Za področje

    Vrtni, elektro in gradbeni material kar preko spleta

    Članek je koristil že 2774+ uporabnikom
    Kako v času karantene zagotoviti nemoteno gradnjo, vzdrževalna dela ali urejanje vrtičkov? Pri Mojmojster smo smo se obrnili na Semenarno Ljubljana, Elektronabavo in Topdom ter raziskali, kako se lahko v tem času preko spleta oskrbite s semeni, vrtnim orodjem, raznovrstnim gradbenim materialom in elektroinštalacijami.
    Strokovni članek 2774
    spletna trgovina

    1. Zakaj je aktualna spletna prodaja?

    V času, ko smo prisiljeni ostajati doma, ko ne moremo niti na kavo s prijatelji ali obiskati starih staršev, nas delno rešuje to, da se piše leto 2020. Internet je med nami že trideset let. Videokonference, spletne trgovine in dostava na dom postajajo samoumeven podaljšek naših življenj. Čeprav smo javno življenje dali na pavzo, ni potrebno da se ustavi vse. Zdaj je čas da dogradite svojo sanjsko hišo, da končno postorite milijon hišnih popravil, ki ste jih prej odlašali ali pa da posejete domači vrtiček.

    2. Gradbeni material kar preko spletnega nakupa

    Pandemija je povzročila velike težave za gradbeni trg: karantena, zaprtje državnih mej, prekinitev dobavnih verig in prazna skladišča, so le nekatera izmed njih. A čeprav je gradnja otežena, se mnogi izmed nas soočamo tudi s tekmo s časom. Mogoče načrtujete vselitev v novo hišo še pred zimo, mogoče prenavljate stanovanje, je potrebno pokrpati streho ali obnoviti fasado? Zaradi te nuje se je potrebno prilagoditi in se za gradbenim materialom ozreti po neobičajnih kanalih.

    “Viden porast v spletnem povpraševanju” opažajo tudi v podjetju Topdom, ki je eden izmed glavnih slovenskih ponudnikov gradbenega materiala. Tukaj boste našli vse za dom in gradnjo, barve in premaze, železnino, orodja, vrtne pripomočke in druge stvari. Pri Topdom “v večini kupujejo pravne osebe”, a vse je na voljo tudi fizičnim osebam, ki nakupujejo “v nekoliko manjšem obsegu”. Vse Topdom prodajalne so že odprte, če pa v vaši občini trgovine ni, vam lahko vso kupljeno blago dostavijo in raztovorijo na izbrani lokaciji.

    gradbeni-material.jpg
    Brez opeke, malte, lesa, barv in drugega gradbenega materiala se gradnja ustavi. Ne izgubljajte časa in poskbite za spletno nabavo!

    3. Kje dobiti elektro material?

    Poleg dostopa do gradbenega materiala, še bolj občutimo pomanjkanje dobrin s krajšo življenjsko dobo. To velja tudi za elektro material. Nedelujoča razsvetljava, nevarne vtičnice ali pregorela varovalka lahko predstavlja majhen problem, a veliko nevšečnost. Kje se v tem času obrniti po žarnice, varovalke, stikala, vtičnice, kable ali kaj drugega? Enega izmed praktičnih odgovorov ponujajo v spletni trgovini Elektronabava, ki je trenutno namenjena za nakupovanje pravnim osebam z veljavno davčno številko. Za naročila se pravne osebe lahko obrnejo tudi na svoje skrbnike in komercialiste.

    “Od odprtja trgovine v sredini leta 2018 beležimo rast prodaje elektromateriala preko spleta. Še posebej beležimo rast v času pandemije, ko se kupci raje odločajo za tovrstno naročanje preko spleta in dostavo blaga na želeno lokacijo”, je pojasnil g. Jaklič, direktor za informatiko in digitalni marketing. “Z asortimanom smo ustrezno založeni in ga po potrebi dopolnjujemo. V času pandemije smo dali posebno pozornost nabavnim virom s katerimi zagotavljamo vso potrebno blago za potrebe elektroinstalaterjev, industrije in energetike.”

    Potrošniki lahko oddajajo naročila preko telefonskih številk ali email naslovov posameznih poslovnih enot, ki jih imajo v vseh večjih kraji Slovenije. Kontaktne podatke lahko najdete tukaj. Za naročilo se lahko dogovorite preko telefona ali elektronske pošte, blago iz zalog pa bo na vaš prag dostavljeno že naslednji delovni dan. Za vgradnjo elektromateriala se obrnite na ustrezno usposobljene elektroinstalaterje, ki vam bodo za vgradnjo zaračunali nižjo 9,5% stopnjo DDV.

    elektro-material.jpg
    Za nemoteno delovanje vašega doma.so potrebna stikala, vtičnice, varovalke, kabli in kup drugega drobnega elektro materiala.

