Za področje

    Sanacija dimnika cena

    Cena obnove dimnika je zelo različna, glede na stanje dimnika in tip sanacije. Za vstavljanje inox tuljave v dimnik boste odšteli med 90-120€/tm. Točna cena je odvisna od dogovora z izvajalcem.

    Komu zaupati sanacijo dimnika? Uporabite obrazec spodaj in pošljite povpraševanje ustreznim in ocenjenim ponudnikom za sanacijo dimnika v vaši okolici. Brezplačno in nezavezujoče!

    Pridobite ponudbo:
    Pošlji povpraševanje

    Cena za vstavljanje inox tuljave


    Cena sanacije dimnika. Vstavljanje inox tuljave v dimnik, fi 180mm.

    108.00 €/tm

    MINIMALNA CENA
    €/tm

    SREDNJA CENA
    144.00 €/tm

    NAJVIŠJA CENA
    Želim ponudbo izvajalcev

    Druge cene za - Sanacija dimnika

    Kako so Vam koristile te informacije?

    https://skleni.triglav.si/isklepanje/dom/dom_zavarovanje?utm_campaign=dom&utm_medium=banner&utm_source=moj-mojster&utm_term=affiliate
    Potrebujete ponudbe naših partnerjev za kratkoročni ali dolgoročni kredit?
    Informativni mesečni obrok*
    /mesec


    Znesek kredita
    EUR
    Doba odplačevanja
    let
    Naprej
    Izračun kredita >

    *Informativni mesečni obrok je izključno informativne narave in ne predstavlja ponudbe za sklenitev kredita ali poslovne zaveze družbe Daibau ali bank. Izračun je namenjen informaciji uporabniku o okvirni višini mesečnega obroka za določen znesek stanovanjskega kredita ob določeni dobi odplačevanja. Pri izračunu mesečnega obroka je uporabljena zgolj informativna fiksna obrestna mera 3,6%. Za točen izračun in ponudbo je potrebno pridobiti ponudbe bank.

    Sanacija dimnika - vse kar morate vedeti

    1.Kaj morate vedeti o sanaciji dimnikov?

    Pozimi se zelo radi zadržujemo na toplem ob kaminih in pečeh. Na stenah dimnikov, ki morajo prenašati visoke temperature in velike količine dima se medtem nabirajo saje in druge obloge. Dimniki so obenem vse leto izpostavljeni zunanjim elementom, ki povzročajo dolgoročne poškodbe materiala. Večina lastnikov stanovanj se premalo zaveda, da so lahko posledice neustrezne izvedbe, vzdrževanja in nepravočasnih popravil dimnika lahko tudi uničujoče.  

    sancija-dimnika.jpg
    Pri popravilu dimnika se res ne splača zavlačevati, saj so posledice lahko tudi usodne.

    1.1 Dimniki so izpostavljeni

    Dimniki so izpostavljeni zunanjim elementom in posledično poškodbam. Visoke temperature in vlaga so med ključnimi dejavniki, ki povzročajo poškodbe na dimniku. Če teh poškodb ne boste pravočasno sanirali lahko to povzroči različne težave in okvare na vaši peči, vključno z neučinkovitim gretjem, puščanjem plinov v hišo in celo dimniškim ali hišnim požarom.

    1.2 Poškodba dimniške kape

    Dimniška kapa igra pomembno vlogo pri zaščiti dimnika. Njen glavni namen je preprečiti deževnici, umazaniji ter  živalim dostop v dimnik.. Vsaka poškodba dimniškega pokrova bo škodljivo vplivala na vaš dimnik in vašo peč oziroma kamin in bo skrajšala njegovo življenjsko dobo, zato je za popravilo treba poskrbeti takoj.

    1.3 Obraba dimnika

    Največ škode na dimnikih nastane kot posledica pogoste uporabe. Splošna obraba narekuje nujnost rednega vzdrževanja dimnikov in peči, da ne pride do trajne škode. Celo pri zidanih dimnikih, ki imajo sicer življenjsko dobo tudi do sto let, lahko opazimo dotrajanje malte po cca. petindvajsetih letih. Ko se na njej pojavijo prve razpoke, vanje začne prodirati vlaga, ki povzroči nadaljno razpokanje in druge težave. 

