Za področje

    Lesni atelje Šivic - stoli z dušo

    Članek je koristil že 4807+ uporabnikom
    Material, ki ga uporabljamo za izdelavo različnih izdelkov, je izključno masiva. Slovenski gozdovi so neverjeten zaklad. Ponujajo pester izbor najrazličnejših vrst lesa. In prav tam se začne dolgotrajen proces nastajanja vsakega izdelka. Vsi izdelki v našem ateljeju so narejeni ročno, kar pa pomeni, da vsak izdelek prejme neko osebnostno noto. Kakor je vsak človek individuum, tudi izdelek, ki je plod človekovi rok, nosi to sporočilo. Je unikaten. Na nek način vsak izdelek govori svojo zgodbo, saj niti eden ni enak drugemu.
    Trendi, dizajn 4807
    Atelje Šivic

    1. Naša zgodba

    Lesni atelje Šivic se ponaša z dolgoletno tradicijo izdelovanja lesenih stolov. Stoli predstavljajo devetdeset odstotkov vseh izdelkov, narejenih v našem ateljeju. Prvo naročilo sega v leto 1989, ko je bilo narejenih dvanajst replik Plečnikovega Študentskega stola za arhitekturni biro Mušič iz Ljubljane. Pod imenom Lesni Atelje Šivic deluje dodatna znamka imenovana Plečnik Stol oziroma Plečnik Chair. Plečnik Stol izdeluje replike stolov Jožeta Plečnika, našega velikega mojstra arhitekture. Naj bo Plečnik stol ali Šivic stol, prav vsi so narejeni klasično, po principih tradicionalnih mizarskih tehnik.

    Ročni razrez, klasični vezni utori “dedec&babca”, uporaba ročnih obličev za doseganje najkakovostnejše površine in končnega izgleda. Zaščita izdelka oziroma premaz je posebno poglavje. Objekt je lahko lakiran ali oljen, premazan z različnimi voski, obvladamo pa tudi tehniko francoske politure. Pri našem delu vedno iščemo ideal. Stoli, ki prihajajo iz naše delavnice, so narejeni za več generacij. Les je lep.

    1.1 Plečnikov Študentski stol

    Najbolj prodajan model stola v našem podjetju. Naročila za Študentski stol se pojavljajo v najrazličnejših vrstah lesa. Naročniki so: arhitekturni biroji, odvetniške pisarne, različne ordinacije in zasebniki.

    Plečnikov stol.png
    Plečnikov stol

     

    1.2 Sklepnik

    Drugi najbolj prodajan model: Navdih za stol Sklepnik je bil poiskan v mnogih kamnitih sklepnikih, ki
    krasijo vhode starih kmečkih in meščanskih hiš.

    Sklepnik.png
    Sklepnik

     

    1.3 Karel Veliki

    Stol z velikim imenom. Pogosteje zaželjen med moškim delom naših naročnikov.

    Karel Veliki.png
    Karel Veliki

     

    1.4 Etno kmečki stol

    Stol z velikim številom izvedenk in izpeljank. Izdelek, ki se poda v vsako kmečko izbo.

    Etno kmečki stol.png
    Etno kmečki stol

     

    Kontakt

    Za vse, ki jih naši izdelki zanimajo, ali bi želeli imeti dodatne informacije v zvezi z našo obrtjo, nas lahko kontaktirajo preko elektronskega naslova uros@sivic.si ali pa pokličejo na telefonsko številko + 386 51 323 190.

     

     

     

    Trendi, dizajn 4807
    Avtor: Mojmojster

    Kako so Vam koristile te informacije?


    Revija Mojmojster

    Najboljše prakse, ideje in nasveti za urejen dom. V vaš e-nabiralnik vsakih 14 dni, brezplačno!

    Gradite prenavljate? Pridobite ugodne ponudbe naših partnerjev za kratkoročni ali dolgoročni kredit:
    Informativni mesečni obrok*
    /mesec


    Znesek kredita
    EUR
    Doba odplačevanja
    let
    Naprej
    Izračun kredita >

    *Informativni mesečni obrok je izključno informativne narave in ne predstavlja ponudbe za sklenitev kredita ali poslovne zaveze družbe Daibau ali bank. Izračun je namenjen informaciji uporabniku o okvirni višini mesečnega obroka za določen znesek stanovanjskega kredita ob določeni dobi odplačevanja. Pri izračunu mesečnega obroka je uporabljena zgolj informativna fiksna obrestna mera 3,6%. Za točen izračun in ponudbo je potrebno pridobiti ponudbe bank.

    Iščete izvajalce, ponudbo za področje Masivno pohištvo?

    Pogoji uporabe I Politika zasebnosti I Informacije o piškotih I Impressum
    © 2023 Daibau International d.o.o., vse pravice pridržane