Za področje

    Urejanje okolice - cena in cenik za ureditev okolice hiše, vrtov

    Kakšna je cena ureditve okolice? Urejanje okolice zajema tako širok spekter storitev, da tudi je težko podati okvirne cene. Kot pavšalni znesek za izkop kanalov, polaganje cevi za vodo in kanalizacijo, tlakovanje, asfaltiranje in polaganje travne ruše lahko računate med 100-400€/m2.

    Komu zaupati ureditev okolice? Uporabite obrazec spodaj in pošljite povpraševanje ustreznim in ocenjenim urejevalcem okolice v vaši okolici. Brezplačno in nezavezujoče!

    Pridobite ponudbo:
    Pošlji povpraševanje

    Cena urejanja okolice


    Cena za urejanje okolice. Cena za izkope za kanale, polaganje cevi za vodo in kanalizacijo, tlakovanje, asfaltiranje in polaganje travne ruše.

    120.00 €/m2

    MINIMALNA CENA
    €/m2

    SREDNJA CENA
    480.00 €/m2

    NAJVIŠJA CENA
    Želim ponudbo izvajalcev

    Druge cene za - Urejanje okolice

    Kako so Vam koristile te informacije?

    https://skleni.triglav.si/isklepanje/dom/dom_zavarovanje?utm_campaign=dom&utm_medium=banner&utm_source=moj-mojster&utm_term=affiliate
    Potrebujete ponudbe naših partnerjev za kratkoročni ali dolgoročni kredit?
    Informativni mesečni obrok*
    /mesec


    Znesek kredita
    EUR
    Doba odplačevanja
    let
    Naprej
    Izračun kredita >

    *Informativni mesečni obrok je izključno informativne narave in ne predstavlja ponudbe za sklenitev kredita ali poslovne zaveze družbe Daibau ali bank. Izračun je namenjen informaciji uporabniku o okvirni višini mesečnega obroka za določen znesek stanovanjskega kredita ob določeni dobi odplačevanja. Pri izračunu mesečnega obroka je uporabljena zgolj informativna fiksna obrestna mera 3,6%. Za točen izračun in ponudbo je potrebno pridobiti ponudbe bank.

    Ureditev okolice - vse kar morate vedeti

    1. Ureditev okolice - kaj morate vedeti?

    Celovite ureditve vrta oziroma okolice hiše se ne lotevamo pogosto, zato je toliko pomembneje, da se tega lotimo z vso skrbnostjo. Da bi se izognili napakam in prevelikim stroškom in da bi prihranili čas, ki ga imamo danes vse manj, je pametno urejanje okolice prepustiti strokovnjakom.

    Urejanje okolice je pametno prepustiti strokovnjakom.

    41108926_m.jpg

    1.1 Kako se lotimo ureditve okolice hiše?

    Kako se lotimo je odvisno od samega objekta in lokacijskih danosti na drugi strani pa od naših želja. Končni cilj pri kakovostni zunanji ureditvi je povezava hiše z vrtom, kar nam omogoča, da  udobno preživimo veliko časa zunaj. Pri tem je potrebno poskrbeti, da bomo na vrtu zadostno zaščiteni pred vremenskimi in okoljskimi vplivi kot so veter, sonce, erozija, moteči pogledi in za zaščito pred prihodom nepoklicanih oseb ali živali. Pazljivi moramo biti  tudi, da ohranimo skladnost med videzom hiše z zunanjo ureditvijo in širšo okolico. Za to lahko poskrbimo z premišljeno izbiro rastlinja ter naravnih avtohtonih materialov.