    1.4 Ustrezna izvedba dimnika

    V kolikor dimnik ni strokovno in kakovostno zgrajen je bolj dovzeten za poškodbe. Dimnik zgrajen iz neustreznih materialov in s strukturnimi težavami lahko povzroči številne posledice kot so nedelujoči dušilci, nezadosten vlek zaradi nepravilne dolžine dimnika, zamašitve dimnih komor itd.

    1.5 Nenadne poškodbe dimnika

    V dimniku lahko pride do nenadnih poškodb, ki so posledica udara strele ali požara, ki je posledica nabiranja saj. Nekatere poškodbe dimnikov lahko z ustreznim in rednim vzdrževanjem preprečimo, druge ne.

    1.6 Dimniški požar

    Kadar gorivo v kotlu ne zgori popolnoma (velja le pri trdih gorivih) se na stene dimnika oprimejo mastne katranske obloge oziroma saje. To se lahko zgodi, ker drva niso suha ali ker kurimo neustrezna goriva (plastiko, odpadke, lakiran les, embalažo...), ki se jih tako najlažje znebimo. Eden od razlogov je lahko tudi  premalo dovoda zraka v kurišče. Uporabniki pogosto dovod zraka najprej preveč zapremo, nato, ko ugotovimo, da slabo gori, pa popolnoma odpremo loputo za zrak. Takrat se plamen precej poveča in butne visoko v dimnik in morebitne saje na stenah dimnika se vžgejo. Bolj debel kot je sloj saj, višje temperature bo ogenj dosegel, tudi 1000 stopinj Celzija. Po takšnem dimniškem požaru je potrebno dimnik običajno sanirati. 

    1.7 Čiščenje dimnika 

    Preventivno čiščenje lahko pomaga odložiti popravilo dimnika in ohraniti dimnik v dobrem stanju.Vzdrževanje dimnika in popravilo dimnikov je treba jemati zelo resno. Zanemarjanje čiščenja in vzdrževanja dimnika ne vodi le do neučinkovitega ogrevanja in toplotnih izgub, temveč bo ogroža tudi vašo lastnino in zdravje ter varnost vaše družine. 

    2. Izvajalci

    Pri dimnikih in popravilih dimnikov se res ne splača varčevati, saj so posledice lahko tudi usodne. Ukrepati je potrebno preden v dimniku zagori ali iz dimnika začnejo uhajati strupeni plini. Dimnik je priporočljivo dsti pregledati po končani kurilni sezoni oziroma pred začetkom nove. V primeru, da dimnikar ugotovi, da je potrebna sanacija dimnika se je priporočljivo obrniti na ustrezno podjetje, ki se je specializirano za sanacijo dimnikov. Po ogledu vam bo strokovnjak lahko svetoval na kakšen način bi lahko sanirali dimnik. Izberite podjetje, ki ima večletno tradicijo, je zanesljivo in ima številne dobre reference. Tovrstno podjetje bo gotovo seznanjeno z najnovejšimi pristopi in tehnologijami za sanacijo ter bo uporabljalo ustrezne certificirane materiale. Glede na to, da so posegi v dimnik včasih tudi urgentni, je dobro, da preverimo ali je odzivnost in dosegljivost podjetja hitra. 

    3. Keramični dimnik

    Spada med zidane dimnike in je nadgradnja klasičnega šamotnega dimnika. Izdelan je iz keramike visoke kakovosti, ki je v nasprotju s šamotom popolnoma neprepustna za vodo kar je prednost pri sodobnih pečeh, ki v dimnik spuščajo veliko kondenza ter dimne pline višjih temperatur, ki jih keramika ravno tako odlično prenaša. 

    3.1 Klasičen keramični dimniški sistem 

    Keramičen dimnik je primeren za vsa goriva in kurišča. Dobro mora prenašati visoke temperature odvodnih plinov in dima ter mora biti dobro odporen za vlago oz. kondenz.  Tovrstni dimnik je varen, zanesljiv in trajen. Ob pravilni izvedbi ter uporabi in ustreznem vzdrževanju ima keramični dimnik življenjsko dobo 50 in več let. 

    3.2 Za hiše s pasivnim ali nizko-energijskim standardom

    Dimnik za hiše s pasivnim ali nizko energijskim standardom mora ustrezati visokim zahtevam. To pomeni posebej prilagojen dimniški sistem, ki zadosti pogojem požarne varnosti obenem pa preprečuje nastanek toplotnih mostov. To dosežemo z postavljanjem termo ločilnih elementov kot sta posebni termo podstavek na temelju dimnika ter termo obroba pri preboju podstrešja in strehe. 

