Za področje

    Konzolne stopnice

    Članek je koristil že 20714+ uporabnikom
    Stopnice na splošno služijo vertikalnem premikanju po stavbi. Konzolne stopnice pa poleg tega predstavljajo še estetski dodatek interierju. Izvedba konzolnih stopnic je nekoliko zahtevnejša od izvedbe klasičnih stopnic, zato priporočamo da se pri montaži obrnete na strokovno pomoč.
    Strokovni članek 20714
    konzolne stopnice
    Imamo kar 631 izvajalcev za področje Kovinske stopnice:

    1. Konzolne stopnice - prednosti

    Kljub temu, da je izvedba konzolnih stopnic nekoliko specifična, pa se te splača vgraditi. Konzolne stopnice obogatijo, oziroma popestrijo interjer, njihova prednost pa je tudi, da so, ob pravilni izvedbi, zelo estetske. Podajo se predvsem v modernejše interjerje, v npr. leseni izvedbi pa tudi v bolj klasične in domače interierje.

    2. Vrste konzolnih stopnic

    Vsaka vrsta konzolnih stopnic ima svoje edinstvene značilnosti in prednosti. Pomembno je, da pri izbiri upoštevate vaše specifične potrebe in zahteve prostora, v katerem jih boste uporabljali. Tukaj je nekaj različnih vrst konzolnih stopnic:

    2.1 Enostransko vpete konzolne stopnice

    To so osnovne konzolne stopnice, ki so pritrjene neposredno na steno in nimajo nosilnega okvirja. Narejene so iz kovine, stekla ali lesa in so zelo elegantne in minimalistične.

    2.2 Dvostransko vpete konzolne stopnice

    To so konzolne stopnice, ki imajo dve steni, ki držita stopnice. Te stopnice so zelo stabilne in trdne, saj imajo dve točki pritrditve. Lahko so narejene iz različnih materialov, kot so les, kovina, steklo, marmor ali kombinacija več materialov.

    2.3 Okrogle konzolne stopnice

    Privlačne in elegantne konzolne stopnice, ki so izdelane so iz enega samega krožnega nosilca, ki se pritrdi na steno. Stopnice so pritrjene na vrh nosilca, zaradi česar se zdi, da lebdijo v zraku.

    2.4 Viseče konzolne stopnice

    To so precej edinstvene konzolne stopnice, ki se ne pritrdijo na steno, temveč visijo iz stropa. Za razliko od drugih vrst, so te konzolne stopnice bolj primerne za uporabo v prostorih z visokimi stropi. Narejene so iz kovine, stekla ali lesa in so zelo zanimive in atraktivne.

    2.5 Spiralne konzolne stopnice

    To so konzolne stopnice, ki so oblikovane v spiralno obliko okoli nosilnega stebra. Narejene so iz kovine, lesa ali stekla in so zelo priljubljene za uporabo v manjših prostorih, saj zavzamejo malo prostora.

    3. Izvedba konzolnih stopnic

    Posamezne ploskve konzolnih stopnic so po navadi lesene ali kovinske. Vsaka ploskev stoji zase in je sidrana v steno. Po navadi je v posamezne ploskve skrita kovinska pod-konstrukcija, ki omogoča navidezno lebdenje ploskev v prostoru. Nujno je, da je stena v katero so sidrane konzolne stopnice iz betona in da je vnaprej ustrezno armirana. Stopnice se lahko izvedejo tudi tako, da se sidrajo v močnejši nosilec, ki je skrit v steno. Vendar je ta izvedba manj pogosta. Konzolne stopnice pa so lahko, ob primerni izvedbi, vgrajene tudi v leseno ali montažno hišo.

    stopnice-konzolne.jpg
    Konzolne stopnice naj bodo montirane na steno, ki je ustrezno armirana oz. nosilna.

    3.1 Konzolne stopnice naj bodo varne!

    Pogosto so konzolne stopnice kar brez ograje. Priporočljivo je, da je v steno pritrjen vsaj ročaj, za katerega se lahko držiš ob hoji. Če pa imamo majhne otroke, je izvedba močne ograje obvezna. Ograja pa mora biti ustrezno izvedena, da je dovolj močna in da vizualno ne pokvari interjerja, tako se pogosto uporabi kar steklena ograja.

    Konzolne stopnice lahko poudarimo in jih naredimo bolj varne tako, da jih dodatno osvetlimo, npr. z LED svetili. Na steno, kjer je stopnica pritrjena lahko nad vsako stopnico vgradimo diskretno LED lučko.
    konzolno-izvedene- stopnice.jpg
    Če konzolne stopnice nimajo ograje je priporočljivo, da je v steno ob stopnicah pritrjen vsaj ročaj, za katerega se lahko držiš ob hoji.

    4. Konzolne stopnice - cena

    Cene konzolnih stopnic so nekoliko višje cen od navadnih stopnic, odvisno tudi od načina izvedbe in materialov, gibljejo pa se od 2500 EUR navzgor.

    Informacije o cenah dobite v kalkulatorju cen .

    Za pomoč pri gradnji se obrnite na sistem Mojmojster, pošljite nam povpraševanje ali nam zastavite vprašanje .


    Strokovni članek 20714
    Avtor: Mojmojster

    Kako so Vam koristile te informacije?


    Revija Mojmojster

    Najboljše prakse, ideje in nasveti za urejen dom. V vaš e-nabiralnik vsakih 14 dni, brezplačno!

    Gradite prenavljate? Pridobite ugodne ponudbe naših partnerjev za kratkoročni ali dolgoročni kredit:
    Informativni mesečni obrok*
    /mesec


    Znesek kredita
    EUR
    Doba odplačevanja
    let
    Naprej
    Izračun kredita >

    *Informativni mesečni obrok je izključno informativne narave in ne predstavlja ponudbe za sklenitev kredita ali poslovne zaveze družbe Daibau ali bank. Izračun je namenjen informaciji uporabniku o okvirni višini mesečnega obroka za določen znesek stanovanjskega kredita ob določeni dobi odplačevanja. Pri izračunu mesečnega obroka je uporabljena zgolj informativna fiksna obrestna mera 3,6%. Za točen izračun in ponudbo je potrebno pridobiti ponudbe bank.

    Iščete izvajalce, ponudbo za področje Kovinske stopnice?

    Imamo kar 631 izvajalcev za področje Kovinske stopnice:

    Brezplačno povpraševanje
    Izbor podjetij, ocene strank
    Brez provizij
    Imamo kar 631 izvajalcev za področje Kovinske stopnice
    8.9
    0

    MIMARO, d.o.o.


    8.4
    1

    MV TRADE d.o.o.


    8.9
    2

    Primož Škrget s.p.


    9.9
    5

    Merali d.o.o.


    Pogoji uporabe I Politika zasebnosti I Informacije o piškotih I Impressum
    © 2023 Daibau International d.o.o., vse pravice pridržane