Za področje
    urejanje okolice, izkopi

    ALU in PVC robniki

    Članek je koristil že 8980+ uporabnikom
    Pri urejanju okolice smo navajeni betonskih robnikov, ki imajo poleg svojih prednosti tudi eno slabost in to je precej velika debelina. V želji po sodobnih minimalističnih ureditvah, kjer želimo le razmejiti površine, ne da bi bil robnik posebej vpadljiv, je zato veliko boljša izbira PVC ali ALU robnik.
    Strokovni članek 8980
    resort glamping robniki
    Imamo kar 1586 izvajalcev za področje Urejanje okolice:

    1 Sodobne zunanje ureditve

    Že precej časa sodobna krajinska arhitektura sledi smernicam minimalizma. V želji da bi pokazali lepoto bistvenega, torej rastlin, pokrovnic, trave in različnih površin tlakovanja, so robniki postranskega pomena.
    ALU ali PVC robnik lahko tako postane samo tanka svetleča ali čisto neopazna črta med različnimi deli vaše zunanje ureditve.

    resort glamping robniki.jpg

    2 ALU robniki

    ALU robniki so nekoliko manj fleksibilni in dražji, imajo pa večjo trdnost. Lahko se jih uporablja za povozne površine in razmejevanje asfaltnih ter tlakovanih ali betonskih površin. Višji ALU robniki, ki jih je mogoče enostavno obbetonirati, so odlična rešitev za zaključevanje tlakovanih površin in bolj obremenjenih poti. Tanka sijajna črta bo vaši zunanji ureditvi vlila minimalistični pridih. ALU robnike je mogoče dobiti v L izvedbah in ploščatih izvedbah različnih višin z možnostjo ukrivljanja in nastavki za zabijanje v tla. Pri poščatih je mogoče dobiti tudi kotne elemente in nosilce. Na voljo so dolžine od 2m, iz vremensko odpornih materialov in temperatur vročega asfalta.

    AMI125_4_8_1.jpg

    818653a4cdbdd829ea701540d528e16b.jpg

    3 PVC robniki

    PVC robnike je mogoče nabaviti v rolah ali ravnih kosih. Odlikuje jih dostopna cena in izjemno enostavna vgradnja. Ker jih je mogoče zlahka kriviti, lahko z njimi izdelate tudi zahtevne okrogle oblike. PVC robniki so ploščate oblike v kolutih različnih višin in dolžin ali v L obliki  različnih višin in dolžine od 1m iz posebne reciklirane fleksibilne UV obstojne plastike.

    AMI125_4_8_2.jpg

    4 Prednosti ALU in PVC robnikov

    4.1 Enostavna vgradnja

    Robnike lahko zelo enostavno vgradite z zabijanjem s pocinkanimi žeblji večjih dimenzij na prej utrjeno tamponsko podlago ali zbiti teren. Za večjo stabilnost jih je mogoče enostavno tudi betonirati, ko smo jih fiksirali v želeno pozicijo. Izkop je veliko manjši, kot pri betonskih robnikih, kar pomeni bistveno manj dela pri vgradnji.

    AF150_2.jpg

    AF102_1.jpg

    4.2 Ne zažgejo trave

    Ob poletnih mesecih se beton močno segreje, kar uniči travo ali druge pokrovnice. Poleg tega je beton tudi higroskopen, torej absorbira okoliško vlago, kar travo dodatno poškoduje. PVC ali ALU robniki odbijajo vlago, zato bo trava tik ob robniku ohranjena.

    5 Kje dobiti ALU in PVC robnike

    Zgoraj omenjene produkte lahko dobite v podjetju Radom d.o.o., dominvrt@elegence.si, 041 640 079 in na strani https://robniki.si

    Strokovni članek 8980
    Avtor: Mojmojster

    Kako so Vam koristile te informacije?


    Revija Mojmojster

    Najboljše prakse, ideje in nasveti za urejen dom. V vaš e-nabiralnik vsakih 14 dni, brezplačno!

    Gradite prenavljate? Pridobite ugodne ponudbe naših partnerjev za kratkoročni ali dolgoročni kredit:
    Informativni mesečni obrok*
    /mesec


    Znesek kredita
    EUR
    Doba odplačevanja
    let
    Naprej
    Izračun kredita >

    *Informativni mesečni obrok je izključno informativne narave in ne predstavlja ponudbe za sklenitev kredita ali poslovne zaveze družbe Daibau ali bank. Izračun je namenjen informaciji uporabniku o okvirni višini mesečnega obroka za določen znesek stanovanjskega kredita ob določeni dobi odplačevanja. Pri izračunu mesečnega obroka je uporabljena zgolj informativna fiksna obrestna mera 3,6%. Za točen izračun in ponudbo je potrebno pridobiti ponudbe bank.

    Iščete izvajalce, ponudbo za področje Urejanje okolice?

    Imamo kar 1586 izvajalcev za področje Urejanje okolice:

    Brezplačno povpraševanje
    Izbor podjetij, ocene strank
    Brez provizij
    https://vsebovredu.triglav.si/prirocniki/zavarovanje-doma?p=01&utm_campaign=dom&utm_medium=banner&utm_source=moj-mojster&utm_term=affiliate
    Imamo kar 1586 izvajalcev za področje Urejanje okolice
    9.3
    0

    PLAN 2 storitve d.o.o.


    10
    4

    ZK PROJECTS, čiščenje in gradbeništvo, Zuhdija Kovačević s.p.


    10
    10

    GP. PULAJ D.O.O.


    9.8
    16

    Gradbene storitve BAM, Haris Hadžić s.p.


    Pogoji uporabe I Politika zasebnosti I Informacije o piškotih I Impressum
    © 2023 Daibau International d.o.o., vse pravice pridržane