    3.3 Koaksialni dimnik iz keramike

    Nanj lahko priključimo kondenzacijski ali nizkotemperaturni grelnik na plin. Dimnik deluje neodvisno od temperature zraka v prostoru, ker zrak z vrha dimnika prehaja do grelnikov v vmesnem prostoru med plaščem in tuljavo. Dimnik tako deluje kot izmenjevalec toplote in dodatno ojača moč kurilne naprave. Njegova prednost je tudi, da nanj lahko priključimo več plinskih grelnikov hkrati (do 10). 

    4. Šamotni dimnik 

    Najbolj pogosto so obstoječi zidani dimniki izdelani iz šamota. Dimniški sistem je sestavljen iz treh slojev: zunanjega plašča, toplotne izolacije in okrogle dimniške tuljave.  Gradnja tovrstnega dimnika je preprosta s sestavljanjem.  Plašč dimnika je običajno betonski, tuljava pa iz ognjeodporne šamotne opeke. Vmes je toplotna izolacija iz kamene volne. Šamotni del je v zadnjih letih skoraj v celoti zamenjala keramika, ki je odpornejša na visoke in na nizke temperature ter onemogoča odtekanje kondenza po dimniških tuljavah. Šamot tudi ni najbolj strukturno stabilen material, ni odporen na kisline  ter lahko prepušča pline. Šamotni dimnik je primeren za kurjenje trdih goriv (drv,sekancev,peletov) ter kurilnega olja.

    5. Inox dimnik

    Dimniki iz nerjavečega jekla so na voljo v enoslojni ali troslojni različici. Za sanacijo dotrajanega zidanega dimnika se običajno uporabi enoslojno tuljavo, ki se jo potisne v obstoječi dimnik tako, da rušitvena dela niso potrebna. Kadar je obstoječi dimnik izveden z zamiki (z zavitimi jaški) se uporabi fleksibilno inox tuljavo. Troslojne inox dimniške tuljave pa sestavlja notranja cev, izolacija in zunanja cev. Tovrstni dimnik je samostojen in ga ni potrebno vstavljati v zidano dimniško tuljavo. Troslojni inox dimnik je lahkoten in atraktiven na pogled, uporablja pa se pri vseh vrstah goriv in kotlov, tudi v primeru visokih nadtlakov in podtlakov. Montaža Inox dimnika je enostavna in hitra, dimnik pa je možno začeti uporabljati takoj po montaži. 

    6. Plastični dimnik

    Plastični dimniki so primerni izključno za plinske oziroma oljne peči, ki ne presegajo temperature 160 stopinj Celzija. Dimniški sistem iz številnih elementov kot so tuljave (togih in gibljivih), fazonski kosi, kolena...je izdelan iz polimerov in drugih umetnih snovi visoke kakovosti.  Odporni so proti rji, uv žarkom, ozonskim spremembam, staranju ter so difuzijsko neprepustni. Uporablja se jih predvsem za sanacije obstoječih zidanih dimnikov ter za novogradnje z pečmi na nizkotemperaturne kotle. V tem primeru se jih vstavi med gradnjo ognjevarnega zidanega jaška. Pri sanaciji pa se tuljavo vstavi v obstoječi dimnik.

    7. Pravilna izvedba, vzdrževanje in sanacija dimnika

    7.1 Izvedba in vzdrževanje dimnika

    Vsak dimnik in ogrevalna naprava, ki je priključena nanj mora pred začetkom uporabe pridobiti tudi dimnikarsko soglasje. Dimnik in celoten ogrevalni sistem mora biti zato dobro načrtovan in tudi izveden s strani ustreznih strokovnjakov. Ob zadostitvi obeh pogojev in ob rednem čiščenju in vzdrževanju težav z dimnikom ni pričakovati.  Dimnikarji pregledujejo, svetujejo in opozarjajo, uporabniki pa se moramo zavedati svoje odgovornosti pri ohranjanju dimnikov in kurilnih naprav v dobrem stanju. Redno vzdrževanje si lahko privoščimo prav vsi. Čiščenje dimnika je potrebno v primeru trdnih goriv opraviti štirikrat na leto, pri oljnih kotlih pa le enkrat na leto. Plinski kotli ne povzročajo saj, zato se enkrat letno opravi le meritev dimnih plinov. Meritev dimnih plinov je potrebno 1x letno opraviti tudi pri oljnih kotlih. Ta pravila je potrebno upoštevati tudi, če kurilne naprave uporabljamo le enkrat ali dvakrat na leto.

