Za področje

    Kamini cena

    Kakšna je cena kamina? Kaminska peč je lahko glavni ali sekundarni vir ogrevanja vašega doma. Toplovodni kamini so zanimivi predvsem zato, ker lahko bistveno znižajo stroške ogrevanja stavbe. Vedno več uporabnikov ponovno posega po kaminu, saj si z uporabo tega lahko zmanjšamo stroške ogrevanja, saj so cene elektrike ali npr. kurilnega olja vedno višje. Cena kamina je odvisna od vrste kamina (sevalni, toplovodni, toplozračni), odprtosti ognjišča (zaprto ali odprto), vrste peči (na polena, pelete, plin, bioetanl ali elektriko) ter seveda od izvajalca. Cena dobave in vgradnje sobnega kamina z močjo 3-8kW znaša med 2000-10000 EUR.

    Komu zaupati postavitev kamina? Uporabite obrazec spodaj in pošljite povpraševanje ustreznim in ocenjenim ponudnikom kaminov v vaši okolici. Brezplačno in nezavezujoče!

    Pridobite ponudbo:
    Pošlji povpraševanje

    Cena za kamin


    Cena kamina. Cena dobave in vgradnje sobnega kamina od 3-8kW.

    2400.00 €/kos

    MINIMALNA CENA
    €/kos

    SREDNJA CENA
    12000.00 €/kos

    NAJVIŠJA CENA
    Želim ponudbo izvajalcev

    Kaminski vložki na drva - cena

    Za stanovanjske hiše je najobičajnejša vgradnja in pozidava kaminskega vložka. Vgradnja kamina zajema preboj za dimnik n montažo dimne cevi, cev za dovod zraka (po ali nad ploščo), cev za kondenz ter obzidavo iz šamotne opeke in/ali siporexa. Kaminski vložek je lahko odprt ali zastekljen: L-zasteklitev, polkrožna zasteklitev, ravna zasteklitev, trapezna zasteklitev, tristranska zasteklitev in tunelska zasteklitev.

    3500 €/kpl

    MINIMALNA CENA
    4750 €/kpl

    SREDNJA CENA
    6000 €/kpl

    NAJVIŠJA CENA

    Druge cene za - Kamini

    vaša količina

    enota

    okvirna cena

    vaša cena

    Bioetanolski kamin

    Cena za kamin na bioetanol. Cena bioetanolskega eko kamina. Cena za stenski biokamin dimenzij 60 x 50 x 15 cm z zmogljivostjo ogrevanja med 1 in 6 kW, skupaj z montažo, brez bioetanola.


    kpl

    €/kpl

    Kaminska peč

    Cena za kaminsko peč. Cena kaminske peči za moč ogrevanja do 5 kW standardne izvedbe. Cena za dobavo in montažo peči brez dimnika.


    kpl

    €/kpl

    Plinski kamin

    Cena za samostojni plinski kamin. Cena samostojnega plinskega kamina z močjo ogrevanja med 5 in 8 kW. Cena za plinski kamin, skupaj s plinsko jeklenko za do 25 ur delovanja.


    kpl

    €/kpl

    Sevalni kamin

    Cena za sevalni kamin. Cena sevalnega akumulacijskega kamina klasične izvedbe z ogrevalno močjo do 15 kW.


    kpl

    €/kpl

    Toplovodni kamin

    Cena za toplovodni kamin. Cena kamina za ogrevanje prostora in vode z močjo do 20 kW. Cena za kaminski vložek, priklop in izdelavo kaminske obloge, brez izvedbe vodovodnih instalacij.


    kpl

    €/kpl

    Toplozračni kamin

    Cena za toplozračni kamin. Cena toplozračnega vgradnega kaminskega vložka iz jeklene komore z vgrajenim sistemom za kroženje zraka. Cena za vložek, priklop kamina in izdelavo kaminske obloge.


    kpl

    €/kpl

    SKUPAJ:
    Pošlji povpraševanje >

    Kako so Vam koristile te informacije?

    Potrebujete ponudbe naših partnerjev za kratkoročni ali dolgoročni kredit?
    Informativni mesečni obrok*
    /mesec


    Znesek kredita
    EUR
    Doba odplačevanja
    let
    Naprej
    Izračun kredita >

    *Informativni mesečni obrok je izključno informativne narave in ne predstavlja ponudbe za sklenitev kredita ali poslovne zaveze družbe Daibau ali bank. Izračun je namenjen informaciji uporabniku o okvirni višini mesečnega obroka za določen znesek stanovanjskega kredita ob določeni dobi odplačevanja. Pri izračunu mesečnega obroka je uporabljena zgolj informativna fiksna obrestna mera 3,6%. Za točen izračun in ponudbo je potrebno pridobiti ponudbe bank.

