Za področje
    Pisarniški prostor
    Pisarniški prostor
    Pisarniški prostor
    Pisarniški prostor
    Pisarniški prostor
    Pisarniški prostor
    Pisarniški prostor
    Pisarniški prostor
    Pisarniški prostor © AAB Arhitektura d.o.o.
    x

    Pisarniški prostor, Ljubljana


    Shrani sliko

    Skladno z željami naročnika smo zasnovali mikro pisarno, popolnoma opremljena s “custom-made” pohištvom, vse od mize šefa do direktorskega stola. Navdih za koncept so bile sanje večine moških, “moška jama”, ki pa vsebuje uradne in stroge poteze, primerne za pisarne velikih korporacij.

    Sama pisarna se nahaja v kompleksnem okolju, obokana s sto let staro ročno izdelano opeko in majhnim, a vitalno pomembnim oknom, skozi katero sonce vsako jutro nežno prebije svoje žarke in ogreje ves prostor.

    V posebne zahteve je stranka vključila opcijsko dodatno sedišče okoli glavnega omizja, počivališče in najvišjo raven varnosti. Z namenom da razbremenimo omejeno kvadraturo na voljo, smo ustvarili edinstveno mizo, ki omogoča vključitev rezervnega stola kot del zasnove, tako da je možna ločitev praktično nevidna.

    Naslednji izziv, s katerim smo se soočali, ko smo pripravljali popolno vzdušje za robato, a hkrati strukturno urejeno pisarno, je bila umestitev prostora za počitek. Najbolj učinkovito je bilo, da se počivalni futon postavi čim bližje sončnim žarkom. Klientov hektičen urnik namreč zahteva, da spi praktično v katerem koli razpoložljivem časovnem okviru, zato je bila njegova želja, da bi območje postalo vsesplošna mirna cona, morda vabljiv kotiček, kjer bi si vzel zasluženih nekaj kratkih minut za pavzo. Vsesti se ob okno, poiskati nekaj širine in dihati. Mar ne potrebujemo vsi tak kraj od časa do časa?


    Všeč mi je
    Drugi podatki

    Lokacija: Ljubljana
    Izvajalec: AAB Arhitektura d.o.o.
    Objava: Jan.2020
    Član mojmojster.net od: Jun.2019

    Več naših referenc
    Poletna kuhinja
    Pisarniški prostor
    Prenova Restavracije v centru Ljubljane
    Novogradnja, Zimska Koča
    Vila
    Prenova in širitev stanovanjske hiše
    Stanovanje
    Poslovalnice NLB
    Celostna grafična podoba podjetja
    Pogoji uporabe I Politika zasebnosti I Informacije o piškotih I Impressum
    © 2023 Daibau International d.o.o., vse pravice pridržane