Za področje
    https://skleni.triglav.si/isklepanje/dom/dom_zavarovanje?utm_campaign=dom&utm_medium=banner&utm_source=moj-mojster&utm_term=affiliate

    Gradbeni nadzornik, njegovo delo in cena

    Članek je koristil že 24754+ uporabnikom
    Gradbeni nadzornik je strokovnjak, ki je nepogrešljiv pri gradnji ali prenovi hiše, prav tako pa je zakonsko določen. Veliko ljudi se odloči za gradbeni nadzor le na papirju, kar nikakor ni kakovostna storitev. Dobri gradbeni nadzorniki vam poleg nadzora gradnje nudi še mnogo storitev, ki so nujne za dobro izvedbo vaše novogradnje.
    Strokovni članek 24754
    Gradbeni nadzornik vam prihrani tudi do 30% denarja za gradnjo in ogromno časa.
    Imamo kar 275 izvajalcev za področje Vodja gradnje, vodja gradbišča:

    1. Kje najti gradbenega nadzornika?

    Večina gradbenih nadzornikov je strokovno podkovana, saj so diplomirani gradbeni inženirji z licenco za opravljanje gradbenega nadzora.  Storitev je definirana z Zakonom o graditvi objektov. Evidenco gradbenih nadzornikov vodi Inženirska zbornica Slovenije, ki pa žal nima informacije, kateri izmed inženirjev je izkušen  na področju nadzora gradnje enodružinskih hiš, zato smo za vas pripravili bazo zaupanja vrednih inženirjev.

    2. Kaj pridobim z gradbenim nadzornikom?

    Storitve lahko naročite kot celoten paket ali posamezno, seveda je odvisno, ali želite, da bo gradbeni nadzornik sodeloval z vami samo, da izpolnite formalno obveznost ali tudi, da dejansko pomaga pri izvedbi in optimizaciji gradnje vaše hiše.
    Vsekakor vam svetujemo, da se odločite za gradbeni nadzor takoj po pridobitvi gradbenega dovoljenja, saj boste tako imeli zagotovljeno podporo vse od izbire izvajalca pa tja do zaključka gradnje. Z dobrim nadzornikom si ne boste zagotovili samo dobre izvedbe, temveč boste lahko optimizirali cene in prihranili več kot 30 % ob isto kvalitetni izvedbi.

    3. Storitve gradbenega nadzornika

    Storitve, ki vam jih nudi gradbeni nadzornik za gradbeni nadzor pri izvedbi enostanovanjske ali dvostanovanjske hiše, po navadi obsegajo:
    pomoč pri iskanju izvajalcev in priprava razpisov za posamezna dela,
    izdelava analize ponudbe izvajalcev in primerjava cen pri posameznih postavkah,
    pomoč pri optimizaciji cen za gradbena dela pri gradnji hiše,
    nadzor gradnje s kontrolo vgrajenih materialov, kjer bo nadzornik preveril, ali so upoštevani tehnični in strokovni normativi,
    nadzor, ali gradnja poteka z skladu z dokumentacijo projekta za izvedbo del,
    spremljanje poteka investicije,
    izvajanje obračuna izvedenih del s kontrolo, kakšna količina materiala je bila vgrajena med gradnjo hiše,

    4. Gradbeni nadzor - cena

    Gradbenega nadzornika lahko dobite že za 1000 EUR, vendar vam taka storitev ne bo bistveno koristila, saj bo le tu in tam od daleč pogledal vaše gradbišče. Za dober gradbeni nadzor boste plačali od 1500 EUR naprej, za celostni paket gradbenega nadzora s pomočjo pri iskanju izvajalcev pa 3500 EUR. Če želite, da vam nadzornik pomaga tudi pri zaključnih gradbenih delih, bo cena celostnega nadzora med 5000 in 7500 EUR. Vsekakor vam priporočamo, da z gradbenim nadzornikom sodelujete do finalizacije vaše hiše, saj boste prihranili ogromno časa in predvsem zavidljivi del finančnih sredstev.
     

