Za področje

  Izdelava mansarde

  Članek je koristil že 5098+ uporabnikom
  Vam primanjkuje prostora, imate pa neizkoriščeno podstrešje oz. mansardo? Izdelava mansarde vam lahko sprosti ogromno dodatnega prostora. Preverili smo, katera dela zajema prenova mansarde in kako se je najbolje lotiti?
  5098
  izdelava mansarde

  1. Mansardno stanovanje in njegove prednosti

  Mansarde oz. mansardna stanovanja so nekoč veljala za najmanj kvalitetna, saj so bila slabo izolirana, pozimi mrzla, poleti vroča, do njih pa je vodilo neskončno število stopnic. Gradbena tehnologija je napredovala, spremenile so se bivalne navade in danes so mansardna stanovanja med najbolj zaželenimi, so pojasnili v I&S s.p. Mansardna stanovanja so izredno svetla in zračna, zaradi strešne konstrukcije pa tudi izjemno prostorna in prilagodljiva, saj jih je s predelnimi stenami mogoče poljubno preoblikovati.

  2. Adaptacija mansarde

  Adaptacija pomeni, da se spreminja namembnost prostora. To pomeni, da podstrešje pred tem ni bilo namenjeno bivanju in je zato potrebna korenita sprememba - adaptacija mansarde. Ne glede na arhitekturno zasnovo so pri adaptaciji nekateri posegi stalni. Položijo se strojne, elektro, prezračevalne in vodovodne inštalacije. Sledi vgradnja strešnih oken, polaganje izolacije v debelini med 20-30 cm, polaganje paroprepustne folije, polaganje parne zapore in montaža aluminijaste podkonstrukcije. Nato se stropove zapre z ognjevarnimi knauf ploščami. Sledi še izdelava tal, najpogosteje s suhim estrihom in polaganje talne obloge. Po postavitvi predelnih sten in pleskanju je mansarda pripravljena na vgrajevanje kopalniškega in kuhinjskega pohištva, razporeditve premičnega pohištva, čiščenje in končno na vselitev.

  mansardno-stanovanje.jpg
  Mansardna stanovanja so prostorna, zračna in svetla.

  3. Prenova mansarde

  Čeprav zveni podobno, prenova mansarde ni enaka adaptaciji mansarde. Obnova mansarde pomeni, da se njena namembnost po posegu ne bo spremenila, saj je potrebna le osvežitev materialov in/ali prerazporeditev prostorov, so pojasnili v I&S s.p. Tako za izdelavo mansarde, kot prenovo mansarde potrebujete gradbeno dovoljenje, v kolikor boste posegali v nosilno konstrukcijo objekta. Ti posegi zajemajo: podiranje sten, preboje za večja okna, spreminjanje strešne konstrukcije, izdelavo betonske plošče ter podiranje oz. dodajanje stopnišča.

  Z izdelavo mansarde pridobite nov življenjski prostor, s katerim boste lažje zadihali.

  5098
  Avtor: Mojmojster

  Kako so Vam koristile te informacije?


  Iščete izvajalce, ponudbo za področje Prenova mansarde?

  Revija Mojmojster

  Najboljše prakse, ideje in nasveti za urejen dom. V vaš e-nabiralnik vsakih 14 dni, brezplačno!

  Gradite prenavljate? Pridobite ugodne ponudbe naših partnerjev za kratkoročni ali dolgoročni kredit:
  Informativni mesečni obrok*
  /mesec


  Znesek kredita
  EUR
  Doba odplačevanja
  let
  Naprej
  Izračun kredita >

  *Informativni mesečni obrok je izključno informativne narave in ne predstavlja ponudbe za sklenitev kredita ali poslovne zaveze družbe Daibau ali bank. Izračun je namenjen informaciji uporabniku o okvirni višini mesečnega obroka za določen znesek stanovanjskega kredita ob določeni dobi odplačevanja. Pri izračunu mesečnega obroka je uporabljena zgolj informativna fiksna obrestna mera 3,6%. Za točen izračun in ponudbo je potrebno pridobiti ponudbe bank.

  Pogoji uporabe I Politika zasebnosti I Informacije o piškotih I Impressum
  © 2024 Daibau International d.o.o., vse pravice pridržane