    Kamini na drva, pelete, bioetanol in vse kar morate vedeti

    1. Kaj morate vedeti pred nakupom kamina?

    1.1. Odgovorite na ta vprašanja

    Kako želim uporabljati kamin in kaj pričakujem od njega?
    Bomo kurili le občasno oziroma dodatno ogrevali prostor ter želimo pričarati topel ambient?

    Želimo na hitro ogreti prostor ali bi raje bolj počasno toploto, ki seva ter se ohranja dolge ure?
    Bomo z ogrevalno napravo zgolj podprli primarni ogrevalni sistem?

    Želimo dnevno ogrevati celo stanovanje ali hišo?
    Želimo le uživati ob pogledu na ogenj in ustvariti lep ambient?

    Kakšne oblike in velikosti naj bo kamin?
    Kamin ni zgolj uporaben element, ima tudi estetski doprinos v prostoru. Obstajajo številne oblike in velikosti ter različni materijali obloge kaminov. Oblika in velikost kamnina sta največkrat odvisni od prostora, ki je na razpolago za njegovo vgradnjo. Velikost kamina (velikost kurišča in celotne ogrevalne površine), ki bo služil kot samostojni oziroma glavni vir ogrevanja je nujno potrebno prilagoditi toplotnim potrebam prostora oziroma hiše.

    Kakšno moč naj ima kamin?
    Moč kamina je odvisna od vaših odgovorov na zgornja vprašanja. Potrebno je torej najprej določiti namen kamina, način uporabe itd. Pomembno je tudi kako je vaš objekt zgrajen (pasivna gradnja, nizkoenergetska gradnja, klasična gradnja...), kakšna je kakovost obstoječih oken in vrat, izolacije objekta, kako velik je objekt, kje v objektu je kamin postavljen in kakšna je njegova povezava z drugimi prostori...Zaradi številnih dejavnikov, ki jih je potrebno upoštevati je najbolje, da moč kamina določite skupaj s strokovnjaki, pa najsi bo to strojni inženir, ki vam izdela projekt ogrevanja ali pa strokovnjaki v trgovini.  

    2. Izbira ponudnikov in izvajalcev

    Pri nakupu in vgradnji kamina morajo biti izpolnjene številne specifične zahteve, da bo kamin grel učinkovito in, da bo hkrati poskrbljeno za varno uporabo in varnost uporabnikov. Zato je zelo pomembno, da izberete ponudnika, ki vam bo zagotovil kakovostno strokovno svetovanje in obenem tudi strokovno izvedbo vgradnje, kjer bo poskrbljeno za vse detajle.  Ko kamin prevzamete v uporabo vam mora izvajalec oz. ponudnik priskrbeti pisna navodila, kako kamin pravilno uporabljati ter vzdrževati. Kakovosten ponudnik vam bo tudi zagotovil ustrezen servis kaminske peči ter v primeru napak ali obrabe tudi nadomestne dele.

    Ko imamo možnost kamin načrtovati vnaprej se je najbolje odločiti za vgradni kamin
    Ko imamo možnost kamin načrtovati vnaprej se je najbolje odločiti za vgradni kamin

    3. Različne vrste kaminov

    3.1. Glede na način vgradnje

    3.1.1. Kaminske peči

    Kaminska peč je samostojna naprava za kurjenje, ki jo je možno poljubno umestiti v prostor. V kolikor gre za kamin, ki potrebuje dovod in odvod zraka je postavitev tovrstnega kamina seveda pogojena s prostorskimi možnostmi (lokacija dimnika, dostop do zunanjega zraka...) Kaminska peč običajno ne akumulira toplote (obstajajo sicer tudi različice, ki akumulirajo toploto), kar pomeni, da se bo prostor hitro segrel vendar tudi hitro ohladil po končanju kurjenja.

    3.1.2. Vgradni kamini

    Vgradni kamin je kaminski vložek, ki ga vgradimo oz. obzidamo z različnimi materijali kot je šamotna opeka penjen beton, ter obložimo z dekorativnimi oblogami oz. zaključnimi sloji (kamen, keramične ploščice…). Vgradni kamini, glede na vrsto izvedbe, bolje oziroma slabše akumulirajo toploto. Praviloma pa v prostor oddajajo toploto še več ur po tem, ko smo v njih nehali kuriti.

