Za področje

    Pametne inštalacije za pametne hiše

    Članek je koristil že 3098+ uporabnikom
    Tehnologija se vse bolj uveljavlja tudi v gradbeništvu. Pametne hiše nam olajšajo marsikatero opravilo in omogočajo, da se doma počutimo še udobneje. Pametne inštalacije povezujejo razsvetljavo, senčenje, gretje/hlajenje, varnostne sisteme in več.
    3098
    pametna hiša

    1. Pametne inštalacije

    Pametne inštalacije se lahko napeljejo v novogradnji ali v že zgrajenih objektih. Pametni sistemi so večinoma brezžični, zato se jih lahko montira brez dodatne napeljave ali razbijanja sten. Kot so nam pojasnili v podjetju Benjamin Kavšek s.p. pametni sistemi omogočajo daljinski vklop luči, računalnika ali mobilnega telefona, spremljanje električne porabe, vklop naprav glede na želeni čas ali temperaturo, razsvetljavo na senzor, detekcijo dima, nastavitve alarmnega sistema in še mnoge druge funkcije. Pametno hišo lahko upravljate preko mobilnega telefona, računalnika, preko prenosne tablice ali kar preko vgrajenega zaslona na dotik, ki je neposredno povezan z instalacijo.

    S pametno tablico je mnogo hišnih opravil le en klik stran.
    S pametno tablico je mnogo hišnih opravil le en klik stran.

    2. Alarmni sistemi

    V domu je poleg udobja na prvem mestu tudi varnost. S pametnimi sistemi lahko povežete požarni alarm, škropilnike vode, detektorje dima in monoksida, temelj varnosti pa je brezžični protivlomni alarm. Na pametni sistem lahko vežete tudi videonadzorne kamere, do katerih lahko dostopate preko računalnika ali mobilnega telefona.

    S pametnim alarmnim sistemom stalno lahko nadzorujete vse varnostne naprave v vašem domu.
    S pametnim parnostnim sistemom stalno lahko nadzorujete vse alarmne naprave v vašem domu.

    3. Pametno vzdrževanje vrta

    S pametno inštalacijo lahko upravljate tudi z zunanjostjo hiše in celo vzdržujete okolico. Nastavljate lahko zunanjo razsvetljavo, odpirate dvoriščna vrata, upravljate kamere ipd. Če niste pogosto doma, vam lahko ogromno časa in stroškov prihrani tudi robotska kosilnica. V Benjamin Kavšek s.p. za to priporočajo napeljavo mejne žice, s katero bo robotska kosilnica sama kosila parcelo. Popolnoma vse sisteme lahko upravljate kar preko mobilnega telefona.

    Pozabite na košnjo trave. S pametnim sistemom in robotsko kosilnico se trava kosi praktično sama.
    Pozabite na košnjo trave. S pametnim sistemom in robotsko kosilnico se trava kosi praktično sama.

    4. Pametna inštalacije - cena

    Cena pametne inštalacije niha glede na obseg in vrsto vgrajenega sistema. Prišteti morate tudi ceno naprav, vezanih na sistem, ter posebej oblikovano pohištvo in drugo opremo. Cena pametne instalacije za enodružinsko hišo se v povprečju giblje med 5000 in 6000 €.

    3098
    Avtor: Mojmojster

    Kako so Vam koristile te informacije?


    Revija Mojmojster

    Najboljše prakse, ideje in nasveti za urejen dom. V vaš e-nabiralnik vsakih 14 dni, brezplačno!

    https://vsebovredu.triglav.si/prirocniki/zavarovanje-doma?p=01&utm_campaign=dom&utm_medium=banner&utm_source=moj-mojster&utm_term=affiliate
    Gradite prenavljate? Pridobite ugodne ponudbe naših partnerjev za kratkoročni ali dolgoročni kredit:
    Informativni mesečni obrok*
    /mesec


    Znesek kredita
    EUR
    Doba odplačevanja
    let
    Naprej
    Izračun kredita >

    *Informativni mesečni obrok je izključno informativne narave in ne predstavlja ponudbe za sklenitev kredita ali poslovne zaveze družbe Daibau ali bank. Izračun je namenjen informaciji uporabniku o okvirni višini mesečnega obroka za določen znesek stanovanjskega kredita ob določeni dobi odplačevanja. Pri izračunu mesečnega obroka je uporabljena zgolj informativna fiksna obrestna mera 3,6%. Za točen izračun in ponudbo je potrebno pridobiti ponudbe bank.

    Iščete izvajalce, ponudbo za področje Pametne hiše?

    Pogoji uporabe I Politika zasebnosti I Informacije o piškotih I Impressum
    © 2023 Daibau International d.o.o., vse pravice pridržane