Za področje

    Kdo lahko izvaja gradbeni nadzor pri gradnji hiše?

    Članek je koristil že 14727+ uporabnikom
    Za kakovostno izvedeno gradnjo hiše zakon predpisuje gradbenega nadzornika. Vendar gradbenega nadzora ne mora opravljati vsak, ki ima izkušnje z gradnjo. Kdo je torej lahko gradbeni nadzornik?
    Strokovni članek 14727
    Gradbeni nadzornik je ponavadi diplomirani gradbeni inženir
    Imamo kar 276 izvajalcev za področje Vodja gradnje, vodja gradbišča:

    To, da je gradbeni nadzornik ključen za uspešno gradnjo hiše, smo že velikokrat omenili. Poleg tega, da nadzira, ali je gradnja v skladu z veljavnimi predpisi in načrti, lahko pomaga tudi pri koordinaciji izvajalcev, vodi obračune in prihrani tudi veliko sredstev. Kdo pa lahko opravlja gradbeni nadzor?

    Kdo je gradbeni nadzornik?

    Gradbeni nadzor lahko opravlja usposobljeni strokovnjak, ki ima izkušnje z gradbeništvom in gradbenim nadzorom. Pogoji, ki jih določa veljavni Zakon o graditvi objektov za gradbenega nadzornika so naslednji:

    1.) Gradbeni nadzornik ne sme biti tudi arhitekt, ki vam je narisal načrte ali izvajalec, ki bo gradil vašo hišo, niti ne sme biti poslovno povezan z udeleženimi podjetji pri izvajanju projekta.

    2.) Gradbeni nadzornik mora biti ustrezno strokovno usposobljen. Pri gradnji enodružinske hiše ali dvojčka, pri čemer se gre za manj zahtevne objekte, je gradbeni nadzornik lahko inženir, ki izpolnjuje pogoje za odgovornega nadzornika za manj zahtevne in enostavne objekte. To so odgovorni projektanti, univerzitetno diplomirani inženirji arhitekture, ki lahko gradbeni nadzor opravljajo, ko imajo 3 leta izkušenj. Diplomirani inženir lahko nadzira gradnjo s 5 leti izkušenj, gradbeni tehnik pa za opravljanje gradbenega nadzora potrebuje 10 let izkušenj.

    Kaj priporočamo pri izbiri gradbenega nadzornika

    1.) Ko se odločate za gradbenega nadzornika, bodite pozorni na njegove izkušnje. Če ima večletne izkušnje pri nadzoru gradnje enodružinskih hiš ali celo večjih in zahtevnejših objektov, potem mu gotovo lahko zaupate.

    2.) Drugi del je njegova bližina. Za gradbeni nadzor, ki vam bo dejansko koristil in ne bo zgolj formalnost, potrebujete dva do pet obiskov gradbišča. Bližje kot je nadzornik kraju gradnje hiše, večkrat bo lahko obiskal vaše gradbišče.

    3.) Proučite tudi ponudbo gradbenega nadzornika. Bo pregledal samo armaturo in konstrukcijo, ali bo pomagal pri iskanju izvajlcev in pregledal obračune količin, je vključil tudi druge storitve? Smiselno je razmisliti, da bi za optimalno ceno gradbenega nadzornika čim bolj vključite v proces gradnje hiše.

    Če potrebujete gradbenega nadzornika, smo pri MojMojster zbrali bazo izkušenih gradbenih nadzornikov v Sloveniji.

    Pa uspešno gradnjo!
    Ekipa MojMojster

    Strokovni članek 14727
    Avtor: Mojmojster

    Kako so Vam koristile te informacije?


    Revija Mojmojster

    Najboljše prakse, ideje in nasveti za urejen dom. V vaš e-nabiralnik vsakih 14 dni, brezplačno!

    Gradite prenavljate? Pridobite ugodne ponudbe naših partnerjev za kratkoročni ali dolgoročni kredit:
    Informativni mesečni obrok*
    /mesec


    Znesek kredita
    EUR
    Doba odplačevanja
    let
    Naprej
    Izračun kredita >

    *Informativni mesečni obrok je izključno informativne narave in ne predstavlja ponudbe za sklenitev kredita ali poslovne zaveze družbe Daibau ali bank. Izračun je namenjen informaciji uporabniku o okvirni višini mesečnega obroka za določen znesek stanovanjskega kredita ob določeni dobi odplačevanja. Pri izračunu mesečnega obroka je uporabljena zgolj informativna fiksna obrestna mera 3,6%. Za točen izračun in ponudbo je potrebno pridobiti ponudbe bank.

    Iščete izvajalce, ponudbo za področje Vodja gradnje, vodja gradbišča?

    Imamo kar 276 izvajalcev za področje Vodja gradnje, vodja gradbišča:

    Brezplačno povpraševanje
    Izbor podjetij, ocene strank
    Brez provizij
    https://vsebovredu.triglav.si/prirocniki/zavarovanje-doma?p=01&utm_campaign=dom&utm_medium=banner&utm_source=moj-mojster&utm_term=affiliate
    Imamo kar 276 izvajalcev za področje Vodja gradnje, vodja gradbišča
    10
    2

    Tomori arhitekti d.o.o.


    8.9
    0

    Bazaarhitektura d.o.o.


    8.9
    0

    Biro Biro d.o.o.


    8.9
    0

    Formalle d.o.o.


    Pogoji uporabe I Politika zasebnosti I Informacije o piškotih I Impressum
    © 2023 Daibau International d.o.o., vse pravice pridržane