Za področje

    Komarniki za okno

    Članek je koristil že 4924+ uporabnikom
    Komarniki so učinkovita rešitev pred vdorom nadležnega mrčesa v bivalni prostor. Pri tem imamo lahko okno popolnoma odprto in v prostor nemoteno prihaja dotok svežega zraka. Komarnik se mora popolnoma prilegati obliki in velikosti okenske odprtine. Glede na načine izvedbe in želje posameznikov lahko izbirate med različnimi vrstami: rolo komarniki, drsnimi komarniki, fiksnimi komarniki …
    Strokovni članek 4924
    komarniki fiksni
    Imamo kar 207 izvajalcev za področje Komarniki:

    1. Fiksni komarniki za okna

    Vgrajujemo jih v že obstoječa okna, ki že imajo nameščena zunanja senčila in premalo vgradnega prostora. Montaža fiksnih komarnikov je enostavna in je mogoča na vse vrste stavbnega pohištva, ne da bi pri tem poškodovali zunanjo površino okenskih okvirjev. Fiksen komarnik velja za cenovno najugodnejšo rešitev. Njihova montaža je smiselna na oknih, kjer ne potrebujemo dostopa do zunanjosti. Fiksen komarnik lahko v zimskem času, ko ga ne potrebujemo ali ko želimo okna očistiti, brez težav odstranimo z okna.

    2. Rolo komarniki

    Rolo komarnik lahko po potrebi spustimo ali dvignemo. Omogoča nam nemoteno dostopanje do zunanjosti. Rolo komarniki so najbolj praktični komarniki, saj so bodisi integrirani v omarico skupaj z roletami ali pa predstavljajo samostojen element stavbnega pohištva. Rolo komarnik velja za enega izmed bolj estetsko in funkcionalno dovršenih sistemov.

    Drsni komarniki
    Drsni komarniki so odlična rešitev, ki bo svojemu namenu dobro služila mnogo let.

    3. Drsni komarniki za okna

    Drsni komarnik je idealna rešitev za umeščanje na drsna balkonska vrata ali panoramske stene. Omogoča nam neoviran prehod. Rokovanje z drsnimi komarniki je enostavno, saj se komarnik preprosto zapelje po drsnih vodilih. Nameščamo jih lahko z notranje ali zunanje strani na okvir obstoječega stavbnega pohištva. Drsni komarniki veljajo za obstojne in trpežne.

    4. Plise komarniki za okna

    Plise komarniki so posebna vrsta komarnikov, ki so zasnovani tako, da se kot harmonika zložijo sami vasi. Poznamo enojne in dvojne plise komarnike. Slednji so primerni za večje okenske odprtine in so sestavljeni iz dveh polovic, ki se z magnetom na sredni stakneta v neločljivo celoto. Primerni so za bivalne površine, kjer šteje vsak kvadratni centimeter. Njihova pozitivna lastnost je zagotovo enostavna uporaba, vzdržljivost in enostavno čiščenje. Plise komarniki so idealna rešitev tudi za večje odprtine.

    5. Krilni komarniki

    V kolikor želite komarnik namestiti na vrata, je krilni komarnik idealna rešitev. Rokovanje z njim je preprosto. Zaradi integriranih posebnih sistemov se v primeru vetra ali rahle sapice komarniki ne odpirajo. Večina proizvajalcev ponuja tudi samodejno zapiranje vrat komarnika s pomočjo vzmetnih tečajev.

    Rolo komarniki
    Rolo komarniki se ob dvigu zavijejo v rolo in pospravijo v škatlo nad okni.

    6. Integirani komarniki

    Integrirani komarniki so nameščeni med oknom in roleto, zato je rokovanje s takšnimi komarniki neodvisno od senčenja. Integrirani komarniki so vgrajeni v stavbno pohištvo, zato je njihova naknadna montaža skorajda nemogoča. Kombinacija zunanjega senčila in komarnika je praktična, saj imate lahko istočasno prostor delno zasenčen, kljub mrčesu pa imate lahko nemoteno odprto okno. Integrirani komarniki veljajo za optimalno zaščito pred mrčesom, rokovanje z njimi pa je praktično in enostavno.

