Za področje

    Kamena ali steklena volna v mansardi

    Članek je koristil že 7035+ uporabnikom
    Cena zemljišč in visoka cena gradnje, pa tudi prostorska kvaliteta podstrešja je v zadnjem času prenovo mansarde postavila kot dobro alternativno novogradnji ali nakupu stanovanja. V celostni prenovi mansarde je posebej pomembna vgradnja kvalitetne izolacije, ki bo služila kot zvočna, toplotna in požarna zaščita. Kamena ali steklena volna sta prava izbira, ki
    Strokovni članek 7035
    Sodobne kamene in stelkene volne so narejene na podlagi okolju prijaznih materialov.
    Imamo kar 1025 izvajalcev za področje Izolacija podstrešja, mansarde:

    Izbira izolacije za mansardo

    Pri prenovi mansarde lahko izbirate med izolacijskimi materiali steklene in kamene volne. Steklena volna je bistveno mehkejša, zato jo je lažje vgradite v predelih, ki so težje dostopni, med tem ko kamen volna izboljša požarno varnost in zaščito pred hrupom.

    Novosti na področju steklenih in kamenih volne

    Na tržišču se pojavlja nova generacija mineralnih izolacij. Proizvodnja je običajno zajemala veziva na naftni osnovi, ki niso trajnostna in so potencialno okolju tudi škodljiva. Patentiran tehnologija EROSE Technology  Knauf Insulation veziva iz naftne osnove zamenjuje z obnovljivimi vezivi na biološko osnovi.
     
    Steklena volna vsebuje do 60% recikliranega stekla. Kamena volna pa sestoji iz peska, ki ga je v naravnem okolju v neomejenih količinah. Taki proizvodi kamene in steklene volne ne vsebujejo okolju škodljivih snovi in so tudi bolj trajnostni. Prav tako so bile ohranjene vse dobre lastnosti mineralne izolacije, poleg tega pa je dobila bolj naravno barvo in mehkobo.

    Prednosti mineralne volne za izolaciji podstrešja

    Toplotna izolativnost

    Koeficient toplotne prevodnosti je od 0,032 W/mK dalje, kar pomeni, da so mineralne volne – steklena in kamena volna, izjemno dober izolator.

    Zvočna izolativnost 

    Material ima visok koeficient absorpcije zvoka, ki posebej dobro pride do izraza pri zvočni izolaciji predelnih sten in stropnih oziroma talnih plošč med etažami.

    Prijaznost do okolja

    Zaradi inovativne tehnologije naravnih pristopov je material bolj okoljsko sprejemljiv in veliko bolj trajnosten kot polistireni.

    Vpliv na zdravje ljudi 

    Material steklene volne in kamene volne je človeku prijazen, saj vsebuje vezivo na biološki osnovi in je odporen na mikroorganizme ter staranje, zato bo ostal učinkovita izolacija za več deset let.

    Enostavno rokovanje

    Material je mehak, prijeten na otip, ne draži kože in se ne praši, to pomeni, da je steklena in kamena volna enostavna za rezanje in vgrajevanje.

    Negorljivost mineralne izolacije

    Izolacija Knauf Insulation je negorljiva (razred A1), saj je njeno tališče 1000 stopinj Celzija, kar pomeni, da bo močno zadržala širjenje požara. 

    Recikliranje 

    Osnovna surovina za stekleno volno dosega do 60% recikliranih materialov. Tudi odpadne izdelke in embalažo je možno reciklirati, to pomeni, da ste z nakupom mineralne izolacije naredili veliko za okolje.
     
    Strokovni članek 7035
    Avtor: KNAUF INSULATION, d.o.o.

    Kako so Vam koristile te informacije?


    Revija Mojmojster

    Najboljše prakse, ideje in nasveti za urejen dom. V vaš e-nabiralnik vsakih 14 dni, brezplačno!

    https://vsebovredu.triglav.si/prirocniki/zavarovanje-doma?p=01&utm_campaign=dom&utm_medium=banner&utm_source=moj-mojster&utm_term=affiliate
    Gradite prenavljate? Pridobite ugodne ponudbe naših partnerjev za kratkoročni ali dolgoročni kredit:
    Informativni mesečni obrok*
    /mesec


    Znesek kredita
    EUR
    Doba odplačevanja
    let
    Naprej
    Izračun kredita >

    *Informativni mesečni obrok je izključno informativne narave in ne predstavlja ponudbe za sklenitev kredita ali poslovne zaveze družbe Daibau ali bank. Izračun je namenjen informaciji uporabniku o okvirni višini mesečnega obroka za določen znesek stanovanjskega kredita ob določeni dobi odplačevanja. Pri izračunu mesečnega obroka je uporabljena zgolj informativna fiksna obrestna mera 3,6%. Za točen izračun in ponudbo je potrebno pridobiti ponudbe bank.

    Iščete izvajalce, ponudbo za področje Izolacija podstrešja, mansarde?

    Imamo kar 1025 izvajalcev za področje Izolacija podstrešja, mansarde:

    Brezplačno povpraševanje
    Izbor podjetij, ocene strank
    Brez provizij
    Imamo kar 1025 izvajalcev za področje Izolacija podstrešja, mansarde
    10
    2

    Leon Knuplež s.p


    8.8
    2

    Robi Čepin s.p.


    10
    2

    Fasade Prima Primož Razinger s.p.


    9.8
    6

    PleskArt slikopleskarstvo, Erik Orson s.p.


    Pogoji uporabe I Politika zasebnosti I Informacije o piškotih I Impressum
    © 2023 Daibau International d.o.o., vse pravice pridržane