    7.2 Sanacija dimnika

    Kadar je dimnik tako dotrajan, da ga ni več varno uporabljati za kurjavo je potrebno izvesti ustrezno sanacijo dimnika. Tipični znaki, da dimnik ni več ustrezen so naslednji:

    - ugotovimo uhajanje plinov v prostor

    - kadar opazimo izrazit vonj po sajah v prostoru

    - ko se na stenah dimnika pojavijo mokri madeži saj in katrana

    Dimnik je potrebno sanirati tudi, če pristojna dimnikarska služba odredi prepoved kurjenja v vašem dimniku. V kolikor boste menjali način ogrevanja to lahko pomeni, da vaš obstoječi dimnik nima ustrezne dimenzije za novo kurilno napravo. Tudi v tem primeru obstajajo rešitve za sanacijo oziroma dodelavo vašega dimnika. Eden izmed najbolj pogosto uporabljenih načinov za sanacijo (zidanega) dimnika je povrtavanje dimnika in vstavitev inox cevi. S povrtavanjem se poveča notranji obseg dimnika ter v katerega je nato možno vstaviti tuljavo iz inoxa. To storimo  v primeru, ko je notranji obseg obstoječega dimnika premajhen. Koliko je možno notranji obseg dimnika povečati zavisi od dimenzije obstoječega dimnika ter njegove trdnosti. Poseg je zanesljiv in ga je možno opraviti hitro. V primeru ravnega dimnika se sanacija izvede v enem posegu. Kadar pa je dimnik zgrajen z zamikom pa se popravilo izvede za vsak zamik dimnika posebej. 

    Mojmojster.net, pomagamo pri oceni investicije in izboru izvajalca za vaš Dom



    Želim ponudbo izvajalcev
    Zadnja povpraševanja

    Odstranitev dimnika

    Pozdravljeni,

    potrebujem odstranitev 2m visokega zidanega dimnika na strehi hiše. Hiša je visoka cca 6m.
    Lp 270 € do 450 €

    ........

    Povrtavanje in inox cev

    Pozdravljeni,

    potrebujem izvajalca za povrtavanje in vstavitev inox cevi fi 100 dolžine 10 m. Hiša je grajena 1968., dimnik je zidan ima tri prekate povrtal bi samo enega, .za centralno kurjavo.

    Lp 1080 € do 1800 €

    ........

    Vgradnja inox cevi, in dimniških vrat

    Pozdravljeni,

    v dimno tuljavo zidano s skok opeko vgraditi inox cev (cca 180mm)višine cca 11m, vgraditi dimna vrata.

    Lp 1080 € do 1800 €

    ........

    Želim ponudbo izvajalcev





    Cena, Sanacija dimnika, 10
    Sanacija dimnika, Ajdovščina

    720 € do 1200 €

    Cena, Sanacija dimnika, 10 m
    Sanacija dimnika, Horjul

    1080 € do 1800 €

    Cena, Povrtvanje zidaneg dimnika in vstavitev inoks tuljave., 8 m
    Sanacija dimnika, Logatec

    900 € do 1500 €

    Cena, Sanacija dimnika, 9 m
    Sanacija dimnika, Ljubljana

    900 € do 1500 €

    Cena, Inox tuljava v dimnik, 1 dimnik cca 9 m
    Sanacija dimnika, Kamnik

    990 € do 1650 €

    Cena, Povečava dimniške tuljave, 9 m
    Sanacija dimnika, Podgrad

    810 € do 1350 €

    Cena, Obnova dimnika za priklop kaminske peči, 6 m
    Sanacija dimnika, Dole pri Litiji

