Za področje

    Epoksi barva je epoksi premaz za vsak dom

    Članek je koristil že 13002+ uporabnikom
    Epoksi barva se lahko uporablja tako za stene, kot za tla. Epoksi tlak je odporen na pritisk, umazanijo in vlago, zato gre za enega izmed najbolj trpežnih tlakov na trgu. Poleg tega pa je na voljo v nešteto privlačnih barvah.
    Strokovni članek 13002
    epoksi premaz

    1. Epoksi smola

    Epoksi smola je eden izmed najbolj vsestransko uporabnih snovi za tlakovanje, ki se uporablja tako za novogradnje, kot prenove, so nam pojasnili v Zorč s.p. Epoksi tlaki se izvedejo iz samorazlivne epoksi smole, z dodatki trdilcev, polnil in barvil. S kombinacijo teh sestavin se dosegajo zelo različni fizikalni in estetski učinki. Smolo se razliva po ravnih, suhih in očiščenih površinah, kjer bo tekočina ustvarila popolnoma ravna in gladka tla. Glede na debelino premazov ločimo:

    -epoksi zaščitni premaz
    -epoksi samorazlivni tlaki
    -epoksi impregnacija betona za večjo trdnost
    -epoksi estrihi
    -epoksi maltni tlaki
    -epoksi dekorativni tlaki

    Ko se epoksi smola strdi, je odporna na pritisk, umazanijo in kemikalije. Najnovejše tehnologije epoksidnih smol, temeljijo na vodni osnovi, ki je okolju precej bolj prijazna. Z mojstrom se lahko dogovorite za katerokoli debelino epoksi tlaka in skupaj natančno določite želeni videz.

    epoksi tlak.jpg
    Epoksi tlaki so na voljo vse od minimalističnih belih površin, do tekstur bogatih kot marmor.

    2. Epoksi premaz oz. epoksi barva

    Epoksi barva je odlična izbira za prostore, ki potrebujejo pogosto čiščenje. Epoksi barva je tanek, a trpežen epoksi premaz za manj obremenjene površine. Epoksi premaz je sestavljen iz epoksi smol, topil in raznih dodatkov. Izvedba epoksi premazov je izjemno enostavna. Epoksi barve nanašamo s čopiči ali valjčki na čiste in gladke površine. Epoksi barva se lahko uporabi za tla ali stene. Največkrat se uporablja za prostore, kot so laboratoriji, neobremenjena skladišča, kuhinje, pralnice in delavnice.

    Odtenek in teksturo barve lahko izberete preko vmešavanja različnih pigmentov in polnil. Končna površina je lahko gladka, z visokim sijajem ali mat videza. Epoksi barva je okolju bolj prijazna od epoksi smole, saj se lahko redči z vodo. Vzdrževanje je izjemno enostavno, saj je nanos epoksi barve odporen na vsakršno umazanijo in ima dolgo življenjsko dobo.

    epoksi barva.jpg
    Nanos epoksi barve se izvede kar s slikarskimi valjčki.

    3. Prednosti epoksi tlakov

    Glavna prednost epoksi tlakov je izjemna trdnost. Glede na debelino so epoksi tlaki primerni tudi za najbolj obremenjene prostore v proizvodnih halah, skladiščih in garažnih hišah. Izvedejo se izredno hitro in predstavljajo trajno rešitev, zatrjuje Zorč s.p. Epoksoidni tlaki so odporni na mehanske obremenitve, vlago, tekočine, umazanijo in kemikalije. So praktično neuničljivi vzdrževanje pa je izredno preprosto. Po izvedbi so popolnoma nealergeni, poleg vsega pa so na voljo v vseh barvah, s katerimi lahko ustvarjamo očem prijazne teksture.

    Strokovni članek 13002
    Avtor: Mojmojster

    Kako so Vam koristile te informacije?


    Revija Mojmojster

    Najboljše prakse, ideje in nasveti za urejen dom. V vaš e-nabiralnik vsakih 14 dni, brezplačno!

    Gradite prenavljate? Pridobite ugodne ponudbe naših partnerjev za kratkoročni ali dolgoročni kredit:
    Informativni mesečni obrok*
    /mesec


    Znesek kredita
    EUR
    Doba odplačevanja
    let
    Naprej
    Izračun kredita >

    *Informativni mesečni obrok je izključno informativne narave in ne predstavlja ponudbe za sklenitev kredita ali poslovne zaveze družbe Daibau ali bank. Izračun je namenjen informaciji uporabniku o okvirni višini mesečnega obroka za določen znesek stanovanjskega kredita ob določeni dobi odplačevanja. Pri izračunu mesečnega obroka je uporabljena zgolj informativna fiksna obrestna mera 3,6%. Za točen izračun in ponudbo je potrebno pridobiti ponudbe bank.

    Iščete izvajalce, ponudbo za področje Epoksi tlaki?

    Pogoji uporabe I Politika zasebnosti I Informacije o piškotih I Impressum
    © 2023 Daibau International d.o.o., vse pravice pridržane