNIH DOGODKOV, KI BODO POTEKALI OD 22 APRILA DO 21. MAJA BODO PRI PODJETJU GREENING VZPODBUJALI ZAVEDANJE KAKO POMEMBNO VLOGO IMAJO PRI TEH SPREMEMBAH OZAVEŠČENI POSAMEZNIKI TER STROKOVNA JAVNOST, KI SO VKLJUČENI V GRADBENO INDUSTRIJO.

    OD 22.04 DO 21.05. PRIPRAVLJAJO:

    1.       ZANIMIVE WEBINARJE ZA GRADBENE IZVAJALCE

    2.       PROJEKTNO SODELOVANJE S FAGG V KATERO BODO VKLJUČILI ŠTUDENTE

    3.       DAN ODPRTIH VRAT ZA INVESTITORJE, PROJEKTANTE IN STROKOVNO JAVNOST

    4.       PREDVIDENA JE OKROGLA MIZA NA TEMO  - PRIHODNOST BETONA JE ZELENA

    S posameznimi dogodki želijo nagovarjati gradbeno strokovno javnost, investitorje, ter končne uporabnike o tem, da je naša skupna prihodnost odvisna predvsem od našega znanja in zavedanja, da nam je ta trenutek dana priložnost, da lahko naredimo korak naprej v prizadevanju ohranjevanja našega edinega planeta.

    V gradbeništvu lahko le z odločno akcijo celotne skupnosti in posameznikov poskrbimo, da bodo inženirski in komercialni objekti varni, ekonomsko varčni, trdnejši ter bodo hkrati razbremenjevali okolje in prostor v katerem živimo.

    Za uresničitev teh ciljev potrebujemo različna znanja, odlično strategijo ter investitorje, ki gledajo v prihodnost ter  si želijo investirati v Slovenijo, ki ima nedvomno komparativne prednosti. 

    Gradbena industrija kot gospodarski generator ima zato posebno priložnost. Na eni strani lahko poskrbi, da se čim hitreje prilagodi novi realnosti in izboljša delovne procese ter uvede nove napredne tehnologije. Na drugi strani pa lahko poskrbi, da bo Slovenija v svetu še bolj prepoznana kot okolju prijazna in varna destinacija, ki je zavezana krožnemu gospodarstvu in trajnemu razvoju družbe. 

     

    Strokovni članek 1722
    Avtor: Mojmojster

    Kako so Vam koristile te informacije?


    Revija Mojmojster

    Najboljše prakse, ideje in nasveti za urejen dom. V vaš e-nabiralnik vsakih 14 dni, brezplačno!

    Gradite prenavljate? Pridobite ugodne ponudbe naših partnerjev za kratkoročni ali dolgoročni kredit:
    Informativni mesečni obrok*
    /mesec


    Znesek kredita
    EUR
    Doba odplačevanja
    let
    Naprej
    Izračun kredita >

    *Informativni mesečni obrok je izključno informativne narave in ne predstavlja ponudbe za sklenitev kredita ali poslovne zaveze družbe Daibau ali bank. Izračun je namenjen informaciji uporabniku o okvirni višini mesečnega obroka za določen znesek stanovanjskega kredita ob določeni dobi odplačevanja. Pri izračunu mesečnega obroka je uporabljena zgolj informativna fiksna obrestna mera 3,6%. Za točen izračun in ponudbo je potrebno pridobiti ponudbe bank.

    Iščete izvajalce, ponudbo za področje Drugo?

    Imamo kar 143 izvajalcev za področje Drugo
    10
    7

    Mitja Ribič s.p.


    8.3
    1

    Anila d.o.o.


    Pogoji uporabe I Politika zasebnosti I Informacije o piškotih I Impressum
    © 2023 Daibau International d.o.o., vse pravice pridržane