Za področje
    https://skleni.triglav.si/isklepanje/dom/dom_zavarovanje?utm_campaign=dom&utm_medium=banner&utm_source=moj-mojster&utm_term=affiliate

    Pohištvo iz palet: omara, postelja iz palet Palletstory

    Članek je koristil že 8174+ uporabnikom
    Med srfanjem po internetu ali kakšni reviji za notranje oblikovanje ste gotovo že naleteli na pohištvo iz palet, ki je (kot pove že ime) sestavljeno iz odpadnih industrijskih palet. Prednost takšnega pohištva je dostopna cena, naravni material in možnost enostavnih naknadnih popravkov v primeru poškodb. Pohištvo iz palet med drugim ponuja tudi podjetje Palletstory, ki izdeluje unikatno pohištvo, ki v domu vnese toplino in prijetnost. Vsak kos je ročno delo in izdelan z užitkom in ljubeznijo. Podjetje pri izdelavi pohištva spoštuje naravo in ceni njene vire, zato uporablja materiale, ki so naravni in okolju prijazni.
    Trendi, dizajn 8174
    Imamo kar 1255 izvajalcev za področje Pohištvo po meri:

    1. Pohištvo iz palet: nekaj splošnih informacij

    Za vse stare in nove navdušence nad pohištvom iz palet smo poiskali nekaj osnovnih podatkov, ki jih je dobro vedeti pred nakupom takšnega pohištva.

    1.1 Pohištvo iz palet je cenovno dostopno

    Za razliko od dragega furniranega ali barvanega pohištva pohištvo iz palet predstavlja dobro cenovno alternativo. Mnogim kupcem ni všeč plastičen videz pohištva iz iverke, obloženega s plastičnimi melaminskimi folijami oziroma dekorji (včasih jim rečemo kar "eggerji"), hkrati pa si ne morejo privoščiti pohištva iz masivnega lesa ali furniranega pohištva. Pohištvo iz palet ima videz naravnega lesa, ki je zaradi široke uporabe v industriji sicer slabše kakovosti, a več kot dovolj dober za izdelavo določenih pohištvenih kosov.

    1.2 Okrašeno pohištvo iz palet

    Če nam naravni videz lesa ni najbolj všeč, lahko pohištvo iz palet hitro in enostavno pobarvamo na želeno barvo. Pri tem moramo biti še posebej pozorni na težko dostopne predele in stike med posameznimi deskami - te predele lahko dosežemo z majhnimi čopiči.

    1.3 Pohištvo iz palet je modularno

    Še ena prednost, ki jo ponuja pohištvo iz palet, je modularnost. To pomeni, da je celo pohištvo sestavljeno iz osnovnih kosov. Osnovni kos v tem primeru predstavlja ena paleta. Čeprav palete lahko režemo in dimenzijsko prilagajamo, pohištvo iz palet ponuja odlično priložnost, da se omenjenemu dodatnemu delu izognemo in pohištvo sestavimo iz osnovnih kosov. Palete lahko prav tako zlagamo eno na drugo in tako dobimo ustrezno višino za posteljo ali sedežno garnituro.

    2. Ni kar vsaka paleta primerna za pohištvo iz palet

    Ni vseeno, iz katerih palet je sestavljeno pohištvo in ni kar vsaka paleta primerna za izdelavo pohištva. Razlogov za to je več. Prvi razlog je, da so zavržene, stare palete, ki jih poberemo ob cesti, bile dalj časa izpostavljene vremenu in škodljivcem, ki vplivajo na kakovost lesa. Do katere mere je les poškodovan, brez laboratorijskih testov ne moremo vedeti, zato se pobiranju palet s ceste raje izognimo. Drugi problem so insekti in škodljivci, ki preprosto obožujejo palete. S toliko kotički in špranjami je paleta popoln kraj za njihovo nastanitev, kar lahko povzroča veliko preglavic. Nekateri insekti so bolj, drugi manj očitni, nekatere ( npr. lesnega črva) pa sploh ne zaznamo, dokler se ne razmnožijo.

    Če se odločate za pohištvo iz palet, poskrbite, da bo kupljeno pri podjetjih, ki se s tem ukvarjajo in lahko garantirajo njegovo kakovost.

