Za področje

    Domača sončna elektrarna

    Članek je koristil že 3487+ uporabnikom
    Domača sončna elektrarna vam omogoča, da zagotovite popolno energetsko samooskrbo vašega doma, pridobivate energijo na okolju prijazen način in s presežki proizvodnje celo zaslužite.
    3487
    domaca soncna elektrarna

    1. Solarna energija

    Življenje potrebuje energijo: kemično energijo za prehranjevanje, toplotno energijo za ogrevanje in v sodobnem svetu tudi električno, ki je tako vsestranska, da jo lahko uporabljamo za vse potrebe. Potreba po energiji se veča, vzporedno s tem pa pritiski na okolje. Naš planet ima omejene zmožnosti, zato moramo paziti, kako ga obremenjujemo. Edini resnično obnovljivi vir energije je zato sončna energija. Poleg tega, da sonce omogoča fotosintezo, dovaja toploto ter povzroča veter in valove, je najbolj učinkovito neposredno koriščenje sončne energije preko sončnih celic. Cena sončnih celic z razvojem tehnologij in širjenjem uporabe, vztrajno pada in je že davno presegla magično mejo ekonomske upravičenosti, so pojasnili v elektru Darko. Rezultat je vedno večji porast malih in velikih sončnih elektrarn.

    2. Samooskrba z elektriko

    Z mikrosončno elektrarno lahko popolnoma zadostite potrebi po električni energiji v vašem gospodinjstvu. Za status male sončne elektrarne nazivna moč ne sme presegati 11kVA. Tako proizvedeno elektriko lahko porabite za lastne potrebe, jo shranite v baterije ali pa višek pošiljate v javno omrežje in pri tem še zaslužite. Ponoči in ob oblačnem vremenu pa se lahko še vedno napajate iz javnega električnega omrežja.

    montaza-soncne-elektrarne.jpg
    Montaža sončne elektrarne je hitra in enostavna.

    3. Domače oz. male sončne elektrarne

    Ste že razmišljali o lastni oskrbi z elektriko pa ne veste, kje začeti. Pri načrtovanju domače sončne elektrarne na ključ vam lahko pomagajo številni strokovnjaki, ki ponujajo vse od dokumentacije, dobave, montaže, vzdrževanja sončnih elektrarn in pridobitve sredstev iz eko sklada. V elektru Darko pravijo, da sončna elektrarna nima velike teže, zato jo je možno postaviti praktično na vsako streho. Najbolj primerna je južno orientirana streha z naklonom okoli 30 stopinj, primerni pa sta tudi jugovzhodna in jugozahodna orientacija. Ne pozabite, da je sončno elektrarno možno izvesti tudi na vertikalne površine, kot je na primer južna fasada. Paziti je potrebno le na elemente, ki bi na sončne celice metali senco, kot so dimniki, slemena, drevesa ipd. Montaža sončne elektrarne poteka hitro in je izvedena že v parih urah. Sončna elektrarna bo brez večjih težav delovala tudi do 30 let in več.

    S sončno elektrarno boste poskrbeli tako za vašo denarnico, kot zdravo okolje.

    3487
    Avtor: Mojmojster

    Kako so Vam koristile te informacije?


    Revija Mojmojster

    Najboljše prakse, ideje in nasveti za urejen dom. V vaš e-nabiralnik vsakih 14 dni, brezplačno!

    Gradite prenavljate? Pridobite ugodne ponudbe naših partnerjev za kratkoročni ali dolgoročni kredit:
    Informativni mesečni obrok*
    /mesec


    Znesek kredita
    EUR
    Doba odplačevanja
    let
    Naprej
    Izračun kredita >

    *Informativni mesečni obrok je izključno informativne narave in ne predstavlja ponudbe za sklenitev kredita ali poslovne zaveze družbe Daibau ali bank. Izračun je namenjen informaciji uporabniku o okvirni višini mesečnega obroka za določen znesek stanovanjskega kredita ob določeni dobi odplačevanja. Pri izračunu mesečnega obroka je uporabljena zgolj informativna fiksna obrestna mera 3,6%. Za točen izračun in ponudbo je potrebno pridobiti ponudbe bank.

    Iščete izvajalce, ponudbo za področje Sončne elektrarne?

    Pogoji uporabe I Politika zasebnosti I Informacije o piškotih I Impressum
    © 2023 Daibau International d.o.o., vse pravice pridržane