    1.2. Kdaj je najprimernejši čas za načrtovanje in izvedbo?

    Načrtovanja se je najbolje lotiti jeseni, ko imamo dovolj časa za premislek o svojih željah in si poiščemo strokovnjaka, ki v sodelovanju z nami pripravi in izriše načrt. V kolikor imamo načrt pripravljen do konca januarja dovolj časa za rezervacijo termina izvedbe spomladi. Takrat je idealen čas za gradbena dela pri čemer je potrebno paziti, da se temperature ponoči ne spustijo pod nič. Rastline sicer lahko sadimo od aprila dalje vendar je v primeru, da se dela nekoliko zamaknejo počakati na jesen, saj poleti pogoji niso najboljši. Jesen je optimalen čas za sajenje rastlin, ki se pozimi dobro ukoreninijo in naslednjo pomlad pa vso energijo usmerijo v zeleni del. Običajno za urejanje okolice zadostuje mesec ali dva, seveda pa je to odvisno od obsega del in tudi vremena, pri čemer ni pomembna zgolj temperatura zraka temveč tudi količina padavin. Razmočena tla preprečujejo dokončanje del.

    1.3. Redno vzdrževanje vrta in okolice je pomembno!

    Brez rednega vzdrževanja vsak vrt hitro postane zanemarjen, neprivlačen in posledično neprijeten za bivanje. Vrt lahko podivja že v enem letu saj teži k svojem naravnem stanju. Agresivne in trdožive rastline bodo zadušile tiste bolj nežne, ki potrebujejo več skrbi. Vzdrževanje vrta običajno obsega čiščenje (odstranjevanje vsega suhega odpadlega materiala, kamnov, odmrlih rastlin...), košnjo, obrezovanje in oblikovanje. Pomembno je, da pregledamo sadno in okrasno drevje in grmovnice ter iz njih odstranimo odmrle veje. Oblikovalno rezanje in redčenje krošenj opravimo jeseni. Del vzdrževanja je tudi urejanje zelenjavnih in okrasnih gred, urejanje trave ter vseh poti. Nazadnje pregledamo vrtne elemente (ograjo, vrata, pergolo.. ter jih po potrebi obnovimo oz. odpravimo vse poškodbe.

    2. Vrste del pri urejanju okolice hiše

    V nadaljevanju naštevamo nekaj napogostejših del pri urejanju vrtov in okolice.

    2.1 Polaganje travne ruše

    Pred polaganjem travne ruše je pomembno opraviti analizo tal. Pomembno je, da se obdelava površine (niveliranje, utrjevanje) izvaja z specialnimi stroji ter lahko mehanizacijo s katero se razvozi zemljo. Težka mehanizacija uniči strukturo tal tako, da imajo tla posledično manjšo odcednost kar povzroča gnitje korenin in preprečuje razvoj koreninskega sistema trave. Po končanem niveliranju je potrebno dodati gnojila za boljši razvoj koreninskega sistema, nato pa sledi polaganje travne ruše.

    2.2 Zasaditev in obrezovanje rastlin in dreves

    Za zasaditev vrta je dobro imeti načrt, ki upošteva vse strokovne zakonitosti ter danosti terena. Pomembno je , da izberemo primerne rastline, ki ustrezajo legi vrta, razgibanosti terena, prsti ter okolici. Tudi za samo zasaditev in nadaljne vzdrževanje vrta je potrebno strokovno znanje, fizični napor in veliko časa.

    2.3 Tlakovanje

    Za polaganje tlakovcev mora biti predhodno ustrezno pripravljen teren. Na utrjeno površino (ali beton)nato lahko začnemo polagati tlakovce. Najpogosteje se za tlakovanje površin na dvorišču, vrtu ali dovoznih površin uporabljajo betonski tlakovci. Način polaganja tlakovcev je odvisen od namembnosti površine (hoja, vožnja itd.).

    2.4. Postavitev namakalnega sistema

    Ker imamo v vsakdanjem življenju vedno manj časa za vrtna opravila je avtomatizirani namakalni sistem dobrodošla rešitev, ki nam prihrani veliko časa. Prav tako nam ni potrebno skrbeti za zalivanje vrta v času, ko smo dlje časa odsotni. Namakalni sistemi se najpogosteje uporabljajo za zalivanje travnih površin, zelenjavnih in cvetličnih gredic ter dreves. Namakalni sistem je potrebno načrtovati vnaprej. Najbolje že v idejni fazi načrtovanja vrta. Za optimalno delovanje je dobro, da se tako načrtovanje kot izvedbo namakalnega sistema prepusti strokovnjakom z ustreznimi izkušnjami.

