Potrebna je prijava ali registracija

Kontakt stranke lahko dobijo samo registrirani in preverjeni člani sistema Mojmojster.net. Če še niste registrirani v sistemu, se lahko pridružite tukaj:

brezplačna registracija
Vsi članki

Tla terase

Terasa predstavlja zunanjo dnevno sobo, kjer v poletnih časih preživimo veliko časa. Temu primerno mora biti zasnovana tudi podlaga terase, ki mora biti trpežna, prijetna na pogled in se skladati z okoliško arhitekturo.

Terasa z leseno oblogo, vir: www.sixatmix.com
Terasa z leseno oblogo, vir: www.sixatmix.com
Preden se lotite izdelave terase se nujno posvetujte z arhitektom. Če gre za novogradnjo je najbolje, da se pojavnost terase rešuje, ko se dela tudi idejni načrt objekta. V nasprotnem primeru se lahko odločite za svtovanje arhitekta samo za ta namen, saj boste tako najhitreje in najučinkoviteje prišli do rešitve.
S pomočjo arhitekta boste prišli tudi do najustreznejše izbire tlaka za teraso. Tla terase so lahko najpogosteje lesena, tlakovana s kamnom ali ploščicami.

Les

Pogosta izbira tlaka terase je les, lahko posežete po lesu iz macesna, odločite pa se lahko tudi za bolj eksotične vrste lesa, kot npr. za les padouka, tika, ipe, ipd.
Terasa je lahko iz macesna, ki je v osnovi zelo trd in vzdržljiv les, vseeno pa ga je potrebno dodatno zaščititi s premaznim sredstvom. Les macesna dobi čez čas zanimivo sivo-srebrnkasto patino.
Vedno bolj priljubljena je tudi terasa iz lesa padouk, ki je dober kompromis med kakovostjo in ceno. Značilnost omenjenega lesa je, da ima ta zanimivo rdeče rjavo barvo, ki jo lahko vzdržujemo z rednim oljenjem z naravnim lesnim oljem.
Za teraso se pogosto uporablja tudi les tika, ki je izjemno vzdržljiv in lahko doseže vrsto let. Tudi les tika dobi čaz čas sivo patino. Pogosto se ga olji z naravnim oljem.
Nekateri pa se odločijo, da teraso oblečejo v les ipe, ki je izjemno trd in vzdržljiv les. Ta pa ima svetlo rjavkasto barvo, ki rahlo vleče na rdeče.

Kamen

Kamen je primeren material za terase, saj je neobčutljiv na mraz, vlago in lažje mehanske poškodbe. Pogosto se za tlakovanje uporablja profido, žgan marmor, tudi pohorski skrilj, ipd.
Porfido je kamen, ki je izjemno odporen proti vremenskim vplivom in trden. Posamezne plošče so pridobljene z lomljenjem, zato so imajo te izrazito ravne robove. Kamen je na voljo v različnih barvah, rjavi, rdeči, sivi, ipd.
Za teraso je primeren tudi žgan marmor, ki ga lahko izberemo v različnih barvah, sivi, rdeči, beli. Tudi marmor je izjemno trd in trpežen kamen, od porfida pa se razlikuje, saj ima ta drugačno teksturo, drobnejšo in manj izrazito. Prav tako so plošče marmorja bolj gladke in fine.
Pohorski skrilj je podoben profidu, le da je ta še nekoliko bolj grob. Ima grobo teksturo, prav tako pa so plošče manj enovitih barv. Plošče so ponavadi tudi manj pravilnih oblik.

Informacije o cenah dobite v http://www.mojmojster.net/informativni-izracun-cen-gradbenih-del">kalkulatorju cen .

Za pomoč pri gradnji se obrnite na sistem Mojmojster, pošljite nam http://www.mojmojster.net/objavi_povprasevanje">povpraševanje ali nam zastavite http://www.mojmojster.net/">vprašanje .

Imamo kar 30 izvajalcev za področje Lesene terase:

vrt, terasa, tlakovanje

Terasa z leseno oblogo, tik, vir: www.freshpalace.com
Terasa z leseno oblogo, tik, vir: www.freshpalace.com
Terasa z leseno oblogo, padauk, vir: www.buildingandreconstruction.co.uk/
Terasa z leseno oblogo, padauk, vir: www.buildingandreconstruction.co.uk/
Terasa z kamnito oblogo, marmor: dellacooks.com
Terasa z kamnito oblogo, marmor: dellacooks.com
Asfaltirajte si dvorišče!;

Asfaltirajte si dvorišče!

Tlakovanje

Tlakovanje

Urejanje okolice

Urejanje okolice

Kanalete

Kanalete

Lovilci olj

Lovilci olj

Asfaltiranje dvorišča

Asfaltiranje dvorišča

Fugiranje tlakovcev

Fugiranje tlakovcev

Poišči vse izvajalce
Preveri cene


Imamo kar 30 izvajalcev za področje Lesene terase:+ BREZPLAČNO
+ BREZ PROVIZIJ
+ OCENJENI IZVAJALCI
+ IŠČEMO LOKALNO

Najbolj brano


Tlakovanje

Urejanje okolice

Kanalete

Lovilci olj

Asfaltiranje dvorišča

Fugiranje tlakovcev


Preverjeni izvajalci za gradnjo:brezplačno registriraj podjetje