    7. Ali komarniki preprečuje prehod drugim žuželkam?

    Da, komarniki ne preprečujejo dostopa le komarjem, pač pa skoraj vsem žuželkam, ki so moteče in se lahko znajdejo v notranjosti naših stanovanj. Zaradi tega je njihova uporaba priporočljiva tudi na geografskih območjih, kjer komarjev ni ali pa niso moteči, in v tistih delih leta, ko komarji niso pogosti. S komarniki preprečite vstop žuželkam, kot so molji, vešče, ose, čebele in muhe, ki lahko povzročijo drugo vrsto škode.

    8. Koliko stanejo komarniki?

    Vas zanima, koliko boste odšteli za nov komarnik, ki vam bo prihranil marsikatero neprespano noč? Cene so različne in odvisne predvsem od načina odpiranja komarnika (fiksni komarnik, krilni, plise, roko, drsni, intergrirani itd.) ter od materiala (aluminij ali PVC). Za najpogostejši komarnik - rolo komarnik proti komarjem boste skupaj z vodili in montažo odšteli med 60-100 EUR/m2.

    Nasvet strokovnjaka iz podjetja SENČILA - KLANDER MATJAŽ S.P.

    Za katero vrsto komarnikov se največkrat odločajo stranke?

    Fiksni, drsni, rolo in plise komarniki. Najugodnejši je fiksni komarnik, saj ne rabimo nobenega posega v okno, plise komarniki so bolj primerni za balkone (balkonska vrata), drsni komarnik pa največkrat uporabimo na mestu izhoda na teraso. Rolo komarniki so lahko integrirani v omarico skupaj z roletami, ali pa stojijo sami zase.
    g. Klander, SENČILA - KLANDER MATJAŽ S.P.

     

    Strokovni članek 4924
    Avtor: Mojmojster

    Kako so Vam koristile te informacije?


    Revija Mojmojster

    Najboljše prakse, ideje in nasveti za urejen dom. V vaš e-nabiralnik vsakih 14 dni, brezplačno!

    https://skleni.triglav.si/isklepanje/dom/dom_zavarovanje?utm_campaign=dom&utm_medium=banner&utm_source=moj-mojster&utm_term=affiliate
    Gradite prenavljate? Pridobite ugodne ponudbe naših partnerjev za kratkoročni ali dolgoročni kredit:
    Informativni mesečni obrok*
    /mesec


    Znesek kredita
    EUR
    Doba odplačevanja
    let
    Naprej
    Izračun kredita >

    *Informativni mesečni obrok je izključno informativne narave in ne predstavlja ponudbe za sklenitev kredita ali poslovne zaveze družbe Daibau ali bank. Izračun je namenjen informaciji uporabniku o okvirni višini mesečnega obroka za določen znesek stanovanjskega kredita ob določeni dobi odplačevanja. Pri izračunu mesečnega obroka je uporabljena zgolj informativna fiksna obrestna mera 3,6%. Za točen izračun in ponudbo je potrebno pridobiti ponudbe bank.

    Iščete izvajalce, ponudbo za področje Komarniki?

    Imamo kar 207 izvajalcev za področje Komarniki:

    Brezplačno povpraševanje
    Izbor podjetij, ocene strank
    Brez provizij
    Imamo kar 207 izvajalcev za področje Komarniki
    8.6
    1

    ROLETARSTVO BOŽIČ, Žiga Božič s.p.


    8.9
    2

    ROLETARSTVO MEDLE d.o.o.


    9.8
    20

    AS PRO MONT, Alan Sinanović s.p.


    8.9
    1

    Duriart d.o.o.


    Pogoji uporabe I Politika zasebnosti I Informacije o piškotih I Impressum
    © 2023 Daibau International d.o.o., vse pravice pridržane