    2.5. Oblikovalni elementi v vrtu

    Vrt v katerem so samo rastline je lep vendar nima izrazitega značaja. Rastline se stalno spreminjajo vrtni elementi pa dajo vrtu stalnost in nespremenljivost poleg tega pa naredijo vrt bolj uporaben in prijeten a uporabo. V vrtni hišici bomo lahko shranili orodje, v paviljonu ali na pokriti terasi bomo preživljali prosti čas tudi ob slabem vremenu in ob močnem soncu. Oblikovalni elementi vrta so tudi ograje, poti, vrtna vrata in stopnice.

    3. Postopek

    Ne glede na to, ali prenavljate obstoječe dvorišče oziroma vrt ali ga urejate na novo, naj vam ta pregled služi kot informacija o tem kaj lahko pričakujete. Postopek ureditve okolice lahko v grobem razdelimo na dve fazi: načrtovanje in izvedbo.

    3.1. Načrtovanje

    Faza načrtovanja sestoji iz analiz, zbiranja idej in načrtovanja. V tej fazi boste tesno sodelovali s krajinskim arhitektom arhitektom, vrtnarjem ali oblikovalcem vrtov. Skupaj boste razmislili o tem kakšne so želje o namembnosti in izgledu vrta ter o vseh elementih, ki jih želite vključiti na vrt, dvorišče oz. v okolico hiše. Ob zaključku boste prejeli načrt, ki bo vključeval lokacije in načrt posameznih grajenih elementov, izbor predlaganih materialov ter načrt zazelenitve s predlaganimi rastlinami.

    Koraki:

    1. Na spletu, v knjigah ter revijah poiščite navdih ter pridobite ideje o tem kaj želite vključiti v svoj vrt in kako želite, da izgleda.

    2. Določite proračun za izvedbo

    3. Poiščite možne projektante oz. izvajalce, naredite ožji izbor, ter se z njimi dogovorite za sestanek in ogled.

    4. Izberite končno ekipo strokovnjakov

    5. V fazi načrtovanja se boste s projektantom večkrat sestali in pregledali predlagane rešitve.

    6. Potrditev končnega načrta

    3.2. Izvedba

    Najpogosteje se investitorji odločijo delo prepustiti strokovno usposobljenim izvajalcem, specializiranim za urejanje vrtov in okolice. Lahko je to en sam, generalni, izvajalec, ki poskrbi za vsa dela od gradnje, tlakovanja do ozelenitve, lahko pa se odločite tudi za več različnih izvajalcev. Tako bo na primer en izvajalec zgradil bazen, drugi tlakoval okolico hiše, tretji izdelal leseno teraso in četrti poskrbel za ozelenitev. V tej fazi bosta projektant in izvajalec tesno sodelovala pri uresničitvi zastavljenega načrta. Po končanih delih bo vaš vrt prostor pripravljen za uživanje s prijatelji in družino.

    Koraki:

    1. Pregled ponudbe in ocena investicije

    2. Rušitvena dela (v kolikor so potrebna)

    3. Terenska dela in zagotavljanje pravilnega odvodnjavanja

    4. Izkop in gradnja bazena

    5. razpeljava komunalnih vodov (voda, plin, elektrika)Zaženi komunalne vode (voda, plin, elektrika)

