Za področje
    https://skleni.triglav.si/isklepanje/dom/dom_zavarovanje?utm_campaign=dom&utm_medium=banner&utm_source=moj-mojster&utm_term=affiliate

    Notranja vrata: cena za sobna vrata

    Članek je koristil že 25476+ uporabnikom
    Čeprav vsa opravljajo enako funkcijo, imamo na trgu zelo različne možnosti izbire. Glede na material lahko izberemo med masivnimi lesenimi notranjimi vrati, furniranimi notranjimi vrati in imitacijo furnirja, steklenimi notranjimi vrati ali kovinsko izvedbo. Kakšne so cene in kaj se nam najbolj splača pri izbiri?
    Strokovni članek 25476
    notranja vrata furnir
    Imamo kar 657 izvajalcev za področje Notranja vrata:

    1. Notranja vrata: načini odpiranja

    Glede na način odpiranja pa ločimo drsna vrata, nihajna vrata in notranja vrata na klasično levo ali desno odpiranje, ki jih ima doma večina od nas.

    2. Kaj moramo vedeti pred nakupom vrat?

    Pred nakupom moramo predvsem zelo natančno vedeti, kaka je dimenzija zidarske odprtine. Torej odprtine, ki je neobdelana. Dimenzije notranjih vrat se gibljejo med 75 cm, ki so minimalna vrata za servisne prostore do 130 cm, kar je maksimalna mera za enokrilna nihajna ali klasična notranja vrata na odpiranje.

    3. Cena za notranja vrata

    Cene za notranja vrata so precej razgibane. Seveda bo največjo vlogo odigrala cena notranjih vrat. Te se gibljejo med 200 in 1000 EUR, vse pa je odvisno od njihove izvedbe. Najbolj uporabljan je masiven lesen podboj, saj prenaša točkovne obremenitve in furnirano vratno krilo. V nadaljevanju bomo spregovorili tudi o drugih možnostih.
    Lesena notranja vrata
    Lesena notranja vrata s črnimi poudarki - tečaji in kljukami.

    4. Drsna vrata

    4.1 Drsna vrata - praktična in lepa

    Drsna notranja vrata so lahko lep in praktičen element v prostoru. Posebej prav pridejo tam, kjer ni prostora za klasično opiranje vratnega krila, recimo na ozkih hodnikih. Notranja drsna vrata ločimo po sistemu zapiranja. Zapirajo se lahko v steno ali ob steni. Drsna vrata so vpeta na zgornji in spodnji strani v eno ali večtirno vodilo. Premikajo se na kolescih ob dveh protiprašnih ščetkah, ki jih varujejo pred umazanijo. Debeline vratnega krila drsnih vrat se začnejo pri 4 cm do 8 cm, če jih želimo izolirati. Pri vratih, ki se zapirajo v »žep« oziroma v ALU kaseto je pomanjkljivost nekoliko bolj komplicirana montaža in dejstvo, da moramo nanje misliti že v gradnji.
    Splošna pomanjkljivost drsnih notranjih vrat - še posebej tistih, ki se zapirajo ob steni - je slabše tesnjenje in zvočna izolacija.

    4.2 Cena za drsna vrata

    Cena drsnih vrat se zaradi vodil začne pri 400 EUR, če vgrajujemo kaljeno steklo pa 600 EUR.
    Drsna vrata
    Drsna vrata so odlična za sobe, kjer ni prostora za široka krilna vrata.

    5. Furnirana vrata

    5.1 Furnirana vrata so cenovno dostopnejša

    Furnirana notranja vrata so kompromis videza masivnih lesenih vrat in cenovne dostopnosti in lahkosti vratnega krila. Na izbiro imate več deset furnirjev domačih in tujih lesov, najbolj pa sta v uporabi oreh ali hrast zaradi svoje trdote in obstojnosti. Na voljo je več sestav vratnih kril. Tradicionalno je bilo v uporabi satovje iz kartona ali lahkega drugega materiala.
    Vse več se uporabljajo furnirana notranja vrata s perforirano iverno ploščo, ki nudi visoko trdnost in hkrati nizko težo.

    5.2 Cena za furnirana vrata

    Cenik za notranja furnirana vrata se giblje od 200 EUR za zelo osnovne izvedbe, nekoliko več, do 400 EUR boste odšteli za vrata z magnetnimi ključavnicami in skritimi nasadili, prestižnejše različice pa dosežejo tudi 600 EUR.
    Notranja vrata furnir
    Furnirana notranja vrata so dober kompromis med videzom in ceno.

    6. Masivna sobna vrata

    6.1 Masivna vrata iz križno lepljenih panelov

    Masivna notranja vrata so običajno izdelana iz troslojnega križno lepljenega panela. Debelina takega krila znaša 4 cm. Notranjost krila je lahko izdelana tudi z lepljenih smrekovih letvic in furnirane plasti. Obstajajo pa tudi druge, oblikovno bolj dovršene izvedbe z lesenimi lepljenci, ki so bistveno dražje.

    6.2 Masivna notranja vrata - cena

    Cena za masivna notranja vrata se začne pri 300 EUR, seveda pa je spet vse odvisno od izbire lesa, nasadil in izvedbe.
     
    Če potrebujete nasvet strokovnjaka, katera vrata so najprimernejša za vaš projekt, se obrnite na Mibas d.o.o., kjer vam bodo pomagali pri izbiri in vgradnji notranjih vrat. Izberete lahko steklena notranja vrata, furnirana, drsna ali bela notranja vrata. Vzorčna vrata si lahko ogledate tudi v njihovem razstavnem salonu v Mengšu. 
     
    Vaša ekipa MojMojster
     
    Strokovni članek 25476
    Avtor: Mojmojster

    Kako so Vam koristile te informacije?


    Revija Mojmojster

    Najboljše prakse, ideje in nasveti za urejen dom. V vaš e-nabiralnik vsakih 14 dni, brezplačno!

    Gradite prenavljate? Pridobite ugodne ponudbe naših partnerjev za kratkoročni ali dolgoročni kredit:
    Informativni mesečni obrok*
    /mesec


    Znesek kredita
    EUR
    Doba odplačevanja
    let
    Naprej
    Izračun kredita >

    *Informativni mesečni obrok je izključno informativne narave in ne predstavlja ponudbe za sklenitev kredita ali poslovne zaveze družbe Daibau ali bank. Izračun je namenjen informaciji uporabniku o okvirni višini mesečnega obroka za določen znesek stanovanjskega kredita ob določeni dobi odplačevanja. Pri izračunu mesečnega obroka je uporabljena zgolj informativna fiksna obrestna mera 3,6%. Za točen izračun in ponudbo je potrebno pridobiti ponudbe bank.

    Iščete izvajalce, ponudbo za področje Notranja vrata?

    Imamo kar 657 izvajalcev za področje Notranja vrata:

    Brezplačno povpraševanje
    Izbor podjetij, ocene strank
    Brez provizij
    Imamo kar 657 izvajalcev za področje Notranja vrata
    9.3
    0

    ZGONEC proizvodnja, trgovina in storitve, d.o.o.


    9.9
    35

    ZS DESIGN, montaža pohištva, Svjetislav Zelić, s.p.


    10
    1

    DAMIJAN KOŠIČ S.P.


    10
    6

    Elita Group d.o.o


    Pogoji uporabe I Politika zasebnosti I Informacije o piškotih I Impressum
    © 2023 Daibau International d.o.o., vse pravice pridržane