Za področje

    Gradbenik za novogradnjo in čistilni servis po gradbenih delih

    Članek je koristil že 2267+ uporabnikom
    Pri gradnji ali prenovi objekta se sprošča veliko prahu in umazanije. Preden je takšen prostor primeren za vselitev ga je potrebno temeljito očistiti. Čiščenje po gradbenih delih ponujajo številni čistilni servisi. Raziskali smo kaj vse je potrebno za čiščenje po gradnji.
    2267
    čiščenje po gradbenih delih

    1. Kako izbrati gradbenika za novogradnjo?

    Gradnja hiše je zahteven in dolg proces, zato se prepričajte, da boste izbrali primernega izkušenega gradbenika. Zberite čim več informacij, si naskicirajte seznam potrebnih del in izmerite približne količine površin, dolžine in volumnov. Več podatkov kot boste posredovali potencalnim izvajalcem, hitrejše in natančnejše bodo ponudbe. Ključno je, da z iskanjem obrtnika začneto pravočasno. Za manjša dela vsak teden dni prej, za večje projekte, kot so novogradnje, obnove fasad ali prenove objektov pa vsaj 2 meseca prej. Preverite pretekla dela izvajalcev, za primerjavo pa vedno zberite vsaj tri različne ponudbe.

    Po končani gradnji pa delo še ni končano, saj je potrebno novogradnjo ustrezno pripraviti na vselitev. Ena izmed ključnih storitev je čiščenje po gradnji.

    gradbenik za novogradnjo.jpg
    Pravočasno načrtujte vse faze gradnje: od gradbenega dovoljenja, iskanja izvajalcev do vselitve. 

    2. Preventivna zaščita med prenovo

    Večina gradbenih del povzroča velike količine prahu. Če se v stanovanju ali hiši lotevate prenove ali drugih večjih gradbenih posegov poskrbite za ustrezne zaščitne ukrepe, ki vam bodo prihranili nekaj stroškov za kasnejše čiščenje, svetujejo mojstri iz podjetja Atren. Pot do območja gradbišča naj bo pokrita z zaščitno folijo ali kartonom. Vrata v sosednje prostore naj bodo zaprta in dobro zatesnjena. Priporočljivo je, da v prostorih ni pohištva, v kolikor to ni mogoče pa naj bo zrakotesno ovito v zaščitno folijo. V kolikor je mogoče naj se med deli, ki sproščajo velike količine prahu, npr. vrtanje, rezanje ali brušenje, uporablja moker proces ali sesalec.

    zaščita pohištva.jpg
    Ustrezna zaščita tal in pohištva med gradbenimi deli, lahko prihrani veliko kasnejšega čiščenja.

    3. Čiščenja po gradbenih delih

    Zaradi agresivnosti in vseprisotnosti umazanije je čiščenje po gradbenih delih zahtevna naloga. Kvalitetno jo je možno opraviti le s profesionalno opremo in učinkovitimi čistili. V Atren svetujejo, da z izvajalci gradbenih del dogovorite za odvoz odpadnega materiala na deponijo še pred pričetkom čiščenja. Čiščenje naj se prične šele, ko so zaključena vsa dela v vseh prostorih ali bližnji okolici. Čiščenje po gradnji zajema čiščenje talnih površin, sten, luči, oken, okvirjev in polic, žaluzij, rolet, vrat, kopalniškega pohištva ter vsega drugega premičnega in stavbnega pohištva. Čiščenje bo potekalo veliko hitreje, če v prostorih ni pohištva.

    čiščenje gradbišča.jpg
    Odpaden gradbeni material je potrebno odstranjevati že med potekom del, na koncu pa sledi še finalno čiščenje.

     

    2267
    Avtor: Mojmojster

    Kako so Vam koristile te informacije?


    Revija Mojmojster

    Najboljše prakse, ideje in nasveti za urejen dom. V vaš e-nabiralnik vsakih 14 dni, brezplačno!

    https://vsebovredu.triglav.si/prirocniki/zavarovanje-doma?p=01&utm_campaign=dom&utm_medium=banner&utm_source=moj-mojster&utm_term=affiliate
    Gradite prenavljate? Pridobite ugodne ponudbe naših partnerjev za kratkoročni ali dolgoročni kredit:
    Informativni mesečni obrok*
    /mesec


    Znesek kredita
    EUR
    Doba odplačevanja
    let
    Naprej
    Izračun kredita >

    *Informativni mesečni obrok je izključno informativne narave in ne predstavlja ponudbe za sklenitev kredita ali poslovne zaveze družbe Daibau ali bank. Izračun je namenjen informaciji uporabniku o okvirni višini mesečnega obroka za določen znesek stanovanjskega kredita ob določeni dobi odplačevanja. Pri izračunu mesečnega obroka je uporabljena zgolj informativna fiksna obrestna mera 3,6%. Za točen izračun in ponudbo je potrebno pridobiti ponudbe bank.

    Iščete izvajalce, ponudbo za področje Čistilni servis?

    Pogoji uporabe I Politika zasebnosti I Informacije o piškotih I Impressum
    © 2023 Daibau International d.o.o., vse pravice pridržane