    6. Umestitev namakalnega sistema

    7. Gradnja in tlakovanje (podporni zidovi, obodni zidovi, grajena vrtna oprema itd.) 

    8. Izdelava nadstreškov, teras, ograj itd.  

    9. Namestitev bivalnih elementov na prostem (zunanja kuhinja, ognjišče itd)

    10. Sajenje trave, rastlin, grmovja in dreves

    11. Preizkus sistemov (za namakanje, plin, elektrika...)

    12. Končno čiščenje in navodila za uporabo in vzdrževanje

    Mojmojster.net, pomagamo pri oceni investicije in izboru izvajalca za vaš Dom



    Želim ponudbo izvajalcev
    Zadnja povpraševanja

    Tlakovnaje+dobava manjkajoče zemlje s končno izravnavo terena

    Pozdravljeni,

    potrebujemo tlakovanje dovozne in dohodne poti ter pločnikov okoli hiše. Prav tako potrebujemo dobavo manjkajoče presejane zemlje (za zelenico) z izravnavo terena do določenega nivoja. Groba ureditev okolice je že narejena in višina določena.

    Lep pozdrav. 2700 € do 4500 €

    ........

    Odstranitev travne ruše, nadomestitev z rizlom in folijo

    Pozdravljeni,

    potrebujem odstranitev travne ruše, ob rovu drenaža, protiplevelna folija in 16mm prazni rizel pesek.


    Lep pozdrav. 630 € do 1050 €

    ........

    Priprava zelenice pred sezono

    Pozdravljeni,

    Potrebno valjanje (glajenje manjših neravnin), zračenje in morebitno dodatno sajenje trave na urejeni približno 400m2 zelenici, ki se redno kosi z robotsko kosilnico.

    LP 630 € do 1050 €

    ........

    Želim ponudbo izvajalcev





    Cena, Urejanje okolice, tlakovanje, robniki, 400 m2
    Urejanje okolice, Rače

    8100 € do 13500 €

    Cena, Postavitev ograje plus montažo navadna dvokrilna vrata, 100m plus 2 krat 2 vrata.. dvokrilna
    Urejanje okolice, Maribor

    2700 € do 4500 €

    Cena, Odstranitev obstoječe in izdelava nove terase, 20 m2
    Urejanje okolice, Dob

    540 € do 900 €

    Cena, Hidrodrenaža + betonski robnik okrog hiše in panelna ograja za vrt, 50m120cm
    Urejanje okolice, Ptuj

    1800 € do 3000 €

    Cena, Škarpo za vrt, 10 x 5,5 m. cca 120 betonskih zidakov na podložnem betonu.
    Urejanje okolice, Vrhnika

    630 € do 1050 €

    Cena, UredItev okolice z zeleno brežino, 10 x 15 m
    Urejanje okolice, Ivanjkovci

    1350 € do 2250 €

    Cena, Urejanje okolice in izravnava terena, 70m2
    Urejanje okolice, Videm Pri Ptuju

    6300 € do 10500 €

    Cena, Tlakovanje s ploščami 40x40 za postavitev bazena, 20m2
    Urejanje okolice, Hajdina

    630 € do 1050 €

    Cena, Žična ograja z betonskim podstavkom, visoko 180 cm
    Urejanje okolice, Maribor

    1800 € do 3000 €

    Cena, Betonska plošča za učilnico na prostem, do 50m2
    Urejanje okolice, Ljubljana

    720 € do 1200 €

    Cena, Tlakovanje dvorišča, izdelava škarpe, cca. 100 m2
    Urejanje okolice, Domžale

    3150 € do 5250 €

    Cena, Asfaltiranje dvorišča, polaganje tlakovcev in robnikov, 120 m2 asfalta, 55m robnikov, 17m2 tlakovcev
    Urejanje okolice, Pesnica Pri Mariboru

    3150 € do 5250 €

    Cena, Valjanje - ravnanje pašnika, 1,7 ha
    Urejanje okolice, Ptuj

    270 € do 450 €

    Cena, Betonski temelj za rastlinjak, 0,2x28x0,4m
    Urejanje okolice, Hoče-Slivnica

    630 € do 1050 €

    Cena, Tlakovanje okoli hiše in terase, 90m2
    Urejanje okolice, Videm Pri Ptuju