    Tretji problem rabljenih palet, katerih izvora ne poznamo, je zaplinjevanje. Gre za standardni postopek, skozi katerega grejo palete ob večkratnem prečkanju državnih mej, zato da se preko njih iz ene države v drugo ne bi prenesli prej omenjeni škodljivci. Ta postopek se pogosto izvaja z zelo strupeno kemikalijo, imenovano metil bromid. Tudi če je bil velik del toksina zdrgnjen s palete, ročno pranje palet ni niti približno tako učinkovito kot strojno, zato bodo na njih ostale prisotne sledi uplinjevalnih kemikalij.

    Postelja iz palet
    Postelja  iz palet Jasna za moderen dom.
    Postelja Jasna za moderen ali industrijski stil vašega doma
    Postelja Jasna za moderen ali industrijski stil vašega doma.

    3. Postelja iz palet: najbolj priljubljen kos pohištva iz palet

    Najbolj priljubljen kos pohištva iz palet je postelja iz palet. To lahko izdelamo tudi sami, pri tem pa se je treba držati osnovnih minimalnih dimenzij. Koliko palet bomo porabili, je odvisno od dimenzije jogija, načeloma pa za posteljo dimenzij 160 x 200 cm in 180 x 200 cm (standardna zakonska postelja) za podnožje postelje zadostujejo 4  palete. Če želimo, da ima naša postelja iz palet tudi vzglavnik, potrebujemo dodatne 2 - 3 palete, odvisno od tega, kako dolg vzglavnik želimo. Posamezne palete moramo dobro zvijačiti, zato da se ne premikajo.

    4. PALLETSTORY: omare, police in postelje iz palet

    Vrhunsko pohištvo iz palet izdeluje podjetje Palletstory, kjer boste našli knjižne police, nočne omarice, postelje iz palet in drugo. Pohištvo iz palet Palletstory je sestavljeno iz kakovostnih in neoporečenih palet, skrbno očiščeno in po želji pobarvano na različne barve.

    5. Trendovsko pohištvo iz palet

    Blagovna znamka se je začela z izdelavanjem trendovskega pohištva iz lesenih palet. Pritegnil nas je igriv dizajn pohištva in želja po ustvarjanju unikatnih izdelkov, ki jih v klasičnih pohištvenih salonih ni moč kupiti. Ker si želimo biti drugačni, vedno stremimo k iskanju svežih idej in dizajnov. Čeprav je pohištvo v slogu palet že nekaj časa “na sceni”, je zaradi visoke vzdržljivosti, trdnosti in simpatičnega dizajna še zmeraj aktualno.

    Treba je poudariti, da je material, ki ga uporabljamo za izdelavo notranje opreme, popolnoma nov smrekov les mizarske kvalitete. Rabljenih palet zaradi težav s potencialnimi škodljivci, plesnijo in umazanijo ne uporabljamo.
    Postelja s predali Ivana
    Postelja s predali Ivana - za popolni izkoristek prostora in priročno skladiščenje.
    Izvlečni predal pod posteljo za shranjevanje
    Izvlečni predal pod posteljo za shranjevanje.

    6. PALLETSTORY danes

    6.1 Sedem let izkušenj

    V sedmih letih delovanja smo blagovno znamko Palletstory nadgradili z uporabo različnih vrst lesa in malo drugačnim, svežim dizajnom. Danes največ ročno izdelanega pohištva naredimo iz masivnega hrasta mizarske kakovosti. Uporabljamo pa tudi druge vrste lesa, kot so bukev, javor, smreka, jesen …

    6.2 Pohištvo vrhunske kvalitete

    Z uporabo profesionalnih premazov za les vrhunske kakovosti našim izdelkom zagotavljamo dolgo življensko dobo, preprosto čiščenje površin in čudovit videz strukture lesa. Za tiste, ki želijo bolj poudarjeno strukturo lesa, svetujemo izbiro krtačenega lesa. Postopek krtačenja ali ščetkanja lesa je zelo podoben peskanju. S posebnimi krtačami iz površine odstranimo mehkejše dele lesa, trši pa ostanejo nekoliko bolj izbočeni. Z omenjenim postopkom se poudari letnice in strukturo lesa ter pohištvu doda pridih starinskega oziroma rustičnega. Pri izdelavi pohištva uporabljamo kakovostno okovje blagovne znamke Bloom z dolgo življensko dobo.

    Skrinja Iva, preplet rustikalnega, mediteranskega in industrijskega sloga
    Skrinja Iva, preplet rustikalnega in industrijskega sloga.

