Za področje

    MojMojster in Henkel v pomembnem strateškem partnerstvu

    Članek je koristil že 1528+ uporabnikom
    Z vami smo že od leta 2013, zmeraj z istim poslanstvom, da vam olajšamo vašo gradnjo in prenovo. Od skromnih začetkov in peščice gradbenih izvajalcev smo zrasli v mednarodno platformo, kjer na 11 evropskih trgih združujemo več kot 60.000 izvajalcev in do urejenega doma pomagamo skoraj 300.000 registriranim uporabnikom. Sedaj je Daibau - MojMojster močnejši še za novo partnerstvo z Henklom, ki bo pomagal uresničiti skupno vizijo, postati najboljša gradbena platforma v regiji in se investitorjem ter izvajalcem še bolj približati kot dolgoročni partner.
    Novice 1528
    daibau mojstri

    Z nami do urejenega doma

    Gradnja in prenova sta v večini primerov povezani z velikimi stroški. Da je pot to vašega sanjskega doma še nekoliko težja, pa se lahko marsikje zaplete. Če z gradnjo nimamo stalnih izkušenj, se zatakne že pri vprašanju, ali dvorišče asfaltirati ali tlakovati, kakšni so sploh stroški in koliko časa traja izvedba našega projekta. V kolikor smo našli odgovore na ta vprašanja, pa se pojavi izziv, kako najti preverjenega izvajalca, ki bo imel v želenem roku izvedbe razpoložljive kapacitete.

    MojMojster je nastal prav zato, da investitorjem pomaga pri temeljnih odločitvah glede načrtovanja in izvedbe, predvsem pa pri iskanju primernih podjetij za projekt. Mnogim smo postali prva misel pred gradnjo. Še posebej v časih, ko smo ujeti med štiri stene ponovno spoznali, kako pomemben je urejen dom. Na slovenskem trgu smo povezani z 12.000 izvajalci, letno pa prejmemo 50.000 projektov.

    daibau-ekipa-1000.jpg
    Partner pri gradnji: MojMojster je že 8 let stalni partner izvajalcem in zvesti pomočnik vsem, ki gradijo in prenavljajo.

     

    Pot do regionalne zgodbe

    Odskok iz Slovenije

    Nikoli si nismo mislili, da bomo kdaj prešli meje Slovenije. Leto 2013 smo zaključili z 200 izvajalci in komaj dovolj projekti, da smo pridobili peščico naročnikov. 2014 in 2015 je MojMojster začel bistveno bolje in se povezal z več kot 5000 preverjenimi izvajalci za načrtovanje, gradnjo in prenovo. Uporabniki ste hitro opazili, da je nabor izbranih podjetij dovolj velik za večino vaših potreb. Korakoma smo postali največje spletno mesto za gradnjo. Danes skoraj da ni priznanega izvajalca, ki ne bi bil del naše platforme.

    Hrvaška in Avstrija

    Kljub zelo omejenemu proračunu smo že precej zgodaj naredili pomemben korak. Zakaj ne bi tudi tamkajšnjim investitorjem na enak način pomagali pri gradnji? Stopili smo na hrvaški trg in našo zgodbo poimenovali eMajstor. Z izkušnjami iz Slovenije je bila tudi rast hitrejša. V dveh letih smo se usidrali kot največja platforma za gradnjo in prav tako največje tovrstno spletno mesto.

    2017 je po dolgem premisleku padla tudi odločitev, da stopimo na precej zahtevnejši in iz vidika investicije bistveno dražji trg. Takrat je MojMojster dobil tudi mednarodno ime Daibau. Vse do danes intenzivno vlagamo v marketing in dvig splošne razpoznavnosti in smo na mnogih mestih opravili z glavno neposredno konkurenco v Avstriji.

    Prva investicija

    Naša prizadevanja so pokazala, je mogoče zgraditi uspešne zgodbe tudi onkraj meja. Vendar za tak podvig ni dovolj le ideja in pridobljeno znanje, temveč so potrebna tudi izdatna sredstva. V 2018 smo se zato odločili, da poiščemo finančnega investitorja, želeli pa smo si tudi strateško partnerstvo. Cilj je ostajal enak, uresničiti začetno vizijo o MojMojster, da zgradimo integrirano platformo na mednarodni ravni. Priložnost v nas so prepoznali SCV ventures, regionalni VC – venture capital fond, prav tako pa smo pritegnili fond družine Viessmann, lastnice mednarodnega koncerna Viessmann, vsem poznanega po ogrevalni tehniki. Za utrditev položajev na obstoječih trgih in odpiranje novih smo zbrali 700.000 EUR, povezovanje z Viessmann-om pa nam je dalo pomemben dostop do virov korporacije, katere produkti so del marsikaterega gospodinjstva.

    S kapitalom smo uspešno uodprli srbski trg in v dveh letih postali največje spletno mesto za gradnjo. V 2019 je Daibau prav tako vstopil tudi v Romunijo in Slovaško, da tudi tamkajšnjim investitorjem olajšamo gradnjo.