    3600 € do 6000 €

    Cena, Ureditev okolice, 5 x 4
    Urejanje okolice, Celje

    1350 € do 2250 €

    Cena, Parkirišče iz brušenega betona in pohodne plošče za dvorišče, parkirišče je 6x5m, pohodna plošča je 1mx40cm in jih potrebujemo 20kom
    Urejanje okolice, Križevci Pri Ljutomeru

    1170 € do 1950 €

    Cena, Urejanje okolice novogradnje, Parcela meri 1000m2
    Urejanje okolice, Ljubečna

    270 € do 450 €

    Cena, Takovanje dvorišča, saditev trave, utrditev tal za teraso, po opisu
    Urejanje okolice, Čatež ob Savi

    5400 € do 9000 €

    Cena, Odstranitev travne ruše, sejanje, cca 200 m2
    Urejanje okolice, Ptuj

    3600 € do 6000 €

    Cena, Izdelava temeljev za panelno ograjo, 50 višina in 22 m dolžine
    Urejanje okolice, Ljubljana

    1620 € do 2700 €

    Cena, Priprava terena, asfaltiranje ter polaganje tlakovcev in robnikov, 145 m2 tlakovcev,94 m2 asfalta,70 m robnikov
    Urejanje okolice, Ilirska Bistrica

    5400 € do 9000 €

    Cena, Izdelava in montaža rešetk za svetlobni jašek, po opisu
    Urejanje okolice, Ljubljana

    450 € do 750 €

    Cena, Ureditev okolice novogradnje z tlakovci, 116 m2
    Urejanje okolice, Juršinci

    5400 € do 9000 €

    Cena, Odstranitev štora, Po opisu
    Urejanje okolice, Hajdina

    180 € do 300 €

    Cena, Odstranitev vinograda, 100 trsov, cca.20arov
    Urejanje okolice, Murska Sobota

    2700 € do 4500 €

    Cena, Urejanje novega vrta, 500 kvadratnih metrov
    Urejanje okolice, Ljubljana

    1350 € do 2250 €

    Cena, Urejanje dvorišča, 100 m2
    Urejanje okolice, Boštanj

    2700 € do 4500 €

    Cena, Ureditev drenažnega sistema na hiši, Cca 80 m2
    Urejanje okolice, Ljutomer

    900 € do 1500 €

    Cena, Izdelava potke in stopnic, 15 m in cca 6 stopnic
    Urejanje okolice, Šentjur

    630 € do 1050 €

    Cena, Ureditev pločnika okrog hise, po opisu
    Urejanje okolice, Maribor

    315 € do 525 €

    Cena, Oporni zid, tlakovanje,.., Po opisu
    Urejanje okolice, Celje

    2250 € do 3750 €

    Cena, Temelj+montaža panelne ograje, 22m in 123cm visina
    Urejanje okolice, Ptuj

    900 € do 1500 €

    Cena, Ureditev brežine, 500 m2
    Urejanje okolice, Komenda

    720 € do 1200 €

    Cena, Obrezovanje drevja in žive meje, 7 sadnih dreves, 8 oljk, 3 grmovnice, 10m žive meje
    Urejanje okolice, Kojsko

    540 € do 900 €

    Cena, Travnate kocke, 25m2
    Urejanje okolice, Maribor

    2250 € do 3750 €



    Iščete izvajalce, ponudbo za področje Urejanje okolice?
    Revija Mojmojster

    Najboljše prakse, ideje in nasveti za urejen dom. V vaš e-nabiralnik vsakih 14 dni, brezplačno!

    Urejanje okolice cenik

    Pridobi nezavezujočo ponudbo podjetij

    1577+ podjetij za Urejanje okolice
    Brezplačno povpraševanje
    Brez provizij
    Pridobi ponudbo
    Pogoji uporabe I Politika zasebnosti I Informacije o piškotih I Impressum
    © 2023 Daibau International d.o.o., vse pravice pridržane