    6.4 Kombinacija lesa in kovine

    Če si želite vaš dom opremiti trendovsko v industrijskem slogu, lahko pri nas izberete kombinacijo lesa z železom. Trenutno zelo priljubljena kombinacija je naravna barva hrasta in črno prašno barvano železo. Seveda pa lahko sami izbirate med vsemi drugimi barvnimi kombinacijami. Prednost našega pohištva je, da je izdelano popolnoma po vaših željah. Določite lahko točno dimenzijo, vrsto lesa in bravo. Ob naročilu pohištva Palletstory vam nudimo dostavo, vnos in kakovostno montažo na domu.

    Miza Mateja, kombinacija masivnega lesa in kovine
    Miza Mateja, kombinacija masivnega lesa in kovine.

     

    6.5 NOVO v ponudbi PALLETSTORY  - Montaža in demontaža pohištva

    Nudimo kvalitetno montažo kuhinj, spalnic, otoških in mladinskih sob, dnevnih regalov, predsob in ostalega stavbnega ter pisarniškega pohištva. Z uporabo profesionalnega orodja in montažnih materialov zagotavljamo hitro in čisto montažo. Izkušena monterska ekipa pred pričetkom dela prisluhne vašim željam in vam z veseljem svetuje glede postavitve pohištva v prostoru. Ob zaključku dela vam podjetje zagotavljamo osnovne napotke glede vzdrževanja in čiščenja pohištva ter odvoz odpadne embalaže.

    Poleg montaže pohištva se podjetje Palletstory ukvarja tudi s področjem demontaže, selitvami opreme ter prevozom pohištva in drugega materiala.

    Izvajamo spodaj navedene storitve:

    - Montaža kuhinj, spalnic, otroških in mladinskih sob, dnevnih regalov, predsob …
    - Montaža trgovinskega pohištva
    - Montaža lesenih podestov in teras
    - Montaža pohištva za različne zunanje prireditve
    - Dostava in vnos
    - Demontaža pohištva
    - Selitve

    Regal iz masivnega lesa Elizabeta
    Regal iz masivnega lesa Elizabeta.

    7. PALLETSTORY KONTAKT: si tudi vi želite unikaten kos pohištva v svojem domu?

    Če si želite, da skupaj ustvarimo prijeten ambient in poiščemo najboljšo rešitev za vaš dom, nas lahko kontaktirate.

    Za vse dodatne informacije in vprašanja smo vam na voljo. Pišete nam lahko na elektronski naslov info@palletstory.com ali pa nas pokličete na telefonsko številko +386 51 700 697. Na vašo željo se je mogoče dogovoriti za ogled prostora, ki ga opremljate.

    Z veseljem vam bomo prisluhnili in vam svetovali glede izbire pohištva.

    Trendi, dizajn 8174
    Avtor: Mojmojster

    Kako so Vam koristile te informacije?


    Revija Mojmojster

    Najboljše prakse, ideje in nasveti za urejen dom. V vaš e-nabiralnik vsakih 14 dni, brezplačno!

    Gradite prenavljate? Pridobite ugodne ponudbe naših partnerjev za kratkoročni ali dolgoročni kredit:
    Informativni mesečni obrok*
    /mesec


    Znesek kredita
    EUR
    Doba odplačevanja
    let
    Naprej
    Izračun kredita >

    *Informativni mesečni obrok je izključno informativne narave in ne predstavlja ponudbe za sklenitev kredita ali poslovne zaveze družbe Daibau ali bank. Izračun je namenjen informaciji uporabniku o okvirni višini mesečnega obroka za določen znesek stanovanjskega kredita ob določeni dobi odplačevanja. Pri izračunu mesečnega obroka je uporabljena zgolj informativna fiksna obrestna mera 3,6%. Za točen izračun in ponudbo je potrebno pridobiti ponudbe bank.

    Iščete izvajalce, ponudbo za področje Pohištvo po meri?

    Imamo kar 1255 izvajalcev za področje Pohištvo po meri:

    Brezplačno povpraševanje
    Izbor podjetij, ocene strank
    Brez provizij
    Imamo kar 1255 izvajalcev za področje Pohištvo po meri
    10
    2

    Benos, Uroš Bencik s.p.


    10
    2

    AMD Novak d.o.o.


    8.9
    1

    KREANA, kreacija naravnih materialov, d.o.o.


    10
    10

    Bongo d.o.o.


    Pogoji uporabe I Politika zasebnosti I Informacije o piškotih I Impressum
    © 2023 Daibau International d.o.o., vse pravice pridržane