Za področje
     Vinska klet V
     Vinska klet V
     Vinska klet V
     Vinska klet V
     Vinska klet V
     Vinska klet V
     Vinska klet V © AJM okna-vrata-senčila d.o.o.
    x

    Vinska klet V , Sv. Jurij, Zgornja Kungota


    Shrani sliko

    Na svečinskem območju slovenskih goric je nedavno zrasla Vinska klet Vračko s sodobno "vinsko" arhitekturo. Klet ni več hladen in temen prostor, napolnjen vlago in prašnimi sodi, ampak zanimiv arhitekturni presežek. Moderno vinsko klet je s stavbnim pohištvom opremilo naše podjetje - AJM.

    Pri AJM smo izdelali več večjih panoramskih zasteklitev z aluminijastimi okvirji znamke Wicona. Aluminijaste okenske konstrukcije so v preteklosti priporočali zlasti za poslovne objekte, saj je aluminij slab izolator, a temu ni več tako. Alu okna AJM oziroma profili za njihovo izdelavo imajo prekinjen termični most, kar omogoča doseganje dobrih toplotno-izolativnih vrednosti in so tako primerni tudi za stanovanjske, gostinske in nastanitvene objekte.

    Uporabljen je profil AJM WicLine 75 Evo s širino 75 mm ter skupno debelino stekla 70 mm. Oblika profilov je elegantna, poda se k moderni arhitekturni zasnovi. Izbrana je siva barva temnega tona in v fini strukturi (DB 703 FS). Tako se stavbno pohištvo zlije s sodobnim, tukaj na trenutke zelo neobdelanim industrijskim ambientom, ki je najbolj poudarjen v zasebni sobi, kjer lahko ob vinu in razgledu uživa zaključena družba.

    Največja panoramska stena se razteza po južnem delu objekta in meri kar 16 metrov v dolžino in čez 3 metre v višino. O naravni osvetljenosti notranjih prostorov tako ne gre izgubljati besed. Posamezne steklene plošče so med seboj spete s tako rekoč nevidnimi stiki, kar očem omogoča neprekinjen panoramski razgled po okolici – na vasico, obdelovalno zemljo in seveda griče z vinsko trto.

    Vsi vhodi v svet vinskih degustacij so prav tako opremljeni z elementi AJM: gostinski del z vhodnimi vrati AJM Trend z osnovno aluminijasto konstrukcijo in lesenim polnilom v krilu v ščetkanem hrastu, vhodi v klet pa z vhodnimi vrati AJM Trend z aluminijasto konstrukcijo in aluminijastim polnilom v vratnem krilu – vse v enakem temno sivem tonu, kakor profili zasteklitev. S tem je stavbno pohištvo zaokrožena celota in skladni element celotne arhitekture.


    1 Všeč mi je
    Drugi podatki

    Lokacija: Sv. Jurij, Zgornja Kungota
    Izvajalec: AJM okna-vrata-senčila d.o.o.
    Leto izvedbe: 2020
    Objava: Oct.2021
    Član mojmojster.net od: Oct.2016

    Več naših referenc
    Hiša L
     Vinska klet V
    Stanovanjsko naselje Habakuk
    Okna pri sodobni prenovi počitniških hiš
    Hiša Denk
    Stanovanjsko-poslovni kompleks Riegler-Downtown
    Hiša V - Zero Sash okna
    Pogoji uporabe I Politika zasebnosti I Informacije o piškotih I Impressum
    © 2023 Daibau International d.o.o., vse pravice pridržane