    Pomembna investicija za prihodnost

    Ko je naše podjetje precej nedotaknjeno prestopilo zgodovinsko leto pandemije 2020, smo se odločili, da še naprej nadaljujemo z uresničevanjem vizije po regionalni prisotnosti. Spoznali smo, da Henkel, mednarodna korporacija, vsem znana po čistilih in produktih za osebno nego, pa tudi po področju lepil, tesnil in funkcijskih premazov za potrošnike, obrtnike in industrijo, z nami deli enak pogled na gradbeni trg. Skupaj s Henkel-om in našimi obstoječimi investitorji SCV Ventures smo zbrali pomembno series A investicijo za rast Daibau. Zajetna sedemmestna finančna investicija, ki smo jo prejeli januarja 2021, nam bo pomagala pri nadaljnji širitvi po Evropi. V skladu z ambicioznim planom ekspanzije vstopamo na Poljsko, Češko, Madžarsko in Bolgarijo.

    Strateško partnerstvo s Henkel pa ne pomeni samo bistvene potrditve našega poslovnega načrta, temveč nam daje vso potrebno korporativno infrastrutkuro, da skupaj razvijemo najboljšo platformo za gradnjo in prenovo. Henklova globalna prisotnost pa Daibau prav tako omogoča neomejeni potencial pri širitvi našega delovanja po svetu.

    daibau-map-zemljevid-2021.png
    Že na 11 evropskih trgih: Investicija po pomembno pospešila začrtano mednarodno rast v regiji

     

    Integrirana platforma

    Ob ustanovitvi smo začrtali idejo, ki je presegala naša finančne zmožnosti in raven potrebnih izkušenj za realizacijo daljnosežnih planov. Ideja o MojMojster zdaleč ni bila le spletni portal za spajanje ponudbe in povpraševanja. V integrirani platformi smo želeli povezati izvajalce, proizvajalce in investitorje. Cilj je bil deležnikom ponuditi tudi informacije o cenah storitev in usmeritve za lažje sklepanje odločitev, kot tudi orodja za optimizacijo procesa organizacije gradnje, iskanja strank in kupcev. Strateško partnerstvo nam sedaj omogoča, da vsem udeleženim ponudimo prav to.

    Partner izvajalcem za nove stranke

    Vedno smo se trudili biti partner projektantom in izvajalcem. Hitra rast, veliko število naročnikov in leta uspešnega poslovanja kažejo na to, kako pomembno je prisluhniti svojim strankam, jim stati ob strani in predvsem pomagati pri novih poslih.
    Kljub velikemu povpraševanju po gradbenih in obrtniških storitvah smo prva misel mnogih podjetij za nove projekte. Lokalni izvajalci nas uporabljajo za to, da svoje poslovanje razširijo izven svojega trenutnega območja delovanja. Mlade in perspektivne prakse pa so naši naročniki, saj zagotavljamo pomemben vir novih projektov za širitev podjetja. Tudi mnoga uveljavljena podjetja z veliko posla so naši redni naročniki. Gradnja je nepredvidljiva, zmeraj se dogajajo situacije, kjer se zamakne pridobitev gradbenega dovoljenja ali kaka druga višja sila prepreči že dogovorjene posle. Takrat smo zanje tukaj, da zapolnijo svoje proste kapacitete in zagotovijo profitabilnost.

    Kanal novih kupcev za proizvajalce

    Kar 60% investicije pri gradnji ali prenovi namenimo gradbenemu materialu. Gradnja hiše vključuje stotine produktov, ključnih za njeno funkcionalnost. Katero streho izbrati, betonsko, kovinsko ali glineno? Bomo postavili stene iz porobetona ali opeke? Vse to so vprašanja, na katera včasih odgovorijo že investitorji sami, največkrat pa materiale glede na svoje izkušnje izberejo izvajalci. Platforma proizvajalcem v ključnih trenutkih odločanja omogoča neposreden stik z investitorji in izvajalci, da lahko predstavijo prednosti svojih produktov in vplivajo na prodajno odločitev. Zato je MojMojster postal pomemben oglaševalski in svetovalni kanal mnogim mednarodnim in domačnim znamkam.

    Hvala za zaupanje

    Kljub ambicioznim ciljem ne bomo spremenili svojega poslanstva, da investitorjem pomagamo pri projektih urejanja doma. Predvsem zato, ker se zavedamo, kako pomembna in finančno zahtevna je gradnja. Vsem potrošnikom, podjetjem in izvajalcem bi se zato zahvalili za do sedaj izkazano zaupanje in vas povabili, da ste naši zvesti uporabniki še nmaprej.

    Vaša ekipa MojMojster

    Novice 1528
    Avtor: Mojmojster

    Kako so Vam koristile te informacije?


    Revija Mojmojster

    Najboljše prakse, ideje in nasveti za urejen dom. V vaš e-nabiralnik vsakih 14 dni, brezplačno!

    Gradite prenavljate? Pridobite ugodne ponudbe naših partnerjev za kratkoročni ali dolgoročni kredit:
    Informativni mesečni obrok*
    /mesec


    Znesek kredita
    EUR
    Doba odplačevanja
    let
    Naprej
    Izračun kredita >

    *Informativni mesečni obrok je izključno informativne narave in ne predstavlja ponudbe za sklenitev kredita ali poslovne zaveze družbe Daibau ali bank. Izračun je namenjen informaciji uporabniku o okvirni višini mesečnega obroka za določen znesek stanovanjskega kredita ob določeni dobi odplačevanja. Pri izračunu mesečnega obroka je uporabljena zgolj informativna fiksna obrestna mera 3,6%. Za točen izračun in ponudbo je potrebno pridobiti ponudbe bank.

    Iščete izvajalce, ponudbo za področje Drugo?

    Pogoji uporabe I Politika zasebnosti I Informacije o piškotih I Impressum
    © 2023 Daibau International d.o.o., vse pravice pridržane