Za področje
    https://vsebovredu.triglav.si/prirocniki/zavarovanje-doma?p=01&utm_campaign=dom&utm_medium=banner&utm_source=moj-mojster&utm_term=affiliate

    Notranje in zunanje kovinske stopnice

    Članek je koristil že 9742+ uporabnikom
    Zunanje ali notranje kovinske stopnice so idealne za učinkovito in elegantno premoščanje višin. Jeklene stopnice so načrtovane, izdelane ter montirane izredno hitro in natančno. Raziskali smo vse kar morate vedeti o železnih stopnicah.
    9742
    1

    1. Jeklene, inox in železne stopnice

    Ker stopnice premoščajo velike razdalje in višine morajo biti zgrajene iz materiala z majhno težo in veliko nosilnostjo. Kovinske stopnice so idealna rešitev, so pojasnili v podjetju M-STRUKTIV d.o.o. Uporabljajo se tako notranje kovinske stopnice, kot zunanje kovinske stopnice, saj so resnično vsestransko uporabne. Za material kovinskih stopnic se uporablja jeklo, železo ali inox.

    Posebnost zunanjih kovinskih stopnic je, da potrebujejo dodatno zaščito pred korozijo. Konstrukcijo pred korozijo ščiti vroče cinkanje, prašna barva, mokra barva, peskanje in/ali poliranje. Poleg nosilne konstrukcije so lahko kovinski tudi drugi deli stopnic. Nastopne ploskve imajo mrežasto ali rebrasto površino, ki preprečuje drsenje. Zunanje jeklene stopnice se največkrat uporabljajo za dostopanje do mansardnega stanovanja, za industrijske objekte ali kot požarna stopnišča. Notranje kovinske stopnice ne potrebujejo dodatne korozijske zaščite. Pogosto so kombinirane z drugimi materiali, kot sta les za nastopne ploskve ali pleksi steklo za ograjo.

    2. Izdelava kovinskih stopnic

    Montažo kovinskih stopnic je potrebno skrbno načrtovati. Kovinske stopnice po meri so prilagojene glede na dimenzije prostora in zaželeni videz stopnic.  Izbrani mojster vam bo izrisal stopnišče glede na načrte oz. izmere, ki ste jih posredovali. Na podlagi tega lahko preizkušate variacije z različnimi oblikami, materialom stopnic ali ograj. Tako boste našli različico, ki vam najbolje ustreza. Kovinske stopnice so postavljene izjemno hitro, saj je vso varjenje ponavadi opravljeno že v delavnici, čemur sledi le še vijačenje na kraju postavitve. Tako so stopnice lahko postavljene že v enem samem dnevu.

    2.jpg
    Notranje kovinske stopnice

     

    3. Kovinske stopnice - cena montaže

    Cena kovinskih stopnic je odvisna od veliko dejavnikov. Najprej je potrebno upoštevati velikost stopnic: kakšna je višinska razlika, kako visoke bodo posamezne stopnice in kakšen razpon mora premestiti konstrukcije. Glede na notranjo ali zunanjo postavitev je kovino potrebno zaščititi s prašnim barvanjem, mokrim barvanjem, peskanjem ali vročim cinkanjem. Velik vpliv na končno ceno ima tudi kombiniranje z drugimi materiali, so opozorili v M-STRUKTIV d.o.o. Bodo nastopne ploskve lesene, kovinske ali kamnite? Bo ograja kovinska ali iz pleksi stekla. Za običajne enoramne kovinske stopnice za eno nadstropje boste odšteli med 1100 - 2000 €/kpl.

    Notranje ali zunanje kovinske stopnice vam bodo z minimalnim vzdrževanjem služile desetletja.

    9742
    Avtor: Mojmojster

    Kako so Vam koristile te informacije?


    Revija Mojmojster

    Najboljše prakse, ideje in nasveti za urejen dom. V vaš e-nabiralnik vsakih 14 dni, brezplačno!

    Gradite prenavljate? Pridobite ugodne ponudbe naših partnerjev za kratkoročni ali dolgoročni kredit:
    Informativni mesečni obrok*
    /mesec


    Znesek kredita
    EUR
    Doba odplačevanja
    let
    Naprej
    Izračun kredita >

    *Informativni mesečni obrok je izključno informativne narave in ne predstavlja ponudbe za sklenitev kredita ali poslovne zaveze družbe Daibau ali bank. Izračun je namenjen informaciji uporabniku o okvirni višini mesečnega obroka za določen znesek stanovanjskega kredita ob določeni dobi odplačevanja. Pri izračunu mesečnega obroka je uporabljena zgolj informativna fiksna obrestna mera 3,6%. Za točen izračun in ponudbo je potrebno pridobiti ponudbe bank.

    Iščete izvajalce, ponudbo za področje Kovinske stopnice?

    Pogoji uporabe I Politika zasebnosti I Informacije o piškotih I Impressum
    © 2023 Daibau International d.o.o., vse pravice pridržane