Za področje

    Strešna kritina iz pločevine

    Članek je koristil že 4801+ uporabnikom
    Strešna kritina iz pločevine v zadnjem obdobju postaja prva izbira med kritinami. Zakaj? V nadaljevanju predstavljamo le nekaj dobrih argumentov.
    4801
    Pločevinasta kritina v obliki strešnika

    1. Kovinska kritina

    Z nizko težo, vzdržljivostjo, modernim videzom in ugodno ceno ji skoraj ni para. Raziskali smo, kaj vse je potrebno vedeti o strešni kritini iz pločevine, da vam bo služila kar najdlje časa.

    Pločevinasta kritina je na voljo v več oblikah in barvah. Po obliki ločimo trapezno pločevino in pločevino v obliki strešnika.

    1.1 Kovinska kritina v obliki strešnika

    Kovinska kritina v obliki strešnika je estetske oblike, podobna klasičnim betonskim in opečnim kritinam. Poleg tega, da združuje lastnosti vseh teh kritin, ima še veliko ostalih prednosti.

    Kritine v obliki strešnika so primerne za strehe družinskih hiš, nadstreškov za avtomobile, nadstreške za delovne stroje, gospodarske ter kmetijske objekte. Zaradi moderne oblike profilov jih projektanti in arhitekti redno uporabljajo pri snovanju sodobnih objektov, saj združujejo tradicijo in sodobno tehnologijo.

    1.2 Trapezna strešna kritina

    Trapezna strešna kritina je funkcionalna oblika strešne kritine. Predvsem je zelo priljubljena zaradi ugodne cene, enostavne izdelave, vzdrževanja in montaže, pojasnjujejo v podjetju Kritine Majde.

    Kritine v obliki trapeza so zelo primerne za nadstreške avtomobilov, nadstreške za stroje, gospodarske objekte, kmetijske objekte. Primerne so tudi za fasade objektov. Zaradi svoje lahkosti, ki znaša le 4 - 5kg/m2, je trapezna pločevina primerna tudi za strehe z majhnimi nakloni, velike razpone ali za starejše stavbe s šibko konstrukcijo.

    Trapezna pločevinasta obroba za moderni videz objekta
    Trapezna pločevinasta obroba za moderni videz objekta

     

    2. Povzetek dobrih lastnosti...

    Kvalitetna kovinska kritina je odporna tudi na veliko točo, orkanski veter in zdrži 50 let in več, saj je zaščitena z vročim cinkanjem in prašnim barvanjem. Debelina cinka pri strešni kritine Majde znaša od 275 g naprej, debelina barve pa vsaj 25 mikronov. Prav tako nudijo dolgoletne garancije. Vse oblike so na voljo v več kot 40 različnih barvah. Kritine so dobavljive tudi s filcem proti kondenzu, za objekte, kjer ni možno zagotoviti zračnega mostu.

    3. Strešna kritina iz pločevine in cena

    Cena kovinske kritine je odvisna od kvalitete pločevine, vročega cinkanja, prašnega barvanja, oblike (trapezna ali v obliki strešnika) in seveda od proizvajalca. Za kvadratni meter valovite pločevine boste tako odšteli med 8 - 13 EUR/m2. Upoštevajoč vse naštete prednosti pa cena ne presega cen ostale ponudbe kritin.

    4801
    Avtor: Mojmojster

    Kako so Vam koristile te informacije?


    Revija Mojmojster

    Najboljše prakse, ideje in nasveti za urejen dom. V vaš e-nabiralnik vsakih 14 dni, brezplačno!

    https://skleni.triglav.si/isklepanje/dom/dom_zavarovanje?utm_campaign=dom&utm_medium=banner&utm_source=moj-mojster&utm_term=affiliate
    Gradite prenavljate? Pridobite ugodne ponudbe naših partnerjev za kratkoročni ali dolgoročni kredit:
    Informativni mesečni obrok*
    /mesec


    Znesek kredita
    EUR
    Doba odplačevanja
    let
    Naprej
    Izračun kredita >

    *Informativni mesečni obrok je izključno informativne narave in ne predstavlja ponudbe za sklenitev kredita ali poslovne zaveze družbe Daibau ali bank. Izračun je namenjen informaciji uporabniku o okvirni višini mesečnega obroka za določen znesek stanovanjskega kredita ob določeni dobi odplačevanja. Pri izračunu mesečnega obroka je uporabljena zgolj informativna fiksna obrestna mera 3,6%. Za točen izračun in ponudbo je potrebno pridobiti ponudbe bank.

    Iščete izvajalce, ponudbo za področje Pločevinaste strehe?

    Pogoji uporabe I Politika zasebnosti I Informacije o piškotih I Impressum
    © 2023 Daibau International d.o.o., vse pravice pridržane