Za področje

    Mansarda: idealen kraj za otroške sobe

    Članek je koristil že 6343+ uporabnikom
    Okrasitev sobe z nekaj risanimi junaki je seveda najlažja rešitev, vendar to še ne pomeni, da bo otroška soba v mansardi kakovostna. V nadaljevanju si preberite, na kakšen način lahko izkoristite prostor, ki ga ponuja podstrešna otroška soba.
    Strokovni članek 6343
    Otroška soba naj bo svetla in zračna
    Imamo kar 614 izvajalcev za področje Strešna okna:

    1. POMEN NARAVNE SVETLOBE

    Otroci preživijo v sobi dejansko več časa, kot pa se zavedamo, zato je v takih sobah nujno potrebna naravna svetloba. V bivalnih prostorih je po standardih potrebno zagotoviti najmanj 20% okenskih površin v primerjavi s tlorisom prostora. Otroške sobe sodijo med bivalne prostore ravno zaradi tega, ker otroci preživijo zelo veliko časa v svojih sobah. Ne le da spijo, tudi bivajo v njih.

    2. IZKORISTEK VOLUMNA

    Izkoristek volumna v podstrešni otroški sobi je zelo pomemben. Pri tradicionalni zasnovi otroške sobe v večini primerov v mansardi postavi strop na višino 2,4 m, zapre vse poševnine, ki so nižje kot 1,5 m in tako dobimo majhen, utesnjen prostor, v katerem je poleti tudi vroče. Tak način razmišljanje je tradicionalen. Zato je pomembno, da se stopi iz tega okvirja in da se izkoristi celoten volumen, ki ga ponuja otroška mansardna soba.

    3. NARAVNO PREZRAČEVANJE

    Pri zasnovi otroške sobe na podstrešju je pomembno upoštevati tudi prezračevanje. Zračenje z odpiranjem okna »na kip« je energijsko potratno sploh zato, ker ga otroci pogosto pozabijo zapreti. Za nekaj 100€ je strešna okna mogoče opremiti z inteligentnim sistemom odpiranja in zapiranja. V takšen sistem lahko nastavimo čas odpiranja na primer ob 9:00 zjutraj in nekaj minut kasneje zapiranje. Okna so opremljena s posebnim senzorjem, tako da se v primeru dežja samodejno zaprejo.

    4. USTREZNA ORIENTACIJA OTROŠKE SOBE

    Pri obstoječih zgradbah je najpomembnejše, da izkoristimo dano situacijo kolikor je le mogoče, zato je potrebno upoštevati orientaicjo in osončenost sobe. Okenske odprtine je potrebno premišljeno postaviti glede na strani neba. Še posebno danes, ko poskušamo izkoristit čim več obnovljivih virov energije je pomembno zavedanje, da nam sonce pozimi lahko znatno dogreva prostore preko okenskih odprtin.

    vir: Velux Slovenija

    Izkoristite celotni volumen prostora
    Izkoristite celotni volumen prostora


    Strokovni članek 6343
    Avtor: VELUX Slovenija d.o.o.

    Kako so Vam koristile te informacije?


    Revija Mojmojster

    Najboljše prakse, ideje in nasveti za urejen dom. V vaš e-nabiralnik vsakih 14 dni, brezplačno!

    Gradite prenavljate? Pridobite ugodne ponudbe naših partnerjev za kratkoročni ali dolgoročni kredit:
    Informativni mesečni obrok*
    /mesec


    Znesek kredita
    EUR
    Doba odplačevanja
    let
    Naprej
    Izračun kredita >

    *Informativni mesečni obrok je izključno informativne narave in ne predstavlja ponudbe za sklenitev kredita ali poslovne zaveze družbe Daibau ali bank. Izračun je namenjen informaciji uporabniku o okvirni višini mesečnega obroka za določen znesek stanovanjskega kredita ob določeni dobi odplačevanja. Pri izračunu mesečnega obroka je uporabljena zgolj informativna fiksna obrestna mera 3,6%. Za točen izračun in ponudbo je potrebno pridobiti ponudbe bank.

    Iščete izvajalce, ponudbo za področje Strešna okna?

    Imamo kar 614 izvajalcev za področje Strešna okna:

    Brezplačno povpraševanje
    Izbor podjetij, ocene strank
    Brez provizij
    Imamo kar 614 izvajalcev za področje Strešna okna
    8.9
    1

    Krovstvo Mirzad Mestrovac s.p.


    8.9
    1

    DRA-M Drago Žabota S.P.


    8.9
    0

    BEKUŠ ŽELJKO, k.d., krovstvo, kleparstvo, ostrešja in ostala gradbena dela


    8.9
    1

    Franc Kamenšek s.p.


    Pogoji uporabe I Politika zasebnosti I Informacije o piškotih I Impressum
    © 2023 Daibau International d.o.o., vse pravice pridržane