    Nasvet strokovnjaka iz podjetja Supremotech, Wadie Kidess, s.p.

    Kot strokovnjaka na področju gradbenega nadzora vas sprašujemo, kaj je namen te storitve in kako poteka?

    Namen gradbenega nadzora je preverjanje poteka gradnje objekta, če je izvedba v skladu s pripravljeno projektno dokumentacijo, torej na podlagi prej izdanega gradbenega dovoljenja. Primarna naloga gradbenega nadzornika je, da preveri kakovost vseh izvedenih del na gradbišču, prav tako tudi samo kakovost vgrajenih gradbenih materialov in ostalih naprav, ki so del projektne dokumentacije in se vgrajujejo v objekt.

    Investitorjem svetujemo, da gradbenega nadzornika izberejo že pred izbiro gradbenega izvajalca, saj je na ta način nadzornik prisoten že ob podpisu gradbene pogodbe in že od samega začetka koordinira delo vseh izvajalcev na gradbišču. Poleg koordinacije izvajalcev, kontrole izvedbe vseh del vam na koncu priskrbimo tudi uporabno dovoljenje, ki je predpogoj za končno vselitev v objekt.

    Poleg gradbenega nadzora opravljate še druge storitve, med drugim tudi test zrakotesnosti. Kaj to pomeni?

    Res je, test zrakotesnosti oz. t.i. blowerdoor test je test, s katerim se izmeri zrakotesnost stavbe. Test zrakotesnoti je namreč pogoj za pridobitev nepovratnih sredstev s strani ekosklada, pri čemer izdamo potrdilo in poročilo. Test zrakotesnosti je pomemben v primeru nizkoenergijskih in pasivnih hiš, kjer se pri gradnji stremi k maksimalni zatesnitvi vseh konstrukcijskih sklopov in čim nižjim toplotnim izgubam skozi ovoj stavbe.
    g. Wadie, Supremotech, Wadie Kidess, s.p.

    Strokovni članek 24754
    Avtor: Mojmojster

    Kako so Vam koristile te informacije?


    Revija Mojmojster

    Najboljše prakse, ideje in nasveti za urejen dom. V vaš e-nabiralnik vsakih 14 dni, brezplačno!

    Gradite prenavljate? Pridobite ugodne ponudbe naših partnerjev za kratkoročni ali dolgoročni kredit:
    Informativni mesečni obrok*
    /mesec


    Znesek kredita
    EUR
    Doba odplačevanja
    let
    Naprej
    Izračun kredita >

    *Informativni mesečni obrok je izključno informativne narave in ne predstavlja ponudbe za sklenitev kredita ali poslovne zaveze družbe Daibau ali bank. Izračun je namenjen informaciji uporabniku o okvirni višini mesečnega obroka za določen znesek stanovanjskega kredita ob določeni dobi odplačevanja. Pri izračunu mesečnega obroka je uporabljena zgolj informativna fiksna obrestna mera 3,6%. Za točen izračun in ponudbo je potrebno pridobiti ponudbe bank.

    Iščete izvajalce, ponudbo za področje Vodja gradnje, vodja gradbišča?

    Imamo kar 275 izvajalcev za področje Vodja gradnje, vodja gradbišča:

    Brezplačno povpraševanje
    Izbor podjetij, ocene strank
    Brez provizij
    Imamo kar 275 izvajalcev za področje Vodja gradnje, vodja gradbišča
    10
    10

    MARS INŽENIRING d.o.o.


    9.1
    0

    Arhitekt Dugar d.o.o.


    10
    1

    Pinger, svetovanje in inženiring, Urban Pinter s.p.


    9.3
    0

    Bazaarhitektura d.o.o.


    Pogoji uporabe I Politika zasebnosti I Informacije o piškotih I Impressum
    © 2023 Daibau International d.o.o., vse pravice pridržane