    3.2. Glede na to koliko prostorov želimo ogrevati

    3.2.1.Toplozračni kamini

    Toplozračni kamini so prava izbira, če želimo ogrevati zgolj enega ali pa večje število med seboj povezanih prostorov, kot so denimo dnevna soba, kuhinja in jedilnica. Sistem za ogrevanje zraka izkorišča sevalno toploto kurilne naprave in jo preko prezračevalnih cevi spušča v prostor. Za učinkovito ogrevanje prostora je potrebno stalno kroženje zraka. Kroženje zraka je možno pospešiti z dodatnim ventilatorskim sistemom, zaradi katerega se toplota enakomernejše in hitreje prenaša od kamina po celotnem prostoru. Prednosti toplozračnega kamina so hitro ogrevanje, možnost prerazporeditve toplote, enakomerna razporeditev toplote po prostoru, slabosti pa možnost prekomernega segrevanja prostora, ni akumulacije toplote.

    3.2.2.Toplozračni kamini z razvodom cevi

    Delujejo na enak način kot toplozračni kamini le, da so od kamina razpeljane cevi tudi v druge prostore stanovanja. Ogrevan zrak nato od peči do drugih prostorov prehaja s pomočjo ventilatorjev. Odločitev za tovrstni sistem je primerna pri novogradnjah, ki so dobro toplotno izolirane oziroma pri celovitih energetskih obnovah stanovanj in mansard.

    3.2.3.Toplovodni kamini

    Toplovodni kamin je najprimernejša odločitev v primeru, da bomo z njim zagotavljali pretežni vir energije za ogrevanje. Pri toplovodnem sistemu ogrevanja se namesto zraka segreva voda. Le-ta v kurišču kroži neposredno okrog kaminskega oboda in prevzema toploto, ki se sprošča ob kurjenju. Ogreta voda nadalje potuje v ogrevalni sistem (visokotemperaturno ogrevanje, radiatorski sistem). Prednosti toplovodnih kaminov so prehajanje toplote od kamina po celi stavbi brez odvečnega izgubljanja toplote med potjo, možnost samostojnega zagotavljanja toplote, slabosti pa višja cena, brez elektrike ne deluje.

    3.3. Glede na vrsto kuriva

    3.3.1. Kamini na drva

    Drva so najcenejši energent, še posebej, če imamo lastna in jih pripravimo sami. Obstajajo tako vgradni kamini kot tudi kaminske peči na drva.  Pri tem tipu kamina je potrebno vzeti v obzir, da bomo potrebovali relativno velik suh in zračen prostor v katerem bomo drva shranjevali. Pri kurjenju drv nastaja tudi več pepela in dima kot pri kurjenju s peleti. V kamin bomo morali večkrat dnevno naložiti drva in se tudi naučiti pravilnega kurjenja. V manj sofisticiranih pečeh je potrebno za dobro zgorevanje poskrbeti za stalno dovajanje zraka sicer se strupeni dimni plini lahko začnejo širiti v notranji prostor. V bolj izpopolnjenih  kaminih te težave ni, saj zrak dovajajo samodejno in tako zagotovijo optimalno izgorevanje.

    Kadar se odločamo za kamin v obstoječem objektu je kaminska peč najboljša odločitev
    Kadar se odločamo za kamin v obstoječem objektu je kaminska peč najboljša odločitev

     

    3.3.2. Kamini na pelete

    Za pelete v nasprotju z drvi ne potrebujemo večjega prostora za shranjevanje. Lahko jih kupujemo sproti v manjših količinah (na voljo so v 15 kilogramskih vrečah) Da so vedno pri roki zato potrebujemo le manjši zabojnik. Sodobni kamini na pelete samodejno poskrbijo za kurjenje pelet in njihovo izgorevanje. Nastavimo lahko čas vžiga in čas, ko se kamin ugasne. Nekatere je možno upravljati tudi na daljavo.

    3.3.3. Kombinirani kamini

    To so kamini, ki omogočajo kurjenje tako na drva kot na pelete. So precej dražji od ostalih dveh možnosti zato se zanje ljudje manj odločajo.

