Za področje

    Kaj je francoska postelja?

    Članek je koristil že 6894+ uporabnikom
    Pridevnik francoski velikokrat povezujemo s prestižem in udobjem. Besedna zveza francoska postelja ima dvojen pomen. Prvi pomen vsekakor predstavlja veliko večjo velikost vzmetnice za enojno posteljo, drugi pomen predstavlja razkošen posteljni okvir z mogočnim vzglavjem in baldahinom. Francoska postelja pri nas ni pogosta, a si jo v resnico želi veliko ljudi, zato smo za vas pripravili nekaj smernic.
    Trendi, dizajn 6894
    francoske postelje
    Imamo kar 1130 izvajalcev za področje Spalnice:

    1. Klasična francoska postelja

    Klasičen primer francoske postelje ima okvir iz masivnega lesa ali železa. Okvir, ki ga ima francoska postelja, je bogato okrašen, izrezljan, barvan, lahko pa je celo pozlačen. Dekorativni elementi naravnih okraskov in izrezljani vzorci na posteljnem okvirju prezentirajo kraljevo razkošnost francoske postelje. Značilna francoska postelja je velika in udobna, namenjena eni osebi, a lahko zlahka na njej spita dva odrasla posameznika. Seveda obstajajo danes tudi večje različice, kjer ima francoska postelja dimenzije, primerne za spanje dveh oseb, zato lahko funkcionira kot stadardna zakonska postelja.

    2. Komu je namenjena francoska postelja?

    Francoska postelja je pravzaprav lahko namenjena komur koli, še posebej pa je popularna in dobra izbira za nekoliko večje sobe oziroma spalnica. Temu je tako zaradi njenih dimenzij, predvsem pa zaradi razkošnega videza in posledično večjega volumna, ki ga francoska postelja premore. Zaradi svoje velikosti je francoska postelja odlična naložba za sobe najstnikov ali gostov. Namenjena je samski osebi, omogoča udobno in prijetno spanje. Prijetna velikost in izoblikovanost francoske postelje lahko zagotovi intimnost za mlad par. Primerna je za večje elegantno oblikovane spalnice, kjer postelja predstavlja osrednji razkošni element z bogatimi detajli.

    2.1 Kakše dimenzije ima francoska postelja

    Širina francoske postelje je 140 centimetrov, njena dolžina pa po standradu 190 ali 200 cm. Danes se praktično ne kupujejo in uporabljajo več postelje z dolžino 190 cm, zato vam priporočamo nakup 200 cm dolge postelje. Zakonska postelja, tudi če je francoska, potrebuje dimenzije 160/200 cm ali 180/200 cm, za res velike prostore pa zna biti odlična izbira tudi 200/200 cm velika zakonska postelja.

    Francoska postelja
    Francoska postelja je sinonim za udobnost in razkošje. 

    3. Detajli francoske postelje

    Prvotni okvir francoske postelje je bil iz masivnega lesa. Danes se to razkošnost materiala prikazuje tudi z drugimi materiali in barvami (kovina, tkanina, čipke, materiali kot so svila, žamet...). Poseben detajl so vsekakor skrbno izdelane posteljne noge, ki so pogosto v različnih stilih. Skrbno izbrane noge poudarijomogočnost, prefinjenost in glamuroznost postelje. Francoska postelja ni primerna za umestitev v majhne in utesnjene spalnice, saj njena pojavnost zavzame veliko volumna, kar zna v malih sobicah delovati preveč zadušljivo.

    4. Francoska postelja kot zakonska postelja

    Če vam uspe najti posteljo dimenzij, kot jih zahteva zakonska postelja, je francoska postelja lahko odlična zakonska postelja. Sploh take z baldahinom nudijo nekaj privatnosti in ustvarjajo intimno in razburljivo vzdušje, kjer je vsak spanec svoja lastna dogodivščina. Zakonska postelja je pomemben element vsakega doma, zato ni razloga, da je ne bi zasnovali nekoli bolj drzno, glamurozno in ekstravagantno. Pri tem pa priporočamo, da ste pozorni na splošni izgled spalnice in interierja stanovanja oziroma hiše. Francoska postelja je enostavno tako posebna in "ekstra", da zna delovati v določenih tiših bolj zadržanih interierjev neprimerno in prislilno, skratka necelovito. 

    Zakonska postelja
    Večja francoska postelja lahko funkcionira tudi kot zakonska postelja. 

     

    Trendi, dizajn 6894
    Avtor: MojMojster Magazin - Trendi

    Kako so Vam koristile te informacije?


    spalnice, ideje in inspiracije

    Revija Mojmojster

    Najboljše prakse, ideje in nasveti za urejen dom. V vaš e-nabiralnik vsakih 14 dni, brezplačno!

    Gradite prenavljate? Pridobite ugodne ponudbe naših partnerjev za kratkoročni ali dolgoročni kredit:
    Informativni mesečni obrok*
    /mesec


    Znesek kredita
    EUR
    Doba odplačevanja
    let
    Naprej
    Izračun kredita >

    *Informativni mesečni obrok je izključno informativne narave in ne predstavlja ponudbe za sklenitev kredita ali poslovne zaveze družbe Daibau ali bank. Izračun je namenjen informaciji uporabniku o okvirni višini mesečnega obroka za določen znesek stanovanjskega kredita ob določeni dobi odplačevanja. Pri izračunu mesečnega obroka je uporabljena zgolj informativna fiksna obrestna mera 3,6%. Za točen izračun in ponudbo je potrebno pridobiti ponudbe bank.

    Iščete izvajalce, ponudbo za področje Spalnice?

    Imamo kar 1130 izvajalcev za področje Spalnice:

    Brezplačno povpraševanje
    Izbor podjetij, ocene strank
    Brez provizij
    Imamo kar 1130 izvajalcev za področje Spalnice
    10
    2

    Mizarstvo Avbelj d.o.o.


    10
    2

    Benos, Uroš Bencik s.p.


    9.1
    0

    LESMONT Aleš Marič s.p.


    10
    5

    Mizarstvo Kramar, Tonček Klemen s.p.


    Pogoji uporabe I Politika zasebnosti I Informacije o piškotih I Impressum
    © 2023 Daibau International d.o.o., vse pravice pridržane