Za področje

    Borza materiala: Solidarnost s COVID-19

    Članek je koristil že 1253+ uporabnikom
    Epidemija nas je vse precej presenetila s svojimi razsežnosti. Če se je najbolj dotaknila predvsem turizma in logistike, pa je močno vplivala tudi na gradbeni sektor. Tako kot proizvodnje, tudi gradbišča ni mogoče kar tako ustaviti. Določena nujna dela, ki jih dovoljuje interventna zakonodaja, kot recimo vodovodna popravila ali nujna vzdrževalna dela, potrebujejo tudi material in rezervne dele. Tudi gradbišča za naročila poslovnih subjektov ne smejo stati. Marsikateremu izvajalcu je ostalo nekaj materiala, zaradi prekinjenih dobavnih verig pa veliko podjetij ne more nadaljevati svojega dela. Zato smo se odločili samo za ta namen razviti brezplačno borzo materiala in mehanizacije za pretok dobrin med podjetji na gradbenemu trgu. Ker nam ni vseeno.
    Strokovni članek 1253
    graf borza

    CLANEK-borza.png

    Dela se niso povsem ustavila

    Odlok o začasni prepovedi ponujanja in prodajanja blaga in storitev potrošnikom v Republiki Sloveniji, ki ga je sprejela Vlada RS in je pričel veljati 16.3.2020, ni povsem jasen. A po dosedanjih informacijah in usmeritvah ministrstva, izvajalci sporočajo, da se dela lahko nadaljujejo za vse stranke, ki niso fizične osebe. Torej so gradbišča gradnje za trg odprta in storitve za podjetja in institucije dovoljene. To predstavlja velik del storitev, ki bi morale še biti v teku. Kako pa je z materialom?

    Marsikomu kaj manjka

    Od 276 vprašanih izvajalcev smo izvedeli, da vas kar 60% trenutno ne opravlja storitev, 30% vas bo delalo, dokler imajo material, samo 11% podjetij pa posluje nemoteno. Skoraj tretjina je torej podjetij, ki bi lahko opravljala storitve, če bi imela na voljo dovolj materiala z svoje delo. Ker sodelujemo z 12.000 podjetji, pomeni, da je takih izvajalcev skoraj 4.000. Glede na prekinjene distribucijske verige in marsikatero zaprto trgovino, se je torej pojavila težava s pomanjkanjem. Prav zato smo vas imeli v mislih.

    graf-borza.png

    Marsikdo ima kaj materiala preveč

    Narava storitev gradnje in prenove je taka, da se določene potrebe po materialih spreminjajo. Zato marsikdo kupuje na zalogo. Večkrat se po kakem projektu prav tako lahko nakopiči veliko potrošenega materiala, še posebej izolacije, gradbenih plošč, lepila. Če je na eni strani potreba, marsikje pa tudi presežek, zakaj obeh strani ne bi med seboj povezali?

    Borza materiala, projekti ne smejo stati

    Prav zato se nam je porodila ideja, kako bi lahko pomagali skupnosti. Vzpostavili smo borzo materiala, kjer lahko podjetja zapišejo, kaj potrebujejo in kateri gradbeni material imajo možnost prodati tistim, ki ga potrebujejo. Njena uporaba je brezplačna in namenjena vsem gradbenim podjetjem.

    CLANEK-borza-2.png

    Potrebujete kaj ali imate česa premalo

    Želimo vam čim uspešno premostitev tega negotovega obdobja. Prepričano smo, da skupaj zmoremo.

    Vaša ekipa MojMojster

    Strokovni članek 1253
    Avtor: Mojmojster

    Kako so Vam koristile te informacije?


    Revija Mojmojster

    Najboljše prakse, ideje in nasveti za urejen dom. V vaš e-nabiralnik vsakih 14 dni, brezplačno!

    Gradite prenavljate? Pridobite ugodne ponudbe naših partnerjev za kratkoročni ali dolgoročni kredit:
    Informativni mesečni obrok*
    /mesec


    Znesek kredita
    EUR
    Doba odplačevanja
    let
    Naprej
    Izračun kredita >

    *Informativni mesečni obrok je izključno informativne narave in ne predstavlja ponudbe za sklenitev kredita ali poslovne zaveze družbe Daibau ali bank. Izračun je namenjen informaciji uporabniku o okvirni višini mesečnega obroka za določen znesek stanovanjskega kredita ob določeni dobi odplačevanja. Pri izračunu mesečnega obroka je uporabljena zgolj informativna fiksna obrestna mera 3,6%. Za točen izračun in ponudbo je potrebno pridobiti ponudbe bank.

    Iščete izvajalce, ponudbo za področje Drugo?

    Pogoji uporabe I Politika zasebnosti I Informacije o piškotih I Impressum
    © 2023 Daibau International d.o.o., vse pravice pridržane