    3.3.4. Kamini na bioetanol

    Na trgu so na voljo tudi kamini in kaminske peči na bioetanol. To je etilni alkohol, ki je izdelan iz prečiščenega in filtriranega alkohola in nima vonja ter ne onesnažuje okolja. Kamini na bioetanol so zato primerni za objekte, kjer ni možno namestiti dimnika. So varni in z njimi praktično nimamo dela. Imajo tudi odprta kurišča. Njihova moč ter izkoristek sta majhna, zato so primerni za dogrevanje oz. prostore, ki jih ogrevamo samo občasno. So predvsem lep dekorativni element, ki v prostoru ustvarja prijeten, topel ambient.

    3.3.5. Plinski kamini

    Plinske kamine se uporablja na podoben način kot kamine na bioetanol. Bistvena razlika pa je, da plinski kamini potrebujejo odvod dimnih plinov, saj so plini so strupeni.

    4. Postopek vgradnje zidanega kamina na biomase

    Za vgradnjo zidanega kamina oziroma kaminske peči se obrnite na ustrezne strokovnjake. Upoštevajte pa, da morajo biti pred vgradnjo izpolnjeni vsaj naslednji osnovni pogoji:

    4.1. Dimnik

    Za vgradnjo kamina potrebujete dimnik z zadostnim premerom. Za odprte kamine je potreben premer 25-30 cm, za kamine z zaprtim kuriščem pa premer 20-25cm. Priključek za kamin naj bo na višini 180 cm od tal ter pod kotom 45 stopinj.

    Pred vgradnjo, se posvetujte z dimnikarjem, ki bo po potrebi opravil tudi meritev vleka dimnika 

    4.2. Dovod zraka

    Potrebno je poskrbeti tudi za cev za dovod svežega zraka, ki dovaja kisik za gorenje ter segrevanje prostorov. Le ta naj bo premera min. 16cm (2x fi 7,5cm ali 3x fi 5cm). CEv za dovod zraka je lahko enostavno vodovodna plastična cev.

    4.3. Trdna podlaga in nosilnost stropa

    V kolikor bomo kamin postavljali v nadstropju je pred vgradnjo potrebno preveriti nosilnost stropa na katerem bo stal kamin. Najbolje, da se o tem posvetujete s statikom. Podlaga na kateri bo stal kamin pa tudi ne sme vsebovati mehkih materialov kot je npr. toplotna izolacija (stiropor...). Obstaja nevarnost, da bo, zaradi teže kamina, material popustil. Kamin bi se v tem primeru lahko posedel za nekaj milimetrov, posledično pa bi se pojavile razpoke na steni itd. Za vgradnjo kamina je zato potrebno poskrbeti za trdno podlago, ki bo prenesla težo kamina. V kolikor v obstoječem objektu ni možno zadostiti trdne podlage pa se s strokovnjaki posvetujte o alternativnih možnostih. Obstajajo tudi kamini, ki niso obzidani s težkimi materiali kot je kamen in so zato precej lažji.

    Mojmojster.net, pomagamo pri oceni investicije in izboru izvajalca za vaš Dom



    Želim ponudbo izvajalcev
    Zadnja povpraševanja

    Obnova kamina

    Pozdravljeno

    treba je preložiti kamin( ne vleče več). Starost kamina je 12let, peščena barva.

    Lp 315 € do 525 €

    ........

    Ležeči kamin

    Pozdravljeni,

    potrebujem ležeči kamin. Imam postavljeno krušno peč, katero želim podreti in na tem mestu narediti nov ležeči kamin. Stare pečnice bi rada ohranila za kamin. Prosim za kontakt.

    Lep pozdrav. 7200 € do 12000 €

    ........

    Vgradni kamin z montažo, zidanjem

    Pozdravljeni,

    potrebujem izvajalca, ki bi zmontiral vgradni kamin v steno z vsem kar spada poleg, napeljal tuljavo skozi dimnik in kamin zazidal v steno (tudi lepotna montaža). Želim tudi ponudbo kaminov. Nižji cenovni rang, ogrevanje za cca 100 m2.

    Lep pozdrav. 1080 € do 1800 €

    ........

