Za področje
  https://skleni.triglav.si/isklepanje/dom/dom_zavarovanje?utm_campaign=dom&utm_medium=banner&utm_source=moj-mojster&utm_term=affiliate

  Zimski vrt: poceni zasteklitev terase

  Članek je koristil že 12010+ uporabnikom
  Poleg varnosti in toplote mora vsak dom nuditi tudi občutek ugodja. Element na katerega nikakor ne smemo pozabiti je zadostna količina dnevne sončne svetlobe. To lahko storimo z velikimi okni, balkoni in teraso, a kaj ko jih pozimi ne moremo uporabljati. Rešitev je zasteklitev terase ali balkona, s katerim ulovimo najboljše obeh svetov: svetlobo in toploto. Preverili smo, katere površine je možno zastekliti.
  12010
  zimski vrt

  1. Zasteklitev terase, zimski vrt

  Terasi pravimo tudi podaljšana dnevna soba. Nič ni lepšega, kot ob lepem in toplem vremenu poležavati pred hišo. A uživamo lahko tudi pozimi, če teraso zasteklimo, so pojasnili v podjetju MARJAN OMANOVIČ S.P. S tem bo terasa pridobila tako na uporabnosti kot vrednosti, saj zastekljena terasa nudi zaščito pred dežjem, hrupom, prahom, umazanijo in mrazom.

  Vseeno pa moramo pred izbiro zimskega vrta za teraso poznati določene lastnosti, saj je vsak zimski vrt unikaten in prilagojen vašim bivalnim potrebam. Najpomembnejša stvar je izbira prave lokacije, ki mora biti sončna. V primeru da grozi pregrevanje poleti, morate načrtovati tudi ustrezno zračenje in senčila. Nenazadnje pa je veliko odvisno tudi od izbire zasteklitve in konstrukcije, za katero je priporočljivo, da je aluminijasta.

  zasteklitev-terase.jpg
  Zasteklitev terase z aluminijasto konstrukcijo se lahko izvede izjemno hitro.

  2. Zasteklitev balkona

  Če nimamo na voljo terase imamo zagotovo balkon, ki tvori stik z zunanjostjo tudi kadar nimamo zemljišča. Ob današnjem hitrem in stresnem tempu življenja ni zanemarljivo, da lahko na domačem balkonu, ne glede na letni čas ujamete nekaj prijetnih sončnih žarkov. Z zasteklitvijo balkona povečamo bivalni prostor, povečamo njegovo vrednost, preprečimo vdor toplega ali hladnega zraka v stanovanje in zmanjšamo stroške ogrevanja. Delno ali polno je mogoče zastekliti katerikoli balkon. Balkon zaprt z alu ali pvc konstrukcijo bo zdržal več desetletij.

  zastekljen-balkon.jpg
  Zasteklitev balkona služi kot podaljšek bivalnih prostorov v vseh letnih časih.

  3. Vetrolovi

  Vetrolov je konstrukcijsko soroden zimskemu vrtu, vendar služi nekoliko bolj praktični funkciji. Z vetrolovom se vzpostavi vmesno območje med zunanjim prostorom ter ogrevano oz. hlajeno notranjostjo. Pri vstopanju v prostor se tako zrak manj meša in posledično se izgubi manj energije, pojasnjujejo v podjetju MARJAN OMANOVIČ S.P. Vetrolovi so še posebej učinkoviti za objekte v katere vstopamo pogosto npr. za javne stavbe. Na razpolago so PVC vetrolovi ali ALU vetrolovi različnih barv in vrst stekla. Za večstanovanjske stavbe se uporabljajo vetrolovi iz aluminijastih profilov in termopan stekla. Vrata pa so lahko klasična ali avtomatska. Z zasteklitvijo balkona ali terase boste ujeli mnogo več sončnih dni.

  12010
  Avtor: Mojmojster

  Kako so Vam koristile te informacije?


  Revija Mojmojster

  Najboljše prakse, ideje in nasveti za urejen dom. V vaš e-nabiralnik vsakih 14 dni, brezplačno!

  Gradite prenavljate? Pridobite ugodne ponudbe naših partnerjev za kratkoročni ali dolgoročni kredit:
  Informativni mesečni obrok*
  /mesec


  Znesek kredita
  EUR
  Doba odplačevanja
  let
  Naprej
  Izračun kredita >

  *Informativni mesečni obrok je izključno informativne narave in ne predstavlja ponudbe za sklenitev kredita ali poslovne zaveze družbe Daibau ali bank. Izračun je namenjen informaciji uporabniku o okvirni višini mesečnega obroka za določen znesek stanovanjskega kredita ob določeni dobi odplačevanja. Pri izračunu mesečnega obroka je uporabljena zgolj informativna fiksna obrestna mera 3,6%. Za točen izračun in ponudbo je potrebno pridobiti ponudbe bank.

  Iščete izvajalce, ponudbo za področje Zimski vrtovi?

  Pogoji uporabe I Politika zasebnosti I Informacije o piškotih I Impressum
  © 2023 Daibau International d.o.o., vse pravice pridržane