Za področje
    https://vsebovredu.triglav.si/prirocniki/zavarovanje-doma?p=01&utm_campaign=dom&utm_medium=banner&utm_source=moj-mojster&utm_term=affiliate

    Posteljni okvirji: kako izbrati posteljni okvir?

    Članek je koristil že 3252+ uporabnikom
    Poleg kvalitetne vzmetnice je za dober spanec pomemben tudi posteljni okvir, ki vzmetnici nudi zadostno podporo. Kakovostno spanje je najpomembnejša stvar, ki jo lahko naredite za svoje zdravje. Na razpolago so številni različni posteljni okvirji: kovinski, leseni, oblazinjeni in cenovno dostopni okvirji iz iverala. Posteljni okvir je lahko tudi odlično mesto za shranjevanje.
    Trendi, dizajn 3252
    posteljni okvir
    Imamo kar 1130 izvajalcev za področje Spalnice:

    1. Kakšne dimenzije imajo posteljni okvirji?

    1.1 Standardne dimenzije

    Posteljni okvirji so vnaprej določenih dimenzij. Za enojno posteljo je dimenzija okvirja običajno 90 ali 100 cm v širino in 190 ali 200 cm v dolžino. 190 cm je sicer vse bolj redka dolžina za posteljni okvir. Posteljni okvirji za večje postelje za enega merijo 120/200 cm, na 140/200 cm okvirju pa bi že lahko spali dve osebi. Standardne dimenzije za posteljni okvir zakonske postelje so 160/200 cm, 180/200 cm in 200/200 cm. Za udobno spanje dveh oseb vsekakor zadostuje 160 cm širine, 180 pa je že izjemno udobno. 200/200 cm posteljni okvirji so primerni le za izjemno velike spalnice, kjer ni potrebe po varčevanju s prostorom.

    1.2 Posteljni okvirji po meri

    Sicer so lahko narejeni tudi po meri, vendar pa boste imeli v tem primeru težave pri izbiri jogija, ki bo moral biti prav tako narejen po meri. Vse skupaj posteljo precej podraži. Posteljni okvirji, narejeni po meri, so zaradi tega dobra izbira le za izjemno majhne spalnice, kjer se s mora posteljni okvir na vsak način prilagoditi dimenzijam prostora.

    Posteljni okvirji
    Posteljni okvirji so lahko narejeni tudi po meri, vendar pa boste imeli v tem primeru težave pri izbiri jogija.

    2. Posteljni okvir in velikost spalnice

    Postelja je običajno največji element v spalnici, posteljni okvir pa odloča o tem, kako velika bo. Pri izbiri velikosti posteljnega okvirja je potrebno zagotoviti neovirano gibanje po spalnici. Okrog postelje za neovirano gibanje pustite vsaj 60 centimetrov, v kolikor postelja meji na steno. Med omaro in posteljnim okvirjem je priporočljivo pustiti vsaj 80 centimetrov prostora. Odlična rešitev za spalnice, kjer nimamo dovolj prostora za shranjevanje, so predali, ki se jih integrira v posteljni okvir. 

    3. Posteljni okvirji več vrst

    3.1 Klasični posteljni okvir

    Klasični posteljni okvir zahteva letveno posteljno dno in nato vzmetnico. Klasični posteljni okvir je pogost pri starejših posteljah, trenutno pa ga nadomeščajo sodobnejši sistemi, udobnejši za spanje. 

    3.2 Posteljni okvir s platformo

    Posteljni okvir s platformo ne potrebuje letvenega dna, vzmetnica namreč leži neposredno na platformi. V zadnjem obdobju so vse popularnejše posteljni okvirji s platformo, ker so višji. Posteljni okvir s platformo mora imeti platformo nujno luknjasto, da se lahko jogi zrači in diha. Okvirji s platformo so običajno oblazinjeni, velikokrat pa se platforma prisloni tudi vertikalno ob steno. To je odlična rešitev za branje v posteji, saj ne maže stene. 

    3.3 Kovinski posteljni okvir

    Kovinski posteljni okvir je redek. Kovina je hladen material, ki ni najbolj prijazen uporabi in spanju. Kovinski posteljni okvirji so bolj pogosti pri posteljah z ekstravagantnim in izstopajočim dizajnom. 

    Posteljni okvir
    Če v postelji tudi berete, je posteljni okvir z vzglavjem idealna izbira. 

    4. Posteljni okvir in vzglavje

    Oblazinjeno posteljno vzglavje je odlična rešitev za posameznike, ki v postelji veliko berejo. Omogoča nam udoben naslon hrbtenice. Klasična ali kovinska posteljna vzglavja služijo zgolj kot zaščita. Posamezni proizvajalci omogočajo svobodno izbiro posteljnega vzglavja. V kolikor proizvajalec ne omogoča oblazinjenega vzglavja pa lahko vzglavje naročite posebej in ga pritrdite na steno.

     

    Trendi, dizajn 3252
    Avtor: MojMojster Magazin - Trendi

    Kako so Vam koristile te informacije?


    spalnice, ideje in inspiracije

    Revija Mojmojster

    Najboljše prakse, ideje in nasveti za urejen dom. V vaš e-nabiralnik vsakih 14 dni, brezplačno!

    Gradite prenavljate? Pridobite ugodne ponudbe naših partnerjev za kratkoročni ali dolgoročni kredit:
    Informativni mesečni obrok*
    /mesec


    Znesek kredita
    EUR
    Doba odplačevanja
    let
    Naprej
    Izračun kredita >

    *Informativni mesečni obrok je izključno informativne narave in ne predstavlja ponudbe za sklenitev kredita ali poslovne zaveze družbe Daibau ali bank. Izračun je namenjen informaciji uporabniku o okvirni višini mesečnega obroka za določen znesek stanovanjskega kredita ob določeni dobi odplačevanja. Pri izračunu mesečnega obroka je uporabljena zgolj informativna fiksna obrestna mera 3,6%. Za točen izračun in ponudbo je potrebno pridobiti ponudbe bank.

    Iščete izvajalce, ponudbo za področje Spalnice?

    Imamo kar 1130 izvajalcev za področje Spalnice:

    Brezplačno povpraševanje
    Izbor podjetij, ocene strank
    Brez provizij
    Imamo kar 1130 izvajalcev za področje Spalnice
    9.5
    2

    BULOVEC BLAŽ S.P.


    10
    2

    MIZARSTVO HAFNER, mizarske storitve d.o.o.


    9.1
    0

    LESMONT Aleš Marič s.p.


    9.5
    0

    JENS MIHA JANEŽ S.P.


    Pogoji uporabe I Politika zasebnosti I Informacije o piškotih I Impressum
    © 2023 Daibau International d.o.o., vse pravice pridržane