    Želim ponudbo izvajalcev





    Cena, Kamin, 40m2
    Kamini, Medvode

    4320 € do 7200 €

    Cena, Kaminsko peč na drva, 58 m2
    Kamini, Tolmin

    3240 € do 5400 €

    Cena, Kamin, 120m2
    Kamini, Hrastnik

    1080 € do 1800 €

    Cena, Vgradnja modernega kamina, 1 kos
    Kamini, Kranj

    3240 € do 5400 €

    Cena, Napeljava cevi za vodni kamin, 2-4m
    Kamini, Domžale

    315 € do 525 €

    Cena, Kamin, 130m2
    Kamini, Celje

    7560 € do 12600 €

    Cena, Popravilo peči- kamina, 1 kom
    Kamini, Ajdovščina

    135 € do 225 €

    Cena, Priklop in prvi zagon toplovodno peči na pelete, 60 m2
    Kamini, Brežice

    405 € do 675 €

    Cena, Vložek za kamin in montaža, 1 kos
    Kamini, Kranj

    2700 € do 4500 €

    Cena, Postavitev kamina, 1
    Kamini, Celje

    3240 € do 5400 €

    Cena, Montaža kaminske peči in povezava z dimnikom, Po opisu
    Kamini, Voličina

    630 € do 1050 €

    Cena, Toplovodni kamin na drva, 1 kom
    Kamini, Maribor

    7560 € do 12600 €

    Cena, Kaminska peč na pelete z montažo, 1 kom
    Kamini, Črni Vrh nad Idrijo

    3240 € do 5400 €

    Cena, Montaža kamina v dnevni sobi, Po opisu
    Kamini, Dolenja Vas

    630 € do 1050 €

    Cena, Centralni sistem na toplovodni kamin, Po opisu
    Kamini, Celje

    5400 € do 9000 €

    Cena, Kamin, 50m2
    Kamini, Maribor

    1080 € do 1800 €

    Cena, Dobava in vgradnja kamina, po opisu
    Kamini, Cerknica

    3240 € do 5400 €

    Cena, Priklop kaminske peči na dimnik, 100 m2
    Kamini, Velenje

    630 € do 1050 €

    Cena, Kamin, Po opisu
    Kamini, Stahovica

    3240 € do 5400 €

    Cena, Vgradnja kaminske peči na drva, površina približno 60 m2
    Kamini, Ljubljana

    3240 € do 5400 €

    Cena, Kamin v steni, 1 kos
    Kamini, Slovenska Bistrica

    3240 € do 5400 €

    Cena, Servis za kamin, 1 kom
    Kamini, Ljubljana

    180 € do 300 €

    Cena, Priklop kaminskega vložka na dimnik, Fi16
    Kamini, Postojna

    180 € do 300 €

    Cena, Menjava reže na kaminu, 10x35cm
    Kamini, Novo mesto

    135 € do 225 €

    Cena, Vgradnja L-kaminskega vložka, 1 kom
    Kamini, Ig

    3600 € do 6000 €

    Cena, Notranji kamin na drva, Po opisu
    Kamini, Ruše

    3240 € do 5400 €

    Cena, Izdelava in montaža hibridnega kamina, 100m2
    Kamini, Ormož

    3150 € do 5250 €

    Cena, Servis kaminske peči haas+sshon, 1 kom
    Kamini, Rače

    135 € do 225 €

    Cena, Lončena kaminska peč, 1 m2
    Kamini, Kamna Gorica

    3150 € do 5250 €

    Cena, Manjšo lončeno kaminsko peč, 1 kom
    Kamini, Kamna Gorica

    2250 € do 3750 €

    Cena, Manjši kamin na vikendu, 1 kom
    Kamini, Mojstrana

    1080 € do 1800 €

    Cena, Izvrtino v dimnik za kamin fi 150, 20 cm
    Kamini, Radovljica

    270 € do 450 €

    Cena, Preboj in priklop kaminske peči, 1 kom
    Kamini, Novo mesto

    270 € do 450 €

    Cena, Kamin, 1 kom
    Kamini, Lenart v Slovenskih Goricah

    3240 € do 5400 €

    Cena, Zamenjava šamota v kaminu, 3 šamotna vložka
    Kamini, Dob

    135 € do 225 €

    Cena, Vgradnja in montaža dimnika za kaminsko peč, 1 kom
    Kamini, Škofja Loka

    1080 € do 1800 €



    Revija Mojmojster

    Najboljše prakse, ideje in nasveti za urejen dom. V vaš e-nabiralnik vsakih 14 dni, brezplačno!

    Kamini cenik

    Pridobi nezavezujočo ponudbo podjetij

    217+ podjetij za Kamini
    Brezplačno povpraševanje
    Brez provizij
    Pridobi ponudbo
    Pogoji uporabe I Politika zasebnosti I Informacije o piškotih I Impressum
    © 2023 Daibau International d.o.o., vse pravice pridržane