Za področje

  ZIMSKI VRT: NASVETI IN CENA

  Članek je koristil že 10632+ uporabnikom
  Zimski vrt mnogi enačijo tudi z zastekljenim balkonom, vendar se je potrebno zavedati, da to ni eno in isto. Zimski vrt bi lahko prej enačili z zastekljeno dnevno sobo. Zimski vrt vzpostavlja neposreden stik med naravo in bivalnim okoljem. Pri snovanju in oblikovanju zimskih vrtov je potrebno biti pozoren na ustrezno konstrukcijo, prezračevanje in izbiro pravilnih materialov.
  Strokovni članek 10632
  Zimski vrt predstavlja neposredni stik med naravo in bivalnimi površinami.
  Imamo kar 248 izvajalcev za področje Zimski vrtovi:

  1. LEGA ZIMSKEGA VRTA

  V kolikor se odločite za snovanje zimskega vrta bodite pozorni na izbiro prave lege. Zimski vrt je zagotovo bivalna površina v hiši, kjer se zadržuje veliko ljudi. Služi kot prostor druženja. Takšnega prostora ni priporočljivo umeščati v neposredno bližino sanitarij in spalnih prostorov. Smiselno je, da je zimski vrt nadaljevanje dnevne sobe ali jedilnice.
  Umestitev zimskega vrta na južno stran objekta ni priporočljiva. Jug predstavlja neposredno sonce v prostor in posledično zahteva dodatno hlajenje prostorov poleti. Najoptimalnejša izbira je zagotovo jugovzhodna ali jugozahodna stran objekta. Izogibajte se hrupnim predelom lokacije vašega objekta, zimskih vrtov nikakor ne umeščajte v neposredno bližino glavnih cest.

  2. ZASTEKLITEV ZIMSKEGA VRTA

  V kolikor boste zimski vrt zasnovali smiselno in s premislekom se boste izognili težavam s pregrevanjem prostora. Izbrati je potrebno primerno toplotno izolativna stekla in kakovostna senčila. Izbrati morate tudi primerno zasteklitev, ki naj bo kakovostna. Ker je zimski vrt običajno vsaj s treh strani obdan s steklom, je potrebno zagotoviti primerno senčenje in zračenje prostora. S tem se izognemo pregrevanju bivalnih površin. S pravilno umestitvijo in zasteklitvijo zimskega vrta so energetski stroški vzdrževanja takšnih prostorov lahko tudi do 30% nižji, kot pri nepremišljenem snovanju zimskih vrtov.
  Priporočljivo je, da izberete zunanja senčila, ki bolje preprečijo vdor toplote v prostor kot notranja senčila. Prostor je vsekakor potrebno dovolj zračiti. S premislekom se odločite za naravno ali mehansko prezračevanje.

  3. KONSTRUKCIJA ZIMSKEGA VRTA

  Pazljivi bodite pri izbiri ponudnikov zimskih vrtov. Zimski vrt mora biti v prvi vrsti kakovosten in trajen ter se prilagajati arhitekturni zasnovi vašega objekta. Zato je najbolj priporočljiva jeklena ali aluminijasta konstrukcija, možna pa je tudi PVC ali lesena konstrukcija, vendar je manj obstojna.

  3. CENA ZIMSKEGA VRTA

  Cena zimskih vrtov je odvisna od zasteklitve in materiala konstrukcije. Pomembno vlogo pri določanju cene zagotovo igrajo tudi senčila. Steklo zimskih vrtov lahko namestite v PVC ali aluminijaste profile. Vsekakor so aluminijasti profili kakovostnejši, a tudi do 30% draži. Cena kvadratnega metra zasteklitve zimskega vrta se giblje okrog 700€/m2.

  Zimski vrt ali zunanja dnevna soba.
  Zimski vrt ali zunanja dnevna soba.


  Strokovni članek 10632
  Avtor: Mojmojster

  Kako so Vam koristile te informacije?


  Iščete izvajalce, ponudbo za področje Zimski vrtovi?

  Revija Mojmojster

  Najboljše prakse, ideje in nasveti za urejen dom. V vaš e-nabiralnik vsakih 14 dni, brezplačno!

  Gradite prenavljate? Pridobite ugodne ponudbe naših partnerjev za kratkoročni ali dolgoročni kredit:
  Informativni mesečni obrok*
  /mesec


  Znesek kredita
  EUR
  Doba odplačevanja
  let
  Naprej
  Izračun kredita >

  *Informativni mesečni obrok je izključno informativne narave in ne predstavlja ponudbe za sklenitev kredita ali poslovne zaveze družbe Daibau ali bank. Izračun je namenjen informaciji uporabniku o okvirni višini mesečnega obroka za določen znesek stanovanjskega kredita ob določeni dobi odplačevanja. Pri izračunu mesečnega obroka je uporabljena zgolj informativna fiksna obrestna mera 3,6%. Za točen izračun in ponudbo je potrebno pridobiti ponudbe bank.

  Imamo kar 248 izvajalcev za področje Zimski vrtovi:

  Brezplačno povpraševanje
  Izbor podjetij, ocene strank
  Brez provizij
  Pogoji uporabe I Politika zasebnosti I Informacije o piškotih I Impressum
  © 2024 Daibau International d.o.o., vse pravice pridržane