Za področje

    Kako doseči zdravo bivalno ugodje?

    Članek je koristil že 1660+ uporabnikom
    Raziskave potrjujejo, da je treba za dosego zdravega bivanja upoštevati tri pomembna področja, v kolikor želite zgraditi zdravo hišo. To je ustrezna izolacija hiše, masivna gradnja in kvalitetni notranji omet. Vsi elementi skupaj zagotavljajo zdravo bivalno ugodje za posameznika.
    1660
    Baumit Viva park

    1. Izolacija

    Eden izmed prvih pogojev kakovostnega bivanja in ustvarjanja idealnih razmer za bivanje je kakovosten fasadni sistem. Zato je kvalitetna izolacija ustrezne debeline na tem mestu nujno potrebna! Neizolirana hiša namreč potrebuje 2,5 - krat več energije v primerjavi z izolirano hišo. V primerjavi z neizolirano hišo, v izolirani hiši porabite samo 40% vse energije.

    izolacija.jpg
    Baumit izolacija

     

    2. Masivna gradnja

    Masivna gradnja je še vedno sinonim za kakovostno gradnjo hiše. Hiše z masivnimi zidovi in dobro toplotno izolacijo na zunanji strani najbolje shranjujejo energijo in uravnavajo kratkotrajna temperaturna nihanja, ne glede na letni čas oz. sezono (zima, poletje).

    Kombinacija opeke in ometa zagotavlja optimalno bivalno klimo, beton in omet zagotavljata dobro zvočno izolacijo in zaščito pred elektrosmogom, masivni les pa doprinese k dobri sobni akustiki in uravnavanju klime v prostoru.

    masiva.jpg
    Masivna gradnja je kakovostna

     

    3. Kvalitetni notranji omet

    Zadnja poglavitna točka, ki učinkovito pripomore k zdravemu bivalnemu ugodju je klima notranji omet, debeline 2 cm, ki pomembno pripomore k uravnavanju vlage v prostoru in zavira razvoj plesni. Najboljše počutje v prostoru dosežemo pri relativni vlažnosti med 40 in 60%.

    notranjost.jpg
    Klima notranji omet

    vir: Baumit

    1660
    Avtor: Mojmojster

    Kako so Vam koristile te informacije?


    Revija Mojmojster

    Najboljše prakse, ideje in nasveti za urejen dom. V vaš e-nabiralnik vsakih 14 dni, brezplačno!

    Gradite prenavljate? Pridobite ugodne ponudbe naših partnerjev za kratkoročni ali dolgoročni kredit:
    Informativni mesečni obrok*
    /mesec


    Znesek kredita
    EUR
    Doba odplačevanja
    let
    Naprej
    Izračun kredita >

    *Informativni mesečni obrok je izključno informativne narave in ne predstavlja ponudbe za sklenitev kredita ali poslovne zaveze družbe Daibau ali bank. Izračun je namenjen informaciji uporabniku o okvirni višini mesečnega obroka za določen znesek stanovanjskega kredita ob določeni dobi odplačevanja. Pri izračunu mesečnega obroka je uporabljena zgolj informativna fiksna obrestna mera 3,6%. Za točen izračun in ponudbo je potrebno pridobiti ponudbe bank.

    Iščete izvajalce, ponudbo za področje Fasade, Fasaderstvo?

    Pogoji uporabe I Politika zasebnosti I Informacije o piškotih I Impressum
    © 2023 Daibau International d.o.o., vse pravice pridržane