Za področje
    https://vsebovredu.triglav.si/prirocniki/zavarovanje-doma?p=01&utm_campaign=dom&utm_medium=banner&utm_source=moj-mojster&utm_term=affiliate

    Steklena ograja na balkonu in stopnišču

    Članek je koristil že 7015+ uporabnikom
    Moderna steklena ograja na balkonu ali stopnišču je izdelana iz posebnega varnostnega stekla. Steklene ograje odpirajo maksimalne razglede in v prostor spuščajo največjo možno količino svetlobe. Z različnimi obdelavami stekla pa lahko dosežete tudi več zasebnosti in zelo atraktiven videz.
    7015
    steklena ograja na balkonu

    1. Steklene balkonske ograje in steklena ograja na stopnišču

    Ni bolj nevidne ograje od steklene. Samonosna steklena ograja je idealna rešitev, kadar želimo preprečiti padec z višine, a hkrati odpreti maksimalen razgled in svetlobo, so pojasnili v steklarstvu Nianal. Steklene ograje so primerne tako za notranjo, kot zunanjo uporabo. So priljubljena rešitev za moderne balkone, terase, galerije, stopnišča, francoske balkone ter vrtne in dvoriščne ograje.

    Ko razmišljate o stekleni ograji za balkon, pretehtajte razmerje med zasebnostjo, razgledom in svetlobo. V kolikor na balkonu niso omogočeni pogledi sosedov ali vas to ne moti, uporabite bistro steklo. Če želite nekoliko več zasebnosti pa bo matirano ali satirano steklo prava izbira. Pri stekleni ograji v notranjosti teh pomislekov ni. Steklena ograja za stopnišče bo povečala zračnost in svetlost, saj so ponavadi zelo temna. Steklena ograja se lahko pritrdi na vrh stropnih ploskev ali od strani. Vseeno steklene ograje ne uporabljajte, kadar je prehod ozek, globina pa tolikšna, da preti nevarnost vrtoglavice.

    steklena-ograja-za-stopnice.jpg
    Steklena ograja stopnišče napravi bolj svetlo in prijazno.

    2. Kaljeno steklo za ograjo

    Za ograjno steklo se uporablja smo certificirano varnostno steklo, lepljeno steklo, kaljeno steklo ali kaljena stekla z varnostno obarvanimi robovi. Takšna stekla so obdelana tako, da imajo večjo trdnost in ob razbitju ne tvorijo ostrih delcev. Debelina stekla za ograjo znaša od 10 mm naprej. Steklo je lahko ravno ali ukrivljeno, vendar slednje drastično poveča njegovo ceno. Steklo za ograjo je lahko obdelano na različne načine, s čimer dosežemo poseben videz. Izberete lahko mlečno steklo, peskano steklo, satirano steklo, optiwhite steklo, matirano steklo ali vitraž. Barve stekla so bela, črna ali rjava. Če želite na steklu poseben napis ali vzorec uporabite peskano steklo, gravirano steklo ali tiskano steklo.

    3. Nosilci za steklene ograje

    Steklo za ograje se lahko montira na različne načine: med stebrički, pred stebrički, v kanal ali na nosilce. Najobičajnejša montaža steklene ograje za balkone ali stopnice, je s stranskimi čepki. Takšna točkovno vpeta steklena ograja je najbolj priljubljena rešitev, ki se ponavadi kombinira še z barvnim robom, led diodami in ročajem iz nerjavečega jekla ali lesa. Steklene ograje z inox stebri so klasična rešitev, ki se lahko prilagodi katerikoli situaciji. Steklene plošče so s sponkami pritrjene na stebričke iz nerjavečega jekla. V steklarstvu Nianal priporočajo tudi montažo v kanal. Takšna steklena ograja s profilom ima največjo trdnost in stabilnost. Najnovejši sistem pripenjanja pa je ograjni sistem Twister, ki se montira od strani ali direktno na nosilne elemente..

    4. Steklena ograja - cena izvedbe

    Cena steklene ograje je odvisna od vrste vpetja (inox stebri, točkovno vpetje, profilno vpetje), kvalitete stekla (kaljeno, lepljeno ali oboje), obdelave stekla (navadno, barvno, matirano ...) in oblike stekla (ravno ali ukrivljeno). Svojo ceno bo postavilo tudi izbrano steklarstvo. Cena steklene ograje za tekoči meter znaša med 90 - 140 EUR/m.

    7015
    Avtor: Mojmojster

    Kako so Vam koristile te informacije?


    Revija Mojmojster

    Najboljše prakse, ideje in nasveti za urejen dom. V vaš e-nabiralnik vsakih 14 dni, brezplačno!

    Gradite prenavljate? Pridobite ugodne ponudbe naših partnerjev za kratkoročni ali dolgoročni kredit:
    Informativni mesečni obrok*
    /mesec


    Znesek kredita
    EUR
    Doba odplačevanja
    let
    Naprej
    Izračun kredita >

    *Informativni mesečni obrok je izključno informativne narave in ne predstavlja ponudbe za sklenitev kredita ali poslovne zaveze družbe Daibau ali bank. Izračun je namenjen informaciji uporabniku o okvirni višini mesečnega obroka za določen znesek stanovanjskega kredita ob določeni dobi odplačevanja. Pri izračunu mesečnega obroka je uporabljena zgolj informativna fiksna obrestna mera 3,6%. Za točen izračun in ponudbo je potrebno pridobiti ponudbe bank.

    Iščete izvajalce, ponudbo za področje Steklene ograje?

    Pogoji uporabe I Politika zasebnosti I Informacije o piškotih I Impressum
    © 2023 Daibau International d.o.o., vse pravice pridržane