    630 € do 1050 €

    Cena, Sanacija dimnika, 8 metrov
    Sanacija dimnika, Ptuj

    1080 € do 1800 €

    Cena, Inox dimnik, Cca 7m
    Sanacija dimnika, Koper

    765 € do 1275 €

    Cena, Obnova dimnika, Po opisu
    Sanacija dimnika, Krško

    1530 € do 2550 €

    Cena, Pozidava dimnika, 8 m
    Sanacija dimnika, Dobrova

    900 € do 1500 €

    Cena, Vstavitev kovinskih cevi, 10 m
    Sanacija dimnika, Trebnje

    1080 € do 1800 €

    Cena, Sanacija obstoječega dimnika, 9m
    Sanacija dimnika, Ptuj

    1080 € do 1800 €

    Cena, sanacija dimnika, ki zamaka, 1m
    Sanacija dimnika, Kozina

    90 € do 150 €

    Cena, Popravilo zidanega dimnika nad streho, 1,50 m
    Sanacija dimnika, Bohinjska Bela

    135 € do 225 €

    Cena, Izdelava zunanjega inox dimnika ali priklop na obsoječega, Cca 4-6m (odvisno od postavitve)
    Sanacija dimnika, Logatec

    360 € do 600 €

    Cena, Sanacija dimnika na hiši, 1 kom
    Sanacija dimnika, Nova Gorica

    630 € do 1050 €

    Cena, Dimnik pušča, voda teče v mansardo, 1m
    Sanacija dimnika, Ljubljana

    108 € do 180 €

    Cena, Sanacija dimnika, 15 m
    Sanacija dimnika, Borovnica

    1350 € do 2250 €

    Cena, Prevrtanje starega dimnika, vstavitev inox cevi, 10 m
    Sanacija dimnika, Maribor

    1080 € do 1800 €

    Cena, Sanacija dimnika z inox tuljavo, 11m
    Sanacija dimnika, Trnovo pri Gorici

    1350 € do 2250 €

    Cena, Vrtanje dimnika, montaža inox cevi, 9 m
    Sanacija dimnika, Rogaška Slatina

    900 € do 1500 €

    Cena, Vstavitev T profila v dimnik, 1 kom
    Sanacija dimnika, Mala Nedelja

    135 € do 225 €

    Cena, Sanacija ali nov dimnik na zunanji strani hiše, cca 8m
    Sanacija dimnika, Miren

    810 € do 1350 €

    Cena, Sanacija dimnika peči na olje, 1 kom
    Sanacija dimnika, Sežana

    630 € do 1050 €

    Cena, Vrtanje dimnika fi 150 na fi 160 za inox tuljavo, 10 m
    Sanacija dimnika, Lenart v Slovenskih Goricah

    1080 € do 1800 €

    Cena, Sanacija 100 let starega dimnika, cca 14m
    Sanacija dimnika, Slovenska Bistrica

    1512 € do 2520 €

    Cena, Sanacija dimnika z inox tuljavo, 7m
    Sanacija dimnika, Miklavž Pri Ormožu

    756 € do 1260 €

    Cena, Zidava dimnika iz podstrešja, 2 -3 m
    Sanacija dimnika, Smlednik

    270 € do 450 €

    Cena, Zamenjava dimnega kolena iz plinske peči v dimnik, premer dimnega priključka 130 mm
    Sanacija dimnika, Ljubljana

    180 € do 300 €

    Cena, Sanacija dimnika, 7-8 m
    Sanacija dimnika, Petrovče

    720 € do 1200 €

    Cena, Sanacija /povišanje dimnika, 1 kom
    Sanacija dimnika, Apače

    432 € do 720 €

    Cena, Sanacija dimnika inox cevi, 6 metrov
    Sanacija dimnika, Ilirska Bistrica - Trnovo

    648 € do 1080 €

    Cena, Vložek v dimno cev inox, 8 m
    Sanacija dimnika, Adlešiči

    810 € do 1350 €

    Cena, Montaža zunanjega dimnika, 5-6 m
    Sanacija dimnika, Radenci

    180 € do 300 €

    Cena, Povečevanje premera dimnika, 8 do 10m
    Sanacija dimnika, Videm Pri Ptuju

    900 € do 1500 €



    Iščete izvajalce, ponudbo za področje Sanacija dimnika?
    Revija Mojmojster

    Najboljše prakse, ideje in nasveti za urejen dom. V vaš e-nabiralnik vsakih 14 dni, brezplačno!

    Sanacija dimnika cenik

    Pridobi nezavezujočo ponudbo podjetij

    137+ podjetij za Sanacija dimnika
    Brezplačno povpraševanje
    Brez provizij
    Pridobi ponudbo
    Pogoji uporabe I Politika zasebnosti I Informacije o piškotih I Impressum
    © 2023 Daibau International d.o.o., vse pravice pridržane