Za področje
  https://skleni.triglav.si/isklepanje/dom/dom_zavarovanje?utm_campaign=dom&utm_medium=banner&utm_source=moj-mojster&utm_term=affiliate

  AVTOMATSKA DRSNA VRATA

  Članek je koristil že 4685+ uporabnikom
  V prostorih kjer prevladuje prostorska stiska in je uporaba klasičnih vrat nemogoče, je idealna rešitev namestitev drsnih vrat. Nadgradnja klasičnih drsnih vrat so avtomatska drsna vrata, ki se sama odpirajo in zapirajo.
  Strokovni članek 4685
  Avtomatska drsna vrata so idealna rešitev steklenih sten, ker se odprejo sama in tako olajšajo odpiranje težkih kril.
  Imamo kar 225 izvajalcev za področje Drsna vrata:

  1. ZAKAJ IZBRATI AVTOMATSKA DRSNA VRATA?

  Avtomatska drsna vrata omogočajo enostaven prehod uporabnikov med prostori ter omogočajo večjo varnost. Vrata, ki se samostojno odpirajo in zapirajo preprečujejo uhajanje toplega ali hladnega zraka iz prostora, kar dolgoročno pomeni nižje stroške za ogrevanje.

  2. KAM VGRADITI AVTOMATSKA DRSNA VRATA?

  Tiha avtomatska drsna vrata so idealna rešitev v bivalnih prostorih (jedilnica, kuhinja, shramba…). Vse pogosteje se uporabljajo kot elegantna rešitev prehoda med spalnico in kopalnico. Ker so običajno preprostega izgleda se prilagajajo v vse vrste poslovnih prostorov, gostinskih lokalov in restavracij.

  3. VRSTE AVTOMATSKIH SISTEMOV

  Različni proizvajalci avtomatskih vrat ponujajo različne rešitve. Najbolj razširjena so avtomatska drsna vrata na senzor, ki zazna gibanje posameznika in sproži odpiranje. Vse bolj popularna pa postajajo tudi vrata, ki se ob rahlem potisku avtomatsko odprejo in v določenem časovnem intervalu sama zaprejo. Spet druga se odprejo ob fizičnem pritisku na stikalo ob vratih. Kot že rečeno drsno odpiranje vrat minimalno posega v prostor. Avtomatska drsna vrata so idealna rešitev v primeru, ko imamo polne roke in nam je odpiranje vrat prava muka.

  4. VIZUALEN IZGLED

  Vizualen izgled vratnega krila drsnih vrat se prilagaja posameznim ambientom. Izbirate lahko med steklenim, lesenim ali kovinskim okvirjem. Steklo bo vizualno povezalo prostore, medtem ko bodo neprosojni materiali vidno in funkcionalno zaprli prostor. Kakšno vratno krilo izbrati, naj narekuje namembnost posameznih prostorov. V kolikor pa še vedno želimo ohranjati dotok svetlobe skozi vratno krilo, a se nam prosojno steklo zdi neprimerno, razmislimo o lečnem steklu ali strukturnih obdelavah steklenega vratnega krila.

  5. CENA ZA DRSNA VRATA

  Cena avtomatskih drsnih vrat se razlikuje. Težko je podati neko grobo oceno, ker so si sistemi za avtomatsko odpiranje med seboj zelo različni. Svojo težo k ceni pa poda tudi izbira materiala vratnega krila. Ker se avtomatska drsna vrata ne vgrajuje v steno se lahko za njihovo vgradnjo odločimo naknadno, je pa pred tem potrebo vseeno vsaj malce vedeti, da obstaja možnost namestitve takšnih vrat in na tem mestu načrtovati dovod za elektriko.

  V kolikor želimo, da se drsna vrata odpirajo na stikalo moramo prostor zanj primerno umestiti, nikakor se ne smejo čezenj zapreti vrata.
  V kolikor želimo, da se drsna vrata odpirajo na stikalo moramo prostor zanj primerno umestiti, nikakor se ne smejo čezenj zapreti vrata.


  Strokovni članek 4685
  Avtor: Mojmojster

  Kako so Vam koristile te informacije?


  Revija Mojmojster

  Najboljše prakse, ideje in nasveti za urejen dom. V vaš e-nabiralnik vsakih 14 dni, brezplačno!

  Gradite prenavljate? Pridobite ugodne ponudbe naših partnerjev za kratkoročni ali dolgoročni kredit:
  Informativni mesečni obrok*
  /mesec


  Znesek kredita
  EUR
  Doba odplačevanja
  let
  Naprej
  Izračun kredita >

  *Informativni mesečni obrok je izključno informativne narave in ne predstavlja ponudbe za sklenitev kredita ali poslovne zaveze družbe Daibau ali bank. Izračun je namenjen informaciji uporabniku o okvirni višini mesečnega obroka za določen znesek stanovanjskega kredita ob določeni dobi odplačevanja. Pri izračunu mesečnega obroka je uporabljena zgolj informativna fiksna obrestna mera 3,6%. Za točen izračun in ponudbo je potrebno pridobiti ponudbe bank.

  Iščete izvajalce, ponudbo za področje Drsna vrata?

  Imamo kar 225 izvajalcev za področje Drsna vrata:

  Brezplačno povpraševanje
  Izbor podjetij, ocene strank
  Brez provizij
  Imamo kar 225 izvajalcev za področje Drsna vrata
  10
  3

  Steklarstvo Aleksander Kresal s.p.


  10
  3

  Pibor d.o.o.


  10
  10

  Bongo d.o.o.


  10
  8

  SVET VRAT Ignac Dvoršak s.p.


  Pogoji uporabe I Politika zasebnosti I Informacije o piškotih I Impressum
  © 2023 Daibau International d.o.o., vse pravice pridržane