Za področje

    IR grelni paneli - kako še dodatno prihraniti pri ogrevanju?

    Članek je koristil že 1630+ uporabnikom
    IR paneli so ugodna, varčna in praktična rešitev ogrevanja za katerikoli dom: naj gre za novogradnjo ali prenovo. Prihranite lahko do 60% pri stroških ogrevanja, strokovnjaki iz podjetja pa Ekosen pa so nam podali številne namige, kako lahko še dodatno izboljšamo izkoristek IR ogrevanja.
    1630
    stroški ogrevanja

    1. IR paneli in IR ogrevanje

    IR ogrevanje deluje po principu oddajanja elektromagnetnega valovanja v infrardečem spektru svetlobe. Infrardeče valovanje ne ogreva zraka, temveč površino tal, sten in predmetov. Občutek infrardeče toplote je izredno prijeten in naraven. Prostor se hitro ogreje, toplota je enakomerno razporejena, preprečuje pa tudi nastajanje vlage in plesni ter kroženje prahu.

    Sodobni IR paneli so lahko kovinski, stekleni, barvni ali celo s potiskom vaše najljubše fotografije.
    Sodobni IR paneli so lahko kovinski, stekleni, barvni, zrcalni ali celo s potiskom vaše najljubše fotografije. Vir:ekosen.si

    Montaža IR panelov je enostavna, saj ne potrebuje inštalacij, prebojev in drugih posegov v prostor, pojasnjujejo v Ekosen. Paneli nudijo najboljši izkoristek, pri montaži na strop, brez problema pa jih namestimo tudi na steno. IR paneli so na voljo v različni moči, velikosti, barvi in krovnemu materialu. So nemoteč in subtilen element v prostoru, ki se dobro vključi v vsak sodoben interier. Obstajajo tudi dekorativni paneli s steklom, ogledalom ali potiskom.

    2. Pametni termostat - še 25% prihranek

    Nastavljanje IR ogrevanja je izredno enostavno. Možno je na daljavo z usmernikom ali preko pametnega telefona. Želeno temperaturo lahko nastavite za vsak prostor posebej. IR paneli omogočajo še dodaten 25% prihranek pri energiji in stroških, če jih kombiniramo s pametnimi termostati. Klasični termostat temperaturo v prostoru vzdržuje tako, da se po potrebi vklaplja in izklaplja s polno močjo, kadar se prostor preveč ogreje ali ohladi. To ni najboljši način, saj porabi bistveno več energije, kot pametni regulator, ki predvideva pregrevanje oz. ohlajevanje ter prilagodi moč gretja. Tako sproti zelo natančno izračuna, koliko toplote je potrebno dovesti za natančno vzdrževanje željene temperature prostora.

    Pametni termostat omogoča bolj stabilno temperaturo v prostoru in manjšo porabo energije.
    Pametni termostat omogoča bolj stabilno temperaturo v prostoru in manjšo porabo energije. Vir:ekosen.si

    Primer pametnega regulatorja je Regulator IR Sun - slovenski produkt, ki je na na mednarodnem sejmu 51. MOS (Celjski sejem) prejel srebrno priznanje za razvoj. Združuje pametni termostat, skupaj z zmogljivim, a preprostim uporabniškim vmesnikom, s katerim lahko nastavljate temperaturo ter preverjate porabo. S pametno regulacijo boste prihranili še dodatno četrtino energije poleg m aksimalnega udobja ogrevanja.

    3. Termoizolacijska barva

    Izkoristek IR ogrevanja lahko izboljšamo tudi z uporabo posebnih barv, ki bolje akumulirajo toploto. Termokeramični premaz, ki so ga prvi razvili znanstveniki za potrebe vesoljskih poletov, je barvi podobna snov, ki omogoča varčevanje z energijo. Vsebuje mikrodelce votle keramike, ki izboljšajo splošni energetski izkoristek vsakega gradbenega materiala. Premaz Thermosun preprečuje tudi nastajanje mikrorazpok in mehurčkov ter je odporen na UV-sevanje in obremenitve.

    Termoizolacijska barva enakomerno akumulira toploto, ki jo počasi oddaja v prostor.
    Termoizolacijska barva enakomerno akumulira toploto ter jo počasi oddaja v prostor. Vir:ekosen.si

    4. IR ogrevanje - cena

    Razpon cen za IR panele je zelo širok, odvisen od velikosti panela, njegove moči, izgleda (npr. steklo, ogledalo ali potisk) ter seveda od ponudnika. Pred nakupom se je priporočljivo obrniti na strokovnjaka, ki glede na velikost prostorov in toplotne izgube določi optimalno število, moč in lokacijo IR panelov. Za brezplačno svetovanje se lahko obrnete na mojstre iz podjetja Ekosen.

    1630
    Avtor: Mojmojster

    Kako so Vam koristile te informacije?


    Revija Mojmojster

    Najboljše prakse, ideje in nasveti za urejen dom. V vaš e-nabiralnik vsakih 14 dni, brezplačno!

    Gradite prenavljate? Pridobite ugodne ponudbe naših partnerjev za kratkoročni ali dolgoročni kredit:
    Informativni mesečni obrok*
    /mesec


    Znesek kredita
    EUR
    Doba odplačevanja
    let
    Naprej
    Izračun kredita >

    *Informativni mesečni obrok je izključno informativne narave in ne predstavlja ponudbe za sklenitev kredita ali poslovne zaveze družbe Daibau ali bank. Izračun je namenjen informaciji uporabniku o okvirni višini mesečnega obroka za določen znesek stanovanjskega kredita ob določeni dobi odplačevanja. Pri izračunu mesečnega obroka je uporabljena zgolj informativna fiksna obrestna mera 3,6%. Za točen izračun in ponudbo je potrebno pridobiti ponudbe bank.

    Iščete izvajalce, ponudbo za področje IR paneli?

    Pogoji uporabe I Politika zasebnosti I Informacije o piškotih I Impressum
    © 2023 Daibau International d.o.o., vse pravice pridržane