Za področje
    https://skleni.triglav.si/isklepanje/dom/dom_zavarovanje?utm_campaign=dom&utm_medium=banner&utm_source=moj-mojster&utm_term=affiliate

    Energijsko varčna hiša brez toplotne izolacije

    Članek je koristil že 7291+ uporabnikom
    V Sloveniji je že od nekdaj tradicionalni gradbeni material klasična opeka, vedno več samograditeljev pa prepoznava tudi prednosti gradnje z zidaki iz porobetona. Različne elemente iz porobetona izdelujemo že več kot 40 let v tovarni v Kisovcu pri Zagorju ob Savi. Porobeton Ytong, včasih znan pod blagovno znamko siporex, je beli gradbeni material, ki ima vrsto izjemnih prednosti. Z Ytong sistemom gradnje lahko zgradite celotno hišo, od zunanjih nosilnih do notranjih nenosilnih zidov, predelnih sten, stropov, opažev, pa tudi nosilnih in nenosilnih preklad za premostitev okenskih in vratnih odprtin.
    Strokovni članek 7291
    Porobeton Ytong, včasih znan pod blagovno znamko siporex, je beli gradbeni material, ki ima vrsto izjemnih prednosti

    1. Kaj je to porobeton?

    Beton s porami ali porobeton je po teži in strukturi in večini lastnosti daleč od klasičnega betona. Najprej si poglejmo njegovo sestavo. Kremenčev pesek, cement, apno, voda so naravni materiali oz. materiali pridobljeni iz surovin iz narave. Proces proizvodnje je nizko obremenilen za okolje, saj je maksimalna temperatura proizvodnje porobetonskih izdelkov le 180 stopinj, hkrati se toplotni presežek v obliki pare uporablja za ogrevanje prostorov in pripravo tople vode. To pomeni, da se za proizvodnjo porobetona porabi mnogo manj energije kot za proizvodnjo večine drugih gradbenih materialov.

    2. Zakaj graditi z Ytongom?

    Kot gradbeni material ima porobeton vrsto lastnosti, ki pripomorejo dobri energijski bilanci hiše. Zelo dobro so znane predvsem njegove odlične toplotnoizolativne lastnosti, kajti že zelo dobro nizkoenergijsko hišo lahko zgradimo le z izvedbo enoslojnega zidu iz zidakov Ytong debeline 40 cm. Takšna hiša ne potrebuje dodatne toplotne izolacije zunanjih zidov. Za izvedbo tankoslojne fasade lahko na zunanje zidove neposredno nanesemo Multipor lahko lepilno malto, nato armirno mrežico, prednamaz in na koncu silikonsko-silikatni omet. Oglejte si prikaz izvedbe tankoslojne fasade.

    Z zidovi iz porobetona ne boste imeli problemov z vlago ali plesnijo. Ker je material paropropusten, pripomore k uravnavanju vlažnosti v prostorih in preprečuje razvoj plesni. Gradnja poteka trikrat hitreje kot klasična gradnja z opeko, porabite pa tudi manj dodatnih materialov, npr. malte, ometa in vode

    3. Mnenja Ytong kupcev: Zakaj ste se odločili za gradnjo s porobetonom?

    ‘’Predvsem zaradi nekaterih dobrih lastnosti materiala in hitrejše gradnje. Z ženo sva že prej slišala za Ytong, potem pa sva se temeljito pozanimala še pri stricu, ki je z Ytongom zgradil že dve hiši. Informacije sva poiskala tudi na dnevih odprtih vrat, ki jih podjetje organizira vsako leto na gradbiščih zasebnih investitorjev.’’

    4. Naravni gradbeni material za trajnostno gradnjo

    Povzetek vseh osnovnih prednosti, ki porobeton uvrščajo med najboljše trajnostne gradbene materiale: porabljeno je manj energije za proizvodnjo v primerjavi s proizvodnjo opeke, mogoče ga je 100% reciklirati, prispeva k minimalni ali skoraj ničelni porabi energije za ogrevanje in hlajenje, uravnava vlažnost, za gradnjo z njim pa se porabi tudi manj delovne sile, drugih materialov in manj energije.

    5. Z vami od začetka do konca gradnje

    Že imate svoj projekt za gradnjo hiše? Če se odločite za gradnjo z Ytong gradbenim sistemom, vam lahko pripravimo popis materiala in ponudbo z izkušeno ekipo strokovnjakov pa poskrbimo tudi za vsa vaša tehnična vprašanja.

    Posebnost porobetona je v tisočih majhnih zaprtih zračnih porah
    Posebnost porobetona je v tisočih majhnih zaprtih zračnih porah


    Gradnja z Ytongom poteka trikrat hitreje kot klasična gradnja z opeko
    Gradnja z Ytongom poteka trikrat hitreje kot klasična gradnja z opeko


    Strokovni članek 7291
    Avtor: XELLA porobeton SI, d.o.o.

    Kako so Vam koristile te informacije?


    Revija Mojmojster

    Najboljše prakse, ideje in nasveti za urejen dom. V vaš e-nabiralnik vsakih 14 dni, brezplačno!

    Gradite prenavljate? Pridobite ugodne ponudbe naših partnerjev za kratkoročni ali dolgoročni kredit:
    Informativni mesečni obrok*
    /mesec


    Znesek kredita
    EUR
    Doba odplačevanja
    let
    Naprej
    Izračun kredita >

    *Informativni mesečni obrok je izključno informativne narave in ne predstavlja ponudbe za sklenitev kredita ali poslovne zaveze družbe Daibau ali bank. Izračun je namenjen informaciji uporabniku o okvirni višini mesečnega obroka za določen znesek stanovanjskega kredita ob določeni dobi odplačevanja. Pri izračunu mesečnega obroka je uporabljena zgolj informativna fiksna obrestna mera 3,6%. Za točen izračun in ponudbo je potrebno pridobiti ponudbe bank.

    Iščete izvajalce, ponudbo za področje Fasade, Fasaderstvo?

    Pogoji uporabe I Politika zasebnosti I Informacije o piškotih I Impressum
    © 2023 Daibau International d.o.o., vse pravice pridržane