    V času pandemije je delovni čas njihovih poslovalnic od ponedeljka do petka, 7:00 – 15:00, v času nakupa pa prosijo kupce, da se držijo splošnih navodil za obisk trgovine:
     
    - V času od 8:00 do 9:30 imajo ranljivejše skupine (upokojenci, invalidi, nosečnice,…) prednost pri nakupovanju.
     
    - Pred vstopom si je potrebno zaščititi nosni in ustni del obraza z masko.
     
    - Pred in po nakupovanju je obvezno razkuževanje rok.
     
    - Med nakupom mora biti varnostna razdalja vsaj 2m.
     
    - Število kupcev je omejeno glede na kvadraturo poslovalnice.
     
    - Vsem kupcem priporočamo plačilo nakupov s plačilnimi karticami.
     
    - V kolikor imate bolezenske znake okužbe zgornjih dihal, je vstop v poslovalnico prepovedan.

    4. S spleta na vrt ... z vrta na mizo

    Potek letnih časov se ne ozira na karanteno. Pomlad je v polnem razmahu in sedaj je ključen čas za ureditev vrtov in setev. A brez vrtne opreme, gnojila in semen, se poleti in jeseni ne bomo mastili s sadjem in zelenjavo z domačega vrta. A seveda le, če bi se še vedno zanašali le na fizični nakup v trgovinah in vrtnarijah. K sreči danes obstajajo drugačne rešitve.

    Svetovna kriza je “oživila zanimanje za samooskrbo in nove nakupovalne navade”, so nam pojasnili v Semenarni Ljubljana. “V zadnjih dneh beležijo rekordno število spletnih naročil. /.../ Prodajni indeksi so v mesecu marcu že presegli magično številko 1.000 kar kaže na nove nakupovalne navade in povečanje zanimanja za domačo samooskrbo. /.../ Zato ima Semenarna Ljubljana tudi v tem času odprte svoje vrtne centre Kalia po vsej Sloveniji. Delovni čas je sicer prilagojen trenutni situaciji in na prvem mestu skrbijo za preventivne varnostne ukrepe. V okviru prodajnega programa nemoteno zagotavljajo široko izbiro semen in sadik vrtnin, zelišč, česna in čebulčka, zemlje za vrt, vsa potrebna gnojila in ostale pripomočke za uspešno pridelavo hrane ter hrane za hišne ljubljenčke. Prav tako zagotavljajo vse potrebno za nemoteno delo naših kmetov.” Naročite semena in sadike in začnite sejati že jutri.

    vrtno-orodje.jpg
    Je vrtnarija zaprta? Ne skrbite in načrtujte svoj vrtiček kar preko spleta.

    Pandemija še ni konec sveta, zato izkoristite ta čas za svoje domače in ureditev svojega doma.

    Ostanite zdravi!

    vaš Mojmojster

    Strokovni članek 2774
    Avtor: Mojmojster

    Kako so Vam koristile te informacije?


    Revija Mojmojster

    Najboljše prakse, ideje in nasveti za urejen dom. V vaš e-nabiralnik vsakih 14 dni, brezplačno!

    https://skleni.triglav.si/isklepanje/dom/dom_zavarovanje?utm_campaign=dom&utm_medium=banner&utm_source=moj-mojster&utm_term=affiliate
    Gradite prenavljate? Pridobite ugodne ponudbe naših partnerjev za kratkoročni ali dolgoročni kredit:
    Informativni mesečni obrok*
    /mesec


    Znesek kredita
    EUR
    Doba odplačevanja
    let
    Naprej
    Izračun kredita >

    *Informativni mesečni obrok je izključno informativne narave in ne predstavlja ponudbe za sklenitev kredita ali poslovne zaveze družbe Daibau ali bank. Izračun je namenjen informaciji uporabniku o okvirni višini mesečnega obroka za določen znesek stanovanjskega kredita ob določeni dobi odplačevanja. Pri izračunu mesečnega obroka je uporabljena zgolj informativna fiksna obrestna mera 3,6%. Za točen izračun in ponudbo je potrebno pridobiti ponudbe bank.

    Iščete izvajalce, ponudbo za področje Gradbeni material?

    Pogoji uporabe I Politika zasebnosti I Informacije o piškotih I Impressum
    © 2023 Daibau International d.o.o., vse pravice pridržane