Za področje

    Montaža knaufa

    Članek je koristil že 14578+ uporabnikom
    Mavčne plošče oz. knauf plošče so priljubljen material, ki se ga pri gradnji pogosto uporablja. Gips plošče so primerne za stene, stropove in tla, montaža knaufa pa je hitra, poceni in enostavna.
    14578
    gips plošče
    Raziskava
    Katero izravnalno maso bi uporabili?
    Hvala za odgovor.

    1. Montaža gips plošč

    Knauf sistemi so izjemno priročen in priljubljen gradbeni material. S knauf ploščami lahko hitro in enostavno predelite prostore, prenovite stene in stropove ali obložite neravne površine, pojasnjujejo v podjetju ART DOM, GRADBENA DELA, D.O.O.  Mavčne plošče nudijo odlično zvočno in toplotno zaščito. Suhomontažne plošče so sestavljene iz posebnega trpežnega kartona, med katerimi je plast mavca. S takšnimi ploščami se lahko oblagajo stene, stropovi in tla. Mavčne plošče imajo odlične zvočne in protipožarne lastnosti. S posebnimi dodatki so primerne tudi za vgradnjo v mokre prostore.

    Mavčne plošče se lepi neposredno na podlago ali pa se jih vijači na aluminijasto podkonstrukcijo. Stike med ploščami se zapolni s tesnilnimi trakovi, čemur sledi fugiranje in za končni izgled še pleskanje. Poleg tega obstaja veliko sistemov mavčnih plošč.

    2. Drugi suhomontažni sistemi

    2.1 Spuščeni strop

    Z mavčnimi ploščami lahko obložite tudi strop. S tem dosežete enoten videz in hkrati skrijete vse inštalacije, ki potekajo med konstrukcijo in spuščenim stropom. Takšen spuščeni strop ima tudi odlične akustične in toplotno-izolativne lastnosti. Nad spuščenim stropom se lahko enostavno napelje električna napeljava in razsvetljava, zračniki, požarne naprave in drugi elementi.

    spuščeni-strop.jpg
    Spuščeni strop se namesti na aluminijasto podkonstrukcijo.

    2.2 Predelne stene

    Suhomontažne stene so učinkovita alternativa masivnim predelnim stenam, saj so ugodne, hitro postavljene in nudijo dobro zvočno, toplotno in požarno zaščito. Omogočajo tudi obešanje pohištva. Najprej se namestijo aluminijasti okvirji na katere se pritrdi mavčne plošče, sledi vstavitev polnila in zaprtje stene še z druge strani.

    2.3 Suhi estrih

    Običajen mokri estrih vsebuje veliko vlage in ima veliko težo, zato ni primeren za vse gradnje. Če se želite vseliti hitro ali če podporna konstrukcija ne bi prenesla velikega povečanja teže, potem je suhi estrih odlična rešitev. Suhi estrih za vgradnjo ne potrebuje vode in je izredno lahek. To je še posebej uporabno za prenove ali sanacije objektov. Najprej se na tla nasuje lahko nasutje, nato pa se nanj položi suhomontažne plošče. Takšen pod je pohoden takoj po izdelavi. V kolikor potrebujete zanesljivega mojstra za suhomontažo in ostala gradbena dela ter adaptacije, se obrnite na ART DOM, GRADBENA DELA, D.O.O.

    14578
    Avtor: Mojmojster

    Kako so Vam koristile te informacije?


    Revija Mojmojster

    Najboljše prakse, ideje in nasveti za urejen dom. V vaš e-nabiralnik vsakih 14 dni, brezplačno!

    https://vsebovredu.triglav.si/prirocniki/zavarovanje-doma?p=01&utm_campaign=dom&utm_medium=banner&utm_source=moj-mojster&utm_term=affiliate
    Gradite prenavljate? Pridobite ugodne ponudbe naših partnerjev za kratkoročni ali dolgoročni kredit:
    Informativni mesečni obrok*
    /mesec


    Znesek kredita
    EUR
    Doba odplačevanja
    let
    Naprej
    Izračun kredita >

    *Informativni mesečni obrok je izključno informativne narave in ne predstavlja ponudbe za sklenitev kredita ali poslovne zaveze družbe Daibau ali bank. Izračun je namenjen informaciji uporabniku o okvirni višini mesečnega obroka za določen znesek stanovanjskega kredita ob določeni dobi odplačevanja. Pri izračunu mesečnega obroka je uporabljena zgolj informativna fiksna obrestna mera 3,6%. Za točen izračun in ponudbo je potrebno pridobiti ponudbe bank.

    Iščete izvajalce, ponudbo za področje Suhomontaža?

    Pogoji uporabe I Politika zasebnosti I Informacije o piškotih I Impressum
    © 2023 Daibau International d.o.o., vse pravice pridržane