Za področje
    https://vsebovredu.triglav.si/prirocniki/zavarovanje-doma?p=01&utm_campaign=dom&utm_medium=banner&utm_source=moj-mojster&utm_term=affiliate

    Zakaj ne bi s pametnim telefonom upravljali še ogrevanja?

    Članek je koristil že 6576+ uporabnikom
    Pametne telefone danes večina uporabnikov poleg telefoniranja že uporablja tudi v druge namene, razen brskanja po spletu in igranja iger tudi za krmiljenje klimatskih naprav ali drugih naprav v gospodinjstvih. Izdelek v tej smeri so razvili tudi pri podjetju Seltron, in sicer gre za aplikacijo °Clausius, s katero je mogoče upravljati ogrevalne sisteme.
    Strokovni članek 6576
    Imamo kar 1423 izvajalcev za področje Ogrevanje:

    Pametne telefone danes večina uporabnikov poleg telefoniranja že uporablja tudi v druge namene, razen brskanja po spletu in igranja iger tudi za krmiljenje klimatskih naprav ali drugih naprav v gospodinjstvih. Izdelek v tej smeri so razvili tudi pri podjetju Seltron, in sicer gre za aplikacijo °Clausius, s katero je mogoče upravljati ogrevalne sisteme.

    Aplikacijo °Clausius je mogoče naložiti na pametne telefone in tablice z operacijskim sistemom android, pa tudi na mobilne naprave iPhone in iPad, ki jih proizvaja Apple. Poleg tega uporabniki lahko aplikacijo uporabljajo v vseh sodobnih internetnih brskalnikih na pametnih telefonih in računalnikih. Tako je uporaba zagotovljena praktično vsem uporabnikom, ne glede na napravo, ki jo uporabljajo. Aplikacija deluje v okviru sistema SeltronHome, ki skupaj z vremensko vodenimi in solarnimi regulatorji podpira celotno paleto najbolj priljubljenih energentov, od kurilnega olja, drv, lesne biomase do plina. Vse bolj priljubljene so tudi toplotne črpalke, pri solarnih kolektorjih pa lahko uporabniki že zdaj pregledujejo tudi ustvarjeno energijo in s tem ocenijo prihranek, ki so ga dosegli z naložbo v solarne kolektorje. V tem trenutku dodajamo podporo tudi kotlovnim regulatorjem, pri katerih bodo lahko uporabniki nadzorovali porabo energentov, na primer porabo peletov in kurilnega olja.

    Aplikacijo je razvilo podjetje Nomnio, ki je hčerinska družba podjetja Seltron. Razvita je z uporabo najsodobnejših tehnologij, ki zagotavljajo stabilno in varno delovanje. Povpraševanje po tovrstnih aplikacijah se na globalnem trgu hitro povečuje, saj si uporabniki želijo preprostejši in bolj transparenten nadzor nad svojim ogrevanjem, ki predstavlja zajeten del proračuna gospodinjstva. Vsak prihranek je tako zelo dobrodošel in s tovrstnimi aplikacijami lahko uporabniki prilagodijo ogrevanje na način, da deluje samo takrat, ko je zares potrebno. Zelo pomembna prednost je tudi udobje, saj je pametni telefon naprava, od katere se skorajda ne ločimo več in je dostop do ogrevanja tako samo en pritisk stran. V podjetju Seltron so prepričani, da sistem SeltronHome predstavlja najboljše razmerje med udobjem in varčevanjem. Upravljanje ogrevanja s sistemom SeltronHome oziroma aplikacijo °Clausius je preprostejše, udobnejše, hitrejše in predvsem varčnejše. Uporabnik ima v aplikaciji na voljo pregleden pogled na celotno stanje nastavljenih  in izmerjenih temperatur zgradbe. Za vsako ogrevano področje lahko nastavi izbrano temperaturo in dva različna urnika ali pa z eno potezo spremeni nastavitve celotne hiše ali stanovanja. Ogrevanje je tako prilagojeno uporabnikovemu načinu življenja.

    V aplikaciji je dostop mogoče dodeliti več uporabnikom, tako da jo lahko uporablja vsa družina. V prihajajoči kurilni sezoni pa bodo lahko uporabniki dodelili dostop tudi svojim serviserjem, ki bodo prek aplikacije °Kelvin optimizirali ogrevalni sistem, da bo dosegal največji mogoči izkoristek. S pomočjo analize ogrevalnega sistema bo mogoče tudi ugotoviti, kateri posegi bi bili pri ogrevalnem sistemu ali zgradbi še potrebni, da bo ogrevanje dolgoročno kar se da varčno. Serviserji bodo obveščeni o morebitnih napakah v ogrevalnem sistemu, tako da bodo lahko k stranki prišli pripravljeni in učinkovito rešili težavo.

    Na vprašanje, ali se za uporabo aplikacije odločajo uporabniki, ki so posodobili oziroma imajo nove ogrevalne sisteme, in ali je uporabna tudi pri starejših ogrevalnih sistemih, je odgovor, da se zanjo odločata obe skupini uporabnikov. SeltronHome tako lahko uporabljajo vse stranke z ogrevalnimi sistemi, ki jih upravljajo Seltronovi regulatorji. Seznam podprtih regulatorjev lahko stranke najdejo na naslovu http://www.seltronhome.com/

    Prodaja in zastopa:

    SELTRON d.o.o., Tržaška cesta 85 A, 2000 Maribor, Tel.: 02/671 96 00, e-mail: info@seltron.si
    http://www.seltron.si/
    Strokovni članek 6576
    Avtor: Seltron d.o.o.

    Kako so Vam koristile te informacije?


    Revija Mojmojster

    Najboljše prakse, ideje in nasveti za urejen dom. V vaš e-nabiralnik vsakih 14 dni, brezplačno!

    Gradite prenavljate? Pridobite ugodne ponudbe naših partnerjev za kratkoročni ali dolgoročni kredit:
    Informativni mesečni obrok*
    /mesec


    Znesek kredita
    EUR
    Doba odplačevanja
    let
    Naprej
    Izračun kredita >

    *Informativni mesečni obrok je izključno informativne narave in ne predstavlja ponudbe za sklenitev kredita ali poslovne zaveze družbe Daibau ali bank. Izračun je namenjen informaciji uporabniku o okvirni višini mesečnega obroka za določen znesek stanovanjskega kredita ob določeni dobi odplačevanja. Pri izračunu mesečnega obroka je uporabljena zgolj informativna fiksna obrestna mera 3,6%. Za točen izračun in ponudbo je potrebno pridobiti ponudbe bank.

    Iščete izvajalce, ponudbo za področje Ogrevanje?

    Imamo kar 1423 izvajalcev za področje Ogrevanje:

    Brezplačno povpraševanje
    Izbor podjetij, ocene strank
    Brez provizij
    Imamo kar 1423 izvajalcev za področje Ogrevanje
    8.6
    0

    JANTAR TRADE trgovina in storitve d.o.o.


    8.9
    7

    ENERGETIKA VODOVOD d.o.o.


    8.9
    1

    Instalaterstvo ogrevalnih in vodovodnih naprav Zdenko Simonič s.p.


    8.7
    0

    EKOSOLAR DENIS KACIJAN S.P.


    Pogoji uporabe I Politika zasebnosti I Informacije o piškotih I Impressum
    © 2023 Daibau International d.o.o., vse pravice pridržane