Za področje
    Okna, vrata, nadstreški

    Stavbno pohištvo - kako poteka montaža stavbnega pohištva?

    Članek je koristil že 1293+ uporabnikom
    Stavbno pohištvo zajema okna, vhodna vrata, notranja vrata, garažna vrata in druge elemente. Montaža stavbnega pohištva ni enostavna, zato smo raziskali, kakšni so montažni postopki.
    1293
    montaza okna

    1. Montaža oken

    Okna v dom prinašajo dnevno svetlobo in prijetne sončne žarke. Ker pa okna predstavljajo šibko točko v toplotnem ovoju stavbe, morajo biti vgrajena na ustrezen način, da je zagotovljena zrakotesnost in vodotesnost, opozarjajo v podjetju PVC-montaža. Danes se okna vgrajujejo le še po t.i. RAL standardu s tri-nivojskim tesnenjem, ki preprečuje nastanek toplotnih mostov na stiku med oknom in steno. Po starem načinu vgradnje, se je vmesni prostor zapolnil le s poliuretansko peno, ki pa je občutljiva na vlago in lahko postane gojišče plesni. Pri ral montaži se uporabljajo posebni trakovi, ki so odporni na vlago in kljub toplotnim raztezkom ohranijo zrakotesnost. S pravilno montažo oken boste dolgoročno prihranili, saj tako zmanjša toplotne izgube, kot tudi zavaruje konstrukcijo oken. Za montažo oken po RAL metodi boste odšteli med 50 - 130 €.

    2. Montaža vrat

    Za montažo vrat je potrebno zaščititi občutljive okoliške površine, še posebej priporočljivo pa je, če stena okoli vrat še ni zakitana in prepleskana, saj je po montaži vrat to lažje izvesti. Najprej se vgradijo podboji v predpripravljeno odprtino, ki mora biti pravilnih oblik. Preveriti je potrebno tudi ravnino tal, da se bo vratno krilo lahko prosto odpiralo. Vratni okvir se nato fiksira z zagozdami in zatesni s pur peno. Sled namestitev zaključnih letev, namestitev vratnega krila ter montaža kljuke in ključavnice. Montaža vrat izgleda preprosteje kot v resnici, saj se ob nekvalitetni izvedbi lahko hitro zgodi, da vrata visijo, slabo tesnijo ali pa se ne prilega kljuka. Za montažo vrat boste odšteli okoli 40 - 60 € in do 100 € za vhodna vrata.

    montazavrat.jpg
    Med montažo vrat je potrebno skrbno preveriti pravilnost oblike odprtine in vratnega okvirja.

    3. Montaža garažnih vrat

    Garažnih vrat je veliko vrst in različnih materialov, ki se jih montira na nekoliko različne načine. Obstaja več vrst garažnih vrat: rolo garažna vrata, eno ali dvokrilna krilna garažna vrata, dvižna garažna vrata, sekcijska garažna vrata in druge. Te so lahko iz različnih materialov: aluminija, pvc-ja, lesa, jekla. Podrobneje si bomo pogledali montažo sekcijskih vrat. Sekcijska garažna vrata se odpirajo navpično, tako da drsijo po vodilih in se zložijo pod strop. Vsaka sekcijska vrata so narejena po meri, zato se najprej izmeri točne dimenzije odprtine, so pojasnili v PVC-montaža. Sledi vgradnja vodil ob vratih in pod stropom. Glede na način premikanja se vgradi pomožne vzmeti ali elektromotor. Za celotno montažo boste odšteli okoli 400 €.

    1293
    Avtor: Mojmojster

    Kako so Vam koristile te informacije?


    Revija Mojmojster

    Najboljše prakse, ideje in nasveti za urejen dom. V vaš e-nabiralnik vsakih 14 dni, brezplačno!

    https://skleni.triglav.si/isklepanje/dom/dom_zavarovanje?utm_campaign=dom&utm_medium=banner&utm_source=moj-mojster&utm_term=affiliate
    Gradite prenavljate? Pridobite ugodne ponudbe naših partnerjev za kratkoročni ali dolgoročni kredit:
    Informativni mesečni obrok*
    /mesec


    Znesek kredita
    EUR
    Doba odplačevanja
    let
    Naprej
    Izračun kredita >

    *Informativni mesečni obrok je izključno informativne narave in ne predstavlja ponudbe za sklenitev kredita ali poslovne zaveze družbe Daibau ali bank. Izračun je namenjen informaciji uporabniku o okvirni višini mesečnega obroka za določen znesek stanovanjskega kredita ob določeni dobi odplačevanja. Pri izračunu mesečnega obroka je uporabljena zgolj informativna fiksna obrestna mera 3,6%. Za točen izračun in ponudbo je potrebno pridobiti ponudbe bank.

    Iščete izvajalce, ponudbo za področje Okna?

    Pogoji uporabe I Politika zasebnosti I Informacije o piškotih I Impressum
    © 2023 Daibau International